Filmszemle

Sziasztok, Lányok!

Ebben a hónapban nem volt még Filmszemle, azt hiszem ideje pótolni e hiányosságomat.
Lássuk milyen filmet néztem meg az elmúlt hetekben.A beavatott

Beatrice Chicagoban él, egy olyan világban ahol már nem dúlnak háborúk, ahol az emberek 5 csoportra vannak osztva, amiben különböző feladatokat látna el: a Bátrak,az Őszinték, az Önfeláldozók, a Barátságosak, a Műveltek, illetve vannak a csoporton kívüliek akikhez nem sok segítség jut, akiket megvetnek a többi csoport tagjai.
Eljön az idő mikor Beatrice-nek választania kell melyik csoporthoz fog tartozni, marad az Önfeláldozókba, ahol a családja is van, vagy ki mer lépni és csatlakozik a Bátrakhoz. A teszten ahol megállapítják melyik csoportba kell tartoznia, ott kiderül, hogy az Elfajzottak közé tartozik, tehát az összes csoportból jellemzőek rá a tulajdonságok. Beatrice-nek meg kell tanulnia küzdeni, túlélnie és a korlátokat ledöntenie.
Valamiért az Éhezők viadala jutott eszembe, csak az sokkal jobb.
Nem rossz, kíváncsi vagyok a folytatásra, egyszer meg lehet nézni.
forrás 

Transzcendens

Dr. Will Caster a mesterséges intelligencia szakértője, olyan gépen dolgozik ami ötvözi az emberek tulajdonságát a világ tudásával.
Többen ellenzik ezeket a "kísérleteket", emiatt élete is veszélybe kerül, hiszen az ellen csoport egyik tagja halálosan megsebesíti őt.
Hetek vannak az életéből hátra, gyors döntést hoznak: feltelepítik tudatát a Will által megalkotott gépbe, viszont kockázatot is vállalnak, ha bármilyen kis apró emlék kimarad a tudós életéből, nem őt keltik a gépben életre.
Elég nehezen indul be, elég megrázó film.
Mindig tartottam ettől a mesterséges intelligencia dolgoktól, és tartok a mai napig. Nagyon érdekes film volt, Depp hozza a már tőle megszokott fantasztikus színészi játékot. Ajánlom mindenkinek ezt a filmet, nagyon ütős.
forrásRossz szomszédság

Mad és Kelly egy csendes kisvárosban élik a fiatal házasok életét első gyermekükkel.
Addig a napig amíg melléjük nem költözik egy csapat egyetemista ezzel felforgatva a szomszédjaik életét.
Elkezdődik a harc a csendért és nyugalomért.
Egyszer nézhetős film. Aki ismer tudja, hogy "szerelmes" vagyok Zac Efronba (igen imádom a HSM-et is). Remélem soha nem hagy fel a színészettel.
Ettől függetlenül megnézném valami komolyabb filmben is, mint mondjuk a Szerencsecsillagban, oké az sem volt nagy történet, de nekem nagyon tetszett.
Mindegy szerintem csak Efron legyen benne :D
forrás


Kavarás

Ismét együtt Adam Sandler és Drew Barrymore.
Jim özvegy férfia aki egyedül neveli három lány gyermekét, a maga módján, gyakorlatilag mindegyik gyerekét fiúnak nézik.
Lauren elvált, és egyedül neveli két fiát, egy vakrandin találkozik Jimmel, de egyiküknek sem szimpatikus a másik.
Jim főnöke szerelmes Lauren barátnőjébe, akik egy afrikai útra lennének hivatalosak, de a nő szakít szerelmével, ezért Lauren és Jim úgy döntenek egymástól függetlenül, hogy ők elveznék ki családjukkal a pihenés örömét Afrikában.
Mikor kiderül, hogy együtt kell nyaralni a két családnak elkezdődik egy kis csetepaté, majd rájönnek mégis jó egymás társaságában lenni. A romantikus családi vígjáték vicces helyzetekkel van megfűszerezve.
Összességében egy jó vígjátéknak tartom, egy esős délutánt fel tud dobni. 
forrás

Megdönteni Hajnal Tímeát

Hajnal Tímea sikeres modell, éppen a szakításától visszhangzik a sajtó, emellett gyönyörű, és mindenki őt akarja. Dani házasodni készül,
Tímea és Dani osztálytársak voltak, és tinédzser korukban szerelmesek is egymásba, de Dani akkor elszalasztotta a lehetőséget.
Az osztálytalálkozón Dani és Tímea egymásba habarodnak, amit az osztály egyik nem kedvelt tagja, Bögöcs felvesz videóra.
Bögöcs megfenyegeti Danit, hogy megmutatja a menyasszonyának a felvételt, ha nem hoz össze neki Tímeával egy menetet. A férfi és barátai próbálják összehozni Bödöcs számára az egy éjszakás kalandot, vicces kálváriába keveredve ezzel, miközben Dani és Tímea egymásba szeretnek.
Szerintem nem volt rossz, nem lesz a kedvencem, de egyszer meg lehet nézni.
forrásLáttátok már ezek közül valamelyiket?

További szép napot!

31 megjegyzés

 1. A Kavarás nekem sajnos nem tetszett:-(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem kiemelkedő a vígjátékok terén, de pl a Rossz szomszédságnál jobb, de pl az 50 első randi is: )

   Törlés
 2. Rossz szomszédság és a Kavarást megnézem :)

  VálaszTörlés
 3. A Kavarást és a Megdönteni Hajnal Tímeát nem olyan régen láttam. Nem voltak rosszak, de nem sokszor újranézős filmem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is így vagyok vele, max másodjára háttér zajnak elmennek ezek a filmek:D

   Törlés
 4. Zac Efron életem szerelme, oda meg vissza vagyok érte :D A Paperboy-t láttad tőle?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj de jó, hogy más is szerelmes belé, mindig hülyének néznek emiatt:D Nem, de még a héten megnézem, köszi az infot: )

   Törlés
 5. Szerintem a Csajkeverők klasszisokkal jobb mint a Rossz szomszédság. Zactől nekem a Szerencsecsillag a kedvencem. :)
  A Blended nekem olyan egyszer nézős film. :) A Divergent nekem szintén. Mondjuk én hardcore THG rajongó vagyok. :D Most a The Maze Runnert várom már tűkön ülve, mert mindhárom részét imádtam könyvben. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor a Csajkeverők listás, mert még nem láttam.: ) Nekem is az egyik, meg a HSM, annyirszor láttam, hogy kívülről tudom a szövegét:D Én is kíváncsi vagyok a folytatásra, addig a könyveket megpróbálom bedarálni.:)

   Törlés
 6. Betegen, itthon feküdve 3-at is megnéztem pont ezek közül :DD Legjobban a Kavarás tetszett, ez egy olyan vígjáték számomra, amit később is újranéznék ha nevetni akarok :) A Rossz szomszédság is tetszett, de nyilván nekem is csak Zac miatt :D Hihetetlen amúgy, hogy még most is emlékszem a hsm-es dalszövegekre, ha meghallok egy dalt :DD A Megdönteni Hajnal Tímeát meg nekem annyira tipikusan magyar, egyszer elég volt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Detto:D mai napig hallgatom őket ha van kedvem:D Én a női szerveket néztem újra, illetve a Terhes társaság hatalmas kedvencem még: ) Hajnal Timi magyar viszonylathoz képest jó, de újra meg nem néznem én sem.

   Törlés
 7. A Kavarast láttam és tetszett is. A rossz szomszédságot meg a Megdönteni Hajnal Timeat is már egy ideje meg akarom nézni. A beavatottat meg egyszer kiolvasni és utána megnézni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem rossz, film én jobbat vártam. Kíváncsi vagyok az a két film hogy fog tetszeni. A könyvet én is el szeretném olvasni a folytatások miatt. :)

   Törlés
  2. Jelentem el kezdtem olvasni a könyvet, és egyszerűen letehetetlen! Már alig várom a filmet is megnézhessem :D

   Törlés
  3. Remélem lesz idén e-book olvasóm:D

   Törlés
  4. Megnéztem a filmet is. Huu hát azért kemény volt és meglepő is, mert pár részlet nem igazán egyezik...Én a héten akarok venni tabletet, de olvasásra akarom majd leginkább használni.

   Törlés
 8. A Divergentet olvasd el könyvben, ott jobb lett:) De csak az első részt, a többi szerintem nem lett olyan jó.
  A Rossz szomszédság meg valami nagyon ütős lett:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Juj, de jó hogy itt vagy, rég jártál erre ^_^ Igen, kapcsoltam később hogy nálad olvastam kritikát a könyvről, mindenképpen elolvasom, érdekel a folytatása is. :)
   Nem rossz, film, de vígjátékok téren láttam jobbat is. :)

   Törlés
 9. A Beavatottat láttam és nekem nagyon tetszett. Nem szeretem az ilyen típusú filmeket, de ez nem volt rossz.
  A megdönteni Hajnal Tímeát épp hétvégén néztük meg, annyira nem tetszett, kicsit unalmas volt, de azért meg lehetett nézni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én szeretem az ilyen témát, csak nehéz újat alkotni benne szerintem.
   Egyszer nézhető Timi abszolút. Mondjuk pl a Tibor vagyok...-ot sokszor megnéztem, az valamiért jobban tetszett: )

   Törlés
 10. A Beavatott nekem nagyon tetszett, pedig nálam sem az ilyen stílusú filmek állnak az első helyen :D A kavarást is láttam, az is tetszett. A megdönteni Hajnal Tímeát pedig még megnézésre vár.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem rossz tényleg, kíváncsi vagyok a folytatására, de nem néznem újra mint mondjuk egy Gyűrűk Urát 7milliószor :D
   Ha megnézted jelezz légyszi, neked hogy tetszett: )

   Törlés
 11. Kíváncsi vagyok a Rossz szomszédságra, először azt hittem, a gyerek zavarja a szomszédot :)
  Nekem nem tetszik Efron, a Szerencsecsillagban nem volt számomra hiteles, mint veterán, te jó ég, a fegyver is rosszul állt a kezében.
  A Beavatott egy könyv trilógia alapján készült, ez az első rész. Nekem nem jött be, vannak logikai bukfencek benne és tudom, mi a vége a 3. könyvnek...szerintem a film többi részét sem fogom megnézni, ez első annyira nem tetszett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, a fiatalok buliznam túl hangosan:D
   Én elfogult vagyok nagyon Efronnal szemben, minden filmben szeretem, bár tudom, hogy tehetségben nem egy Robert Downey Jr. :D de majd még jobban kikupálódik. :D
   Most már teljesen elbizonytalanodtam a Beavatottal szemben, akkor gyorsan elolvasom a könyveket inkább.: )

   Törlés
 12. A Megdönteni Hajnal Tímeát moziban néztem meg a párommal. Már csak azért is magyar vígjátékokat nézek, mivel utánozhatatlan a szókincs. A magyart nem kell lefordítani, sőt lehetetlen lenne. És egy egy fordulaton meg jókat lehet röhögni. Bögöcs szempontjából elmesélve a sztori nekem fenomenális volt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igaz, a magyar humor az magyar humor, bár ebben a témában a legjobb szerintem az Üvegtigris :)
   Láttam már rosszabb magyar vígjátékot ennél, egyébként nekem tényleg egyszer nézhetős, és voltak jó pillanatok a filmben az is igaz :)

   Törlés
 13. A Beavatott tényleg nem volt rossz, én is kíváncsi leszek a folytatására.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, bár nem néznem újra.: )A folytatást én is megnézném, bár ez könyv függő lesz nálam.

   Törlés
 14. A megdönteni Hajnal Tímeát mi azért néztük meg, mert a pasim szerelmes volt Osvárt Andreába.

  VálaszTörlés