BerBer Beauty "DAGO" Bázikus sófürdő, teszt

Sziasztok, Lányok!

Nyár végén lehetőségem adódott interjút készíteni a bázikus testápolás úttörőjével dr. Lauter Eleonórával, amit ITT elolvashattok.
Volt szerencsém kipróbálni a BerBer-féle DAGO fürdőt, erről írnék Nektek, milyen hatással is van az én szervezetemre a bázikus testápolás.A BerBer Beauty jelmondata az, hogy: "Vigye a Wellnesst haza!", ami szó szerint így is van.
Minden pénteken tartok egy wellnes napot, ahol bő 1 órán át a BerBer Beauty termékeivel kényeztetem magam.
Akik olvasták az interjút, azok emlékeznek rá, hogy sok felesleges savat termel a szervezetünk, amit ezek a termékek visszaállítanak a normál egyensúlyba. Mikor először kipróbálta ma dago fürdőt, izomlázam volt, kíváncsi voltam mennyire fogja "kiszívni" belőlem az izomláz okozta savat a szervezetemből.

Elsőként 0,5-1 kg Mediterrán Natúr Kristályos Tengeri sót teszek a kád aljára, majd ráengedem a forró vizet, a mi kádunk viszonylag nagy, 150-200 literes, lehet hogy egy kicsit több, kb. 180 centi hosszú,  és nagyjából 1 méter széles. A só 5 kilós kiszerelésbe kapható EZEN a linken.


Megvárom míg feloldódik, majd 20-30 percet lazítok, ebben a sós vízben. Ennek a sónak az a különlegessége, hogy elkezdi fellazítani az elhalt hámsejteket. 20 perc elteltével a bőröm egy kis dörzsölés hatására el kezd hámlani, apró darabokban. Eleonóra előre szólt, hogy ez így lesz, bár azért meglepett a dolog, mert nem tudtam elképzelni pontosan, hogy ez a valóságban, hogy működik. Az elhalt hámréteget dörzsi szivacs segítségével leszedem magamról, hogy csak az egészséges bőr maradjon. Miután alaposan letisztítottam magam, a következő lépés a fekete szappan használata:


250 g-os kiszerelésben kapható EZEN a linken. A külseje nagyon tetszik, fekete-fehér-arany színű a tégely, könnyű a kupakot letekerni, és egy védő "kupak" is még található benne, hogy ne folyjon ki a fekete szappan belőle.
Azt hittem, hogy egy tömb szappan található a tégelyben, ennek ellenére, egy viszonylag híg szappan lapul a benne. Kissé nehézkes emiatt a szappan adagolása, de rá lehet érezni a dologra. Az illata engem a friss virágos rétre emlékeztet, nagyon kellemes. Alaposan végig dörzsölöm vele a testemet, majd egy kicsit rajta hagyom, hogy hasson és visszafekszem a sós vízbe. A szappan alaposan tisztít, sokkal puhább a bőröm miután lemosom magamról.
Ezek után egy kupaknyi zöldteás olajat öntök a vízbe. Erről külön lesz majd részletes bejegyzés, hiszen nem csak fürdőzésre alkalmas az olaj, illetve fogyásban is segít, nem régóta használom, ezért szeretném még jobban kitapasztalni a termék hatásait, és azt, hogy valóban centikben mérhető-e a változás.


A zöldtea-olajos vízben még 15 percig relaxálok, majd kiszállok a kádból és alaposan megtörölközöm.
Úgy érzem minden alkalom után, mintha újjá születtem volna. A bőröm puha és bársonyos, feszes, az apró pattanásokat eltünteti, az elhalt hámréteget maradéktalanul eltávolítja. Az izomlázam állapotán is sokat segített, egy óra fürdőzés után már alig éreztem belőle valamit, tényleg kiszívta a felesleges savat a szervezetemből.

A fürdősó ára: 2450 huf, és nagyjából egy hónapig elegnedő
A fekete szappan ára: 5550 huf, és nagyjából két hónapig elegendő

Személy szerint, hatalmas BerBer rajongó lettem, amint elfogynak a termékek biztosan pótolni fogom őket. Az áruk szerintem kibírható, főleg, hogy több hónapig kitart, hiszen a mennyiség kiadós.
Hamarosan egy-egy Masszázs-,és Fürdő olajat lehet nyerni a blog Facebook oldalán, tehát figyeljétek azt. :)

Nektek milyen az otthoni "wellness"? Ismeritek a BerBer Beauty termékeit?

Szép napot!

10 megjegyzés

 1. Azta, nagyon érdekesen hangzik. Itt csak zuhanyzó van sajnos, pedig sokszor pancsolnék egy jót :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh, de kár. Én kád mániás vagyok, rossz lenne ha nem tudnék pancsolni, bár általában zuhanyzom én is, heti egyszer BerBer fürdőzöm: )

   Törlés
 2. Nekem is pont az jutott eszembe olvasás közben, hogy milyen rossz már, hogy nekünk is zuhanyzónk van... :D Pedig én is úgy kipróbálnék ilyeneket... :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A sóhoz kell kád az igaz, de a termékeik nagy részéhez nem feltétlenül szükséges, pl ezt a szappant is lehet használni tusoláshoz: )

   Törlés
 3. Nekem sincs kádam, ilyenkor olyan szomorú vagyok, pedig ezzel nagyon felpiszkáltál. Úgy kipróbálnám :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon kár, mert heti egyszer mindenki megérdemel egy wellness napot, bár nálad is olvastam a heti kényeztetésről de tusoláshoz is vannak nagyon klassz termékeik: )

   Törlés
 4. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, a zöld teás olajos tesztre még kíváncsi lennék nagyon! :) Hónapok óta nem is használtam a kádat, lehet egy ilyen miatt megérné megint rászokni :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hozom róla októberben a tesztet: ) Juj, nálam max idő egy hónap volt talán, hogy nem feküdtem kádban, amúgy heti egyszer időt szakítok rá: )

   Törlés
 5. nagyon jól hangzik :) kár, h nincs kádam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na ezt nem is tudtam, kár pedig néha jól esik egy lazító fürdő: )

   Törlés