Filmszemle

Sziasztok, Lányok!

Nagyon régen nem jelentkeztem filmes poszttal, pedig elég sokat sikerült megnézni az utóbbi időben, bár ez sem egészen filmes bejegyzés lesz, hiszen az utóbbi időkben inkább animéket néztünk.Totoro -A varázserdő titka

Szerintem a legjobb Ghibli anime, Miazaki kitett magáért az biztos, és velem egyidős a "film" :) Előre leszögezem kis milliószor láttam már ezt az animét.
Tatsou és két lánya egy kis falucskába költözik, hogy közelebb legyenek a beteg anyához.
Egy napsütéses napon Mei elkóborol a ház mellől, mert észrevesz két kis lényt, majd utánuk ered és beleveti magát a bozótosba, az út egy fához vezet, amiben van egy járat, persze beleesik egyenesen az ott szunyókáló Totoro hasára.
Az apukája és a nővére aggódva keresik a lányt, mikor megtalálják békésen alszik a bozótosban, és miután felébred elmeséli nekik kivel találkozott.
Totoro később megmutatja magát Satsukinak is, így a két lány nem várt csodákban részesül.
Aki nem látta mindenképpen nézze meg, az egyik legeslegjobb egész estés anime amit eddig láttam, egyszerre ijesztő, és megrendítő, kedves, bájos..és ha megnézted biztos, hogy akarsz magadnak majd egy Totorot :) (forrás)


Samurai Champloo

Ez egy 26 részből álló anime, aminek szerencsére kerek befejezése van.
Az Edo korban járunk, amikor a szamurájok ideje hanyatlóban volt.
Fuu egy kis étteremben dolgozik, mint felszolgáló, ám gyökeresen megváltozik az élete mikor betoppan Mugen és Jin, akik elintézik az ott portyázó sógun fiát. Az étterem leég, Fuu munka nélkül marad, ezért elhatározza megkeresni a napraforgó illatú szamurájt, és arra kéri a két férfit, hogy legyenek a testőrei, vonakodva, de elindulnak a lánnyal megkeresni a különleges idegent, akiről semmit sem tudnak, csak azt, hogy napraforgó illata van.
Ezt az animét is sokszor végig néztem, sok mindent meg lehet tudni az Edo korból, a japán szokásokról és a szamurájok életéről.
A történet nagyon vicces, izgalmas kalandokba keverednek ők hárman. Mindegyikük jellemére és múltjára fény derül az anime előrehaladtával. Mugen az, aki nem gondolkodik, csak ösztönből kaszabol mindenkit aki elállja az útját, míg Jin a megtestesült nyugalom, aki pontos, és nem harcol feleslegesen. A két fiú ellenségként viselkednek egymással az anime első részeiben, majd barátságot kötnek. Fuu, meg egy hebrencs lány aki, csak a múltjával kapcsolatban akarja megtalálni a válaszokat, ám mindent megtesz a két fiúért, a barátságukért.
Az első három kedvenc animém között tartom számon, bármikor újra tudom nézni, nagyon szórakoztató, bár vannak sírós részei,  ezért elgondolkodtató a sorozat. (forrás)

Death Note

Szerintem az anime fanoknak nem kell bemutatnom a kultikus sorozatot, amit Death Note néven ismert.
Ezt is elég sokszor megnéztem, és egyedül a One Piece tudta letaszítani az első helyről, vagyis inkább mellé férkőzött az első helyre.
Ryuk a halálisten, nagyon unatkozik a shinigamik világában ezért úgy dönt ledob az emberek világába egy halállistát amivel ölni lehet, kíváncsi volt, hogy kinek a kezébe kerül a füzet, és mit kezd azzal.
A halállista arra szolgál a halálisteneknek, hogy emberek életét vegyék el vele, ezáltal az ő életük lesz hosszabb, így sose halnak meg.
Egy 17 éves gimnazista fiú találja meg (Yagami Light) a halállistát, aki először nem hisz a füzetben leírtaknak, míg ki nem próbálja, és tényleg akinek beleírta a nevét a füzetbe, az meghalt szívrohamban. Ryuuk mellészegődik, hiszen akinél a lista van, azzal kell lennie, bár a halálisten pártatlan, ő csak azért van itt hogy szórakozzon. Egyedül az láthatja Ryuk-ot aki megérintette a halállistát.
Light a lista segítségével egy új világot akar teremteni ahol nincsenek bűnözők, nincsenek háborúk, ezért elkezdi elítélni önkényesen a rablógyilkosokat, vagy a súlyos bűnt elkövető embereket, így megteremtve a békés világot, aminek ő lehet az Istene-az új világ Istene. Az emberek Kirának kezdik el emlegetni a gyilkosságokat elkövető fiút, aki mindvégig titkolja kilétét, hiszen nem akarja, hogy elkapják, mert maga is gyilkossá vált, hiába egy tökéletes világ megteremtésért küzd.
Egy különleges tagokból álló nyomozó csoportnak feltűnnek a gyilkosságok, és színre lép L, egy nagyon fura figura, aki zseni, és mindent elkövet, hogy megtalálja a gyilkosságokért felelős személyt.
Yagami Light-nak is különleges képességei vannak, hihetetlenül vág az esze, ahogy L-nek is, így elkezdődik a kettejük párharca, de csak egyikük nyerhet.
Akárhányszor megnézem ezt az animét, mindig tátva marad a szám, és rácsodálkozom a csavarokra a történetben, hihetetlenül izgalmas, fordulatokban gazdag 36 részes anime. Mindenkinek ajánlom aki egy kis különlegességre és nem mindennapi történetre vágyik, ahol elég kényes kérdéseket boncolgatnak. (forrás) Egyébként a mangának és az animének készült egy Live Action (film) változata is három részben, aki nem akarja az animét végignézni akkor ajánlom neki a filmet.


Coming out

Viszonylag új magyar filmről lesz szó, aminek Csányi Sándor a főszereplője, és egy Erik nevű, meleg férfit alakít.
Az ország egyik legismertebb személyisége, és rádiós műsorvezetője büszkén vállalja másságát ország-világ előtt, már az esküvőjüket tervezik párjával. Mindenki arra biztat, hogy vállalja fel önmagát, bármilyen identitással rendelkezik.
Eriket baleset éri, és miközben felépül különös dologra lesz figyelmes magával kapcsolatban, elkezdik érdekelni a nők, beleszeret az orvosába aki nő, és hogy mégis hova fajul ez a történet a filmből kiderül.
Szerintem nagyon érdekes film volt, elég elgondolkodtató is, hűen ábrázolja Magyarországon a melegek életét, illetve azt is, hogy milyen nehézségekkel küzdenek meg nap mint nap. Én élveztem, mert amellett, hogy komoly témát érint, könnyed kikapcsolódást ígér. (forrás)Egyenlőre ennyi lenne, nemsokára jövök újabb adag filmekkel.
Láttátok már ezek közül valamelyiket?

Legyen kellemes hetetek!

8 megjegyzés

 1. A Totoro és a Death note nagy kedvencem :3 A vándorló palotát láttad már?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek örülök :) Hm, nem tudom most hirtelen, mert keverni szoktam a Laputával, azt viszont láttam, de szerintem A vándorló palotát is láttam, de köszi az ötletet, holnap meg is nézem, aztán kiderül, hogy láttam-e vagy sem, néha tiszta feledékeny vagyok :)

   Törlés
 2. Egyiket sem ismerem, de az animékbe bele fogok nézni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Death Note-ot kötelező megnézned :D De tényleg, annyira de annyira de annyira jó O.O

   Törlés
 3. Egyedül a Death Note-ot láttam ezek közül, vagyis a filmeket. Az animét nem néztem még végig. Az első két film tetszik, lehet megint megnézem, de a 3. film az annyira nem lett jó szerintem, meg az már az animében sincs benne, ha jól tudom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A filmeket sokszor megnéztem én is, moziban is láttam az első részét, azokat is nagyon szeretem :)
   A 3. film a kedvencem, én sírtam rajta :) Alapjáraton az anime szemszögéből abszolút Kira párti vagyok, viszont filmbe Kenichi Matsuyama olyan jól alakítja L-t, hogy jobb mint az animében, szóval már csak a színészi játék miatt is, L a kedvencem a filmekben. Matsuyama szerintem a japánok Johnny Depp-je, bármit eljátszik..tökéletesen :) De tényleg nincsen, az egy előzmény film, mert ugye 90%-ban L-t kedvelik az emberek :)

   Törlés
 4. Totorooo :) Nagyon szeretnék egy plüss Totorot szerezni. Maga az anime gyönyörű, és a rajzolása is nagyon szép, kellemes.
  Death Note-ot addig szerettem, míg L meg nem halt. Viszont a végén nagyon mérges voltam, ugyanis Kirához méltatlan volt szerintem a halála. Elborult elme lett a végére, valamelyest mégis szimpatizálok az alap gondolatával, míg be nem csavarodott. A live action fim is jó lett belőle.
  A Coming outról pedig inkább csak annyit mondanék hogy egy kiborító ostobaság... Mondjuk meglepődni se kellene, magyar produkció.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is, annyit nézegetem a neten, idén remélem tudok egyef venni, a világ legcukibb szelleme: )
   Igazad van, bár a sorozatgyilkosok mikor sarokba szorítják őket kifordulnak magukból, igazából nekem is fura volt Light halála, de nem tudom milyen véget szántam volna neki, elvileg a manga más, de abból még hiányzik 6 kötet amit idén szintén be akarok szerezni. Mikor először láttam a DN-t én úgymond örültem L halálának, bár nem tagadom megsirattam szegényt, de ha akkor az életben nyer Kira ellen túl snasz anime lenne. Amúgy Mellot és Neart is csípem. Szerintem ott volt a baj, hogy ugye L halál után eltelik x év, nem nagyon látható az hogy Light milyen személyiség változáson ment át, mert végülis felnőtt lett. Szerintem is Kira nézete jónak mondható, de ha nem kezdik el üldözni talán nem kattan meg. Érdekes téma ez az biztos, de még mindig Kirásnak mondom magam:) jah még DN-os pólóm is van, volt két táskám is, szóval igazi fan vagyok, na a megannyi mütyűrről nem beszélek: D Én már gondolkodtam azon hovy vajon ha valaki a saját neméhez vonzódik az megváltozhat-e később más irányban, szóval számomra érdekes volt a film, de választ nem kaptam rá: ) nekem inkább tetszett, de az elgondolás miatz főleg.

   Törlés