Interjú: BerBer Beauty


A bázikus szépségápolás úttörője hazánkban dr. Lauter Eleonóra, aki a berber népcsoport több ezer éves régmúltra visszatekintő mediterrán testápolási szokásait tanulmányozva Tunéziában, megalapította Európa legszélesebb lúgosító palettájú natúr thalasso kozmetikumcsaládját, a hazánkban is egyre népszerűbb Berber Beautyt. Mielőtt itthon megismertette volna a lúgos testápolás jótékony hatásait, többek között elolvasta az e témában alapműnek számító P. Jentschura, Teljes megtisztulás - A méregtelenítés kézikönyvét, ami olyan alapigazságokat tanít, amelyeket a Berber Beauty is alkalmaz. Eleonórával arról beszélgettünk, mi is az a bázikus testápolás, milyen hatással van ránk, és hogy neki hogyan sikerült 50 évesen is ragyogón megőrizni fiatalságát a Berber Beauty termékeivel.


Hogyan ismerkedett meg a lúgosító testápolással?

Jentschura, Teljes megtisztulás - A méregtelenítés kézi könyvét olvastam, illetve még előtte személyesen megtapasztaltam egy tunéziai nyaraláson milyen szuper is a Ghassoul. Eldöntöttem, nekem ilyen otthon mindig kell! A gyártó céget, aki egy piacvezető kozmetikai manufaktúra Tunéziában, felkértük, hogy egy teljesen lúgos termékcsaládot fejlesszen ki nekünk. Most a Berber Beauty Európa legszélesebb lúgosító termékpalettájú thalasso natúrkozmetikai termékcsaládja.

Mit is jelent a bázikus-lúgosító testápolás?

Maga a bázikus (lúgosító) testápolás annyit jelent, hogy kívülről a bőrünk pórusain át támogatjuk a test öntisztító mechanizmusait, termékeink bázikus (lúgos) közege a verejték- és faggyúmirigyek működésének serkentésével segíti a méregtelenítést, kihasználva ehhez legnagyobb felületű testrészünk, a bőrünk óriási felületét. Ez a méregtelenítésnek egy nagyon gyengéd, de mégis eredményességét tekintve igen intenzív módszere, amelynek jelentőségét csak a legújabb kozmetológiai kutatások kezdik újra felfedezni, bár az általunk oly nagyra becsült Jenschura szerint is ez valójában egy több évezredes természetes tradíció, a történelmi időkben, az ókor óta alkalmazott alapja a mediterrán fürdési kultúrának. Mostanában kezdjük el visszahozni ezt az ősi tudást munkánk során a köztudatba. Előadásainkban, workshopjainkon mindig fel hívjuk a figyelmet arra, hogy a magzatvizünk is bázikus volt, Mi egy lúgos közegből születtünk, és az életünk bizony egy halálig tartó elsavasodási folyamat. Ezt minél jobban tudjuk lassítani, annál tovább maradhatunk egészségesek és szépek. Termékeink bázikus közegének hatására a bőrön át a sejtfalon keresztül a savas salakanyagoktól intenzívebben megszabadulunk, míg a hihetetlenül gazdag ásványi anyagok, nyomelemek agyagainkból és iszapjainkból felszívódva remineralizálják a testet. Tulajdonképpen a bázikus testápolás ezt jelenti. A faggyúmirigy háztartásunk rendbe jön, akinek nagyon zsíros volt a bőre vagy pattanásos, vagy akinek száraz volt a bőre, annak is helyre áll, kiegyensúlyozódik, pozitív változást tapasztalhatunk bőrtüneti szinten. A bőrünk hű tükrünk, mindig pontosan jelzi milyen állapotban van a szervezetünk, ezért fantasztikus ez a módszer.
Miért fontos a rendszeres bázikus testápolás?

Ez azért fontos, mert a mai világunkban valóságos ’sav- sokk’ éri az embereket. És hogy mik ezek a savasító tényezők ?! Az édesség, a tej, a hús, a kávé, a tea, a cigaretta, az alkohol, a túlzott sport. A sportolóink is ezért kopaszodnak, mert túl sok sav termelődik a szervezetben ilyen megterheléskor, mint például az izomlázkor kialakuló tejsav, éppen ezért sportolás után kifejezetten ajánljuk sófürdőinket vagy Tonizáló Algapakolásunkat a savak kivezetésére a testszövetekből!
Olykor túlzásba viszünk bizonyos dolgokat, mint például a cigaretta, a kávé, a szénsavas cukros üdítők fogyasztásával túl sok savat viszünk be a szervezetünkbe. De más példa: az idegesség is gyomorsavat csinál, hiába élünk első osztályú bio-kaján, akár a legfantasztikusabb teljes értékű vegetáriánus táplálkozáson, akkor is, ha idegeskedünk, hogy a sárga csekket nem tudjuk befizetni, vagy a férjünk éppen megcsal, ha dühösek vagyunk, mérgesek vagy aggódunk, a gyomrunk ezen negatív savas érzelmeink hatására sósavat termel.Ha nem teszünk valamit, akkor nap mint nap súlyos ’sav- sokk’ éri a szervezetünket. Normális esetben a sav-bázis szint a testünkben egyensúlyban van, a test a saját ásványaival fenntartja a sav-bázis egyensúlyt. Például a vérünk állandóan 7.34 pH-jú, gyengéden bázikus szinten kell létezzen, mert ha ez bármelyik irányba felborulna, akkor meghalnánk. De mivel a mai civilizáció épp arról híres felborult az egyensúly, akkora szintű ’sav-sokkal’ kell megküzdjünk folyamatosan, és általában annyira nem figyelünk a tudatos étkezésre, elegendő vízivásra, hogy testünk saját ásványi anyag raktárait lesz kénytelen fosztogassa fenn tudja tartani továbbra is a szükséges sav-bázis egyensúlyt.

A szervezet mit tud felhasználni, honnan veszi az ásványokat?!

Ha nem pótoljuk tudatosan a kellő ásványokat a helyes táplálkozással, akkor kénytelen a test a saját ásványi anyagraktáraihoz nyúlni és azokat fosztogatni. Ennek jelei a fogaink szuvasodása, terhesség, klimax idején a hajhullás, ízületek, porcok kopása, illetve súlyos esetben már a csontjainkhoz nyúl ásványokért, így alakulhat ki a csontritkulás. Ezek mind az elsavasodás tünetei. Éppen ezért óriási dolog a bázikus testápolás, amely a több ezer éves mediterrán időkig nyúlik vissza. Csak a modern kori civilizáció hozta divat óta savasak a kozmetikumaink, a régi jó doktor bácsi még, ha gyógyszer kellett, ezerjófüvet írt fel, keserű bázikus orvosságot külsőleg, belsőleg is! Egyébként ez nem csak reklámszöveg, itt tényleg igaz, hogy már az első pillanattól kezdve élvezzük a kellemes sófürdő, vagy agyag-, iszappakolásaink jótékony hatásait, már ahogy felkenjük magunkra, olyan érzés, mintha a test sejtszinten visszaemlékezne a magzatvíz kényeztető közegére.Visszafordíthatóak ezek a rossz folyamatok?

Lassítani lehet a folyamatot bármikor, ha a sav-bázis egyensúlyt kívülről támogatjuk. A módszerünk lényege éppen az, minél fiatalabb korban kezdjük el, mert ha nem, akkor jöhetnek a különböző kötőszöveti- és bőrbetegségek, az ekcéma, a pattanások, testünk felpuffad, elhízunk, vagy épp a cellulitisznek nem örülünk, reuma, ízületi megbetegedések, köszvény kínozhatnak, ezek is mind-mind az elsavasodás következményei, így jelez nekünk a test, valami felborult, de ha ezeket a módszereket követjük, akkor vissza tudjuk állítani testünkben még időben az egyensúlyt és lassítani az elsavasodási, öregedési folyamatot.

Mennyi idő míg használnak a termékek? Mennyi idő alatt vehető észre a változás?

Pár hét alatt már tapasztalható a jótékony hatás, ezt mondják a Vásárlóink. Például van Ghassoul agyagsamponunk argán olajjal, amitől nemcsak erősödik a haj, de volt akinek újra kinőtt, szerencsére pozitív visszajelzéseket kapunk. Nagyon népszerűek a bőrfeszesítő Algás Agyagos Arcpakolásaink, Vásárlóink új szerelemről beszélnek!
Mi itt a Berber Beautynál a teljes mediterrán fürdő koreográfiáját tanítjuk, tehát elsődleges lépés gőzölni a testet, ha még nincs otthon gőzkabinunk, legalább egy alapos peeling szükséges, tehát az elhalt hámsejteket mindenképpen le kell tisztítani magunkról, hogy ezek a csodálatos természetes ásványi anyagokban gazdag kozmetikumok, az iszap, az agyag egyrészt „kihúzva” a mérgeket megkössék azokat, másrészt fel tudjon kellőképpen szívódni a sok értékes ásvány és nyomelem bőrünkön át. Érdekes, az arab kultúrában a csador eltakarja az egész testet, csak a szem látszik ki, de ott mégis az egész testet kezelik a hammamokban, egy igazi újjászületés a heti kötelező gőzfürdő. Itt Európában a klasszikus kozmetikai kezelés általában csak az arcunkat célozza, de képzeljük el, amilyen jól esik a kozmetikusnál arcunknak a gőz, a leradírozás, a Berber Házi Hammam az egész testünket kényezteti, radírozza, pakolgatja és masszírozza ugyanígy.. nem véletlen oly keresettek afrodiziákum hatású termékeink, a ’Szivárvány’ Olajsorunk jázmin, rózsás illatú darabjait egyre inkább fedezik fel már a páros otthoni wellnesshez is!
Mi arra biztatjuk a Vásárlóinkat, hogy heti rendszerességgel tartsanak egy vagy két Otthoni Berber Wellnessnapot, ilyenkor a saját fürdőszobánkban élvezhetjük a tengervizet, a Berber ’Dago’ Sófürdő kb. egy órás szeánsz, a tapasztalat az, hogy aki rátér erre a fajta bázikus kényeztetésre, nem nagyon hagyja utána abba....

Magyarországon mennyire volt nehéz megismertetni ezt az új testápolási módszert az emberekkel?

Szerencsére nagyon nyitottak az emberek, azt tapasztaljuk, egyre több egészségtudatos Vásárlónk van, aki ezzel foglalkozik. Tulajdonképpen elég széles a célcsoportunk, mindenki, aki szép akar lenni, aki le akar fogyni, van Karcsúsító Algapakolásunk, Kávés Agyagpakolásunk, karcsúsító olajaink, pl. zöld tea kivonattal, speciális illóolajokkal cellulitra, ezek intenzíven segítik a méregtelenítést, akár tényleg centikben is mérhető, látványos eredményt hoz ez a módszer.
Akik reumások, az idősek például hirtelen javulásról számolnak be, például mikor estefelé megdagad a lábuk, egyik oka lehet, a szervezet vizet tart vissza, pont a túlsavasodás miatt, erre alkalmazzuk a Lábfrissítő Algapakolásunkat, amit ha felkenünk a sajgó, duzzadt bokára, lábra, térdre, látványosan lehúzódik a duzzanat.
Vannak szépség pakolásaink amik nagyon keresettek, mint például az algás agyagpakolások, a ránctalanító krémünk, de Vásárlóink szerint olyanok vagyunk, mint a virág porzás előtt, aki eljön az arcára keressen valamit, nálunk az első sófürdő után rájön ezt ezentúl egész testének minden porcikájára mindig akarja, tehát Mi teljes elánnal azt képviseljük, hogy az egész testet kell kezelni.

Ki kell egészíteni ezt a testápolást a lúgos étrenddel? Vagy önmagában hatásosak a termékek?

Nekünk az a nézetünk, hogy legelőször a savasító tényezőket kell lecsökkenteni, kevesebb húst, cukrot, teát és kávét fogyasszunk, a cigit és alkoholt kerüljük, a tejivást is minimalizáljuk egy reggeli tejeskávéig. Például sportolás után azt javasoljuk, hogy üljünk be egy kád Berber Mediterrán Kristályos Tengeri Sós vízbe, hogy a tejsavat "kihúzzuk" a testszövetből. Ha hajlamosak vagyunk az idegeskedésre, tanuljunk meg relaxálni, jógázzunk, meditáljunk, igyekezzünk mindenben az egyensúlyra törekedni. A táplálkozásunk is tükrözze ezt, minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, de mint mindenben, itt is az egyensúlyra törekedjünk, Mi nem egyfajta módszer híve vagyunk, hanem azt valljuk, hogy először szervezetünkben az energetikai egyensúlyt állítsuk helyre. A test az egy csoda, a testünk meg tudja magát gyógyítani. Ha egészségtudatos életmódra átállunk, bázikusan, kellő időt ráfordítva tisztálkodunk, könnyű testmozgást végzünk, elegendő tiszta vizet iszunk és ásványdús, főleg növényi étrendet tartunk, akkor tényleg kortalanok és kórtalanok tudunk lenni. Szeptemberben 50 éves leszek, egy nőnek, ez egy rendkívüli esemény, tagadhatatlan tény, mondhatjuk nem érdekel a korom, de hogy nem is látszik, ez saját magamnak is elég meglepő, a BB termékeinkkel tartom feszesen a bőröm, őrzöm a fiatalságom, mondhatnám úgyis, hogy konzerválom magam (nevet).

Az egyik legérdekesebb termék számomra a Mediterrán Kristályos Tengeri Fürdősó, ezt hogyan kell használni, és milyen hatása van?

A honlapon leírjuk a teljes koreográfiát, a Berber ’Dago’ Sófürdő első 20 percében merüljünk le a víz alá, hogy a fülünket kitisztítsuk, egy pillanatra a szemünket is kinyithatjuk, (hiszen a szempilláinkon vannak a kis atkácskák, ezek nem szeretik a sós vizet), orrunkat, szánkat öblítsük ki. A bőrünket az egész testünkön dörzsöljük le jó alaposan erős dörzskesztyűvel közben, hiszen ezzel a módszerrel már olyan látványosan le tudjuk szedni az elhalt hámréteget magunkról, (úgy kell elképzelni, mint amikor nyáron hámlik a bőrünk leégés után, egyik Vásárlónk annyira meglepődött, felnézett, megnézte, hullik-e a vakolat!) Fontos!: ha nincsen kád, nők és férfiak egyaránt használhatják a módszert lábfürdőként is. Érdekesség, a férfiaknak a vize általában sokkal intenzívebben elszürkül a kihúzott mérgektől, de a nőké is láthatóan szürke lesz. A 20 perc letelte után, használhatunk illatos bőrradírt is, rakhatunk fel magunkra különböző pakolásokat is, majd mielőtt kijönnénk a kádból, öntsünk hozzá még egy kupaknyi fürdő olajat, és még 5 -10 percig relaxáljunk. Ezt hívjuk ’Berberdago’-nak.
Milyen újdonságokkal találkozhatnak idén a Vásárlók?

Szeretjük a meglepetéseket, a többsége még titok, de annyit elárulhatok, hogy idén is készülünk Karácsonyi csomagokkal, idén az egzotikus királynői gyümölcsök, a gránátalma és a fügekaktusz debütálnak a Berber Beauty polcain, no persze a rózsavíz és néhány finom újdonság még.. (mosolyog)

Milyen céljai vannak a Berber Beautynak az elkövetkezendő 5 évre vonatkoztatva?

Célunk, hogy Európában minél több szépülni és ’egészségesnek lenni’ szerető ember ismerje meg a sivatag és a tenger kincseit általunk, hogy kortalanok és kórtalan tudjunk maradni egy életen át.

Ön milyen termékekkel őrzi így fiatalságát?

Én az összes terméket kell használjam, hiszen ez a munkaköri kötelességem szerencsémre! (mosolyog). Eleve így választottam ki az összeset, a Vásárlóink tudják, hiszen sokat viccelődünk azon, Mi tényleg ’forradalmi’ újdonság vagyunk, ez nem csak reklám duma, hiszen első üzleti utunkon tört ki Tunéziában a Nagy ’Jázmin’ Forradalom! A történet egyáltalán nem volt vicces, sokkal inkább sorsfordító, Én a forradalom idejét Tunéziában egy wellness szállodában töltöttem, ahol egész nap kenegettem magam, akkor hozta kipróbálni a gyártónk milyen termékeik vannak, akkor döntöttem ezek mellett, hogy csak a legszükségesebbek legyenek itthon is majd velem.Kókusz, Csoki, Jázmin, igen, első körben behoztunk közel 50 terméket az első kifutó hajókkal, ahogy a kereskedelem újra megindult, megjött az első bázikus termékpalettánk is, mondhatjuk, hogy forradalmi újdonságként jött be a Berber Beauty.
Ilyen kalandos kezdetű volt a Berber Beauty kozmetikai cég alapítása Afrikában, és azóta egyfolytában dolgozunk, fejlesztünk folyamatosan az egyre tökéletesebb minőség és design felé. Köszönjük a figyelmet, kövessétek új akcióinkat, játékainkat facebook oldalunkon is.

LEGYEN A ’JÓL LÉT’ AZ ÚJ ÉLETSTÍLUSOD!


Elérhetőségek:

Webshop: http://www.berberbeauty.eu/
Honlap: http://www.bazikustestapolas.hu/     
Facebook: https://www.facebook.com/berberbeauty


7 megjegyzés

 1. Nagyon örülök ennek a cikknek nem hallottam még róla.Imádok mindent, ami Tunézia, arab stb., úgyhogy ez nálam ez a cikk (ismét) telitalálat! Utána fogok nézni ezeknek a termékeknek! Köszi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy elolvastad, és tetszett az interjú. ^_^ Nemsokára lesz egy meglepetésünk is Eleonórával, illetve teszt, pár termékről: )

   Törlés
  2. Kíváncsian várom! :) A tesztnek is fogok örülni, szívesebben választok mostanában olyat, ami már másoknak bevált :)

   Törlés
 2. Nagyon jó kis cikk lett megint én sem ismertem őket és utána fogok nézni! Köszi Elenim :) puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, hogy elolvastad, remélem találsz magadnak tetsző terméket ^_^

   Törlés
 3. Most hallottam először erről a témáról, nagyon informatív volt a cikked, köszi az infókat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy elolvastad, és hasznosnak találtad: ) Lesz teszt is pl a fekete szappanról, engem már beszippantott a BerBer világ: )

   Törlés