Interjú: Dr. Organic

Sziasztok, Lányok!

A Dr. Organic márka az egyik legjelentősebb natúrkozmetikum a magyarországi piacon.
2009-ben indította meg világhódító útját, és 2010-ben hazánkban is megjelent.
Marinova Annamáriaval, a Presto Pilot Kft. fogyasztói marketing vezetőjével beszéltünk a Dr. Organic megalakulásáról, az organikus alapanyagokról, és az idei év újdonságairól is.

Mesélne arról, hogy hogyan alakult meg a Dr. Organic?

A Dr. Organic natúrkozmetikumokat 2009-ben álmodta meg két angol úriember, akik korábban étrend-kiegészítők és kozmetikumok forgalmazásával foglalkoztak. Intenzív munka után megszületett a termékkoncepció, a név, a csomagolás. Innentől kezdve a Dr. Organic hihetetlen száguldásba kezdett: a több mint 200 különféle termék mára mintegy 70 országban van jelen Amerikától Olaszországon keresztül Szaúd-Arábiáig.


é
Balról jobbra: Levendulás tusfürdő, kondicionáló, sampon


Mennyire volt nehéz megismertetni egy új márkát a magyar vásárlókkal?

A Dr. Organic termékek 2010-ben a lehető legjobb időben jelentek meg Magyarországon. Pontosan ebben az időben nőtt meg a kereslet a természetes összetevőkön alapuló kozmetikumok iránt egy egyre tudatosabb vásárlói rétegnek köszönhetően. Így a különféle boltok is nagyon nyitottak voltak egy új márkára. A termék beszédes neve, vonzó csomagolása, különleges hatóanyagai, a natúrkozmetikumokon belüli kedvező árfekvése is nagyban hozzájárult a sikeres bevezetéshez.


Mit jelent az pontosan hogy organikus alapanyagokkal dolgoznak?

A Dr. Organic natúrkozmetikumok 12 termékcsaládja egy-egy értékes, bioaktív hatóanyagra épül, melyek hatását további természetes hatóanyagok erősítik. A bioaktív hatóanyagok a kíméletes feldolgozás során - a kivonatok előállításának legújabb módszereit alkalmazva - megőrzik értékes tulajdonságaikat a termékekben, így igazán hatékonyak az arc, haj és test ápolása során.
A lehetőség szerint bio termesztésből származó hatóanyagok a világ különböző tájairól érkeznek, egyenként ellenőrizzük, hogy biztosan megfelelnek-e az általunk támasztott szigorú minőségi követelményeknek.

Mik voltak az első termékek a "a boltok polcain"? Az elmúlt évek alatt milyen újdonságokkal bővült a Dr. Organic kínálata?

A márka 6 termékcsaláddal indult, melyek közül a gránátalmás, Aloe verás termékek máig a legnépszerűbbek és ezeket egy év múlva 3 új termékcsalád követett. Majd 2012-ben további 3 népszerű család tűnt fel a portfólióban: a természetes Holt-tengeri ásványok, marokkói bio argán olajos és a szűz kókuszolajos termékcsalád. Jelenleg 163 különféle termék van forgalomban.

Balról jobbra: Hidratáló kókusz olaj gardéniavirággal, Aloe Verás testvaj, Holt-tengeri golyós dezodor


Jelenleg mik a legnépszerűbb termékeik?

Az alumíniummentes dezodorok a kezdetektől fogva hihetetlen népszerűségnek örvendenek, mert valóban hatékonyan küzdenek a nemkívánatos szagok ellen és mindezt természetes összetevőkkel érik el káros alumíniumsók nélkül. A vásárló számos illat közül választhat, akár érzékeny bőrről van szó, akár férfi vásárlókról. Öregedésgátló krémeink is a top termékek között szerepelnek, mint a gránátalmás arckrém, szemránckrém vagy az argán olajat vagy természetes Holt-tengeri ásványokat tartalmazó arckrémek. A vásárlók a Dr. Organic tusfürdőket is értékelik és kedvelik, hiszen ezek a termékek természetes tenzidekkel nap mint nap gyengéden ápolják a bőrt.

Idén nyáron milyen újdonságokkal ismerkedhettek meg a vásárlók? Milyen készítmények várhatóak még ebben az évben?

A legnépszerűbb kategóriánkban idén a meglévő dezodorok mellett 4 új illatot kínálunk: már argán olajos, Holt-tengeri, kókuszos és olívaolajos illatok közül is lehet válogatni. A tavalyi sikeren felbuzdulva különféle csomagokkal készülünk a karácsonyra.

Balról jobbra: Argán olajos nappali arckrém, Argán olajos testápoló szuflé, Argán olajos kondicionáló


Számos díjat nyertek már, ez milyen érzéssel töltötte el Önöket?

Mára mintegy 20 különféle fogyasztói díjban részesült a márka. Az egyik legmegtisztelőbb a kozmetika ipar szakértőiből álló Cosmetic Executive Women (CEW) nevű szervezet elismerése, melyet a Dr. Organic a 100% marokkói bio argán olaj, és a bio szűz kókuszolajat és gardénia virágot tartalmazó hidratáló olaj kapott. Tavalyi évben büszkén vettük át itthon a Superbrands díjat, melyet a saját területén legkiválóbb márkák nyerhetnek el. A független szakértői bizottság mellett a fogyasztók is részt vettek a díjazottak kiválasztásában. A GfK Hungária Piackutató Intézettel együttműködve 800 fős reprezentatív mintán online kutatás keretében jelölték meg a legismertebb márkákát. Idén ismét kiérdemeltük a Superbrands elismerést, valamint forgalmazóként a Presto-Pilot Kft. is Business Superbrands díjban részesült.

Mik a terveik az elkövetkezendő években, hogyan látják a Dr. Organicot 5 év múlva?

Szeretnénk elérni, hogy minél több hölgy, család felismerje a természetes bőrápolás előnyeit. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy minél több helyen elérhetővé váljanak a Dr. Organic natúrkozmetikumok hozzájárulva a vásárlók tudatosabb választásához, az emberek egészségéhez.

Balról jobbra: Rózsaolaj arcpakolás, Mézes testvaj, és Teafás testápoló krém

Dr. Organic elérhetőségei

Webshop: http://www.drorganic.co.hu/

2 megjegyzés

  1. Ha lehetne drogériákban kapni, biztosan kipróbálnék egy-kettőt :) De krémeket jobb szeretek személyesen venni, mint rendelni.

    VálaszTörlés
  2. Müllerekben lehet kapni, ott már szagolgattam őket: ) Ha majd elfogynak a halmaim ezt is kipróbálom:D Egyébként én rendeltem már netről egyedül a TBS kakaóvajas testvaj nem vált be, de az is az illata miatt....: (

    VálaszTörlés