Filmszemle

Sziasztok, Lányok!

Ma egy filmes poszttal készültem, mivel az égbolt borult, tán még esik is, ilyenkor nem igazán lehet nagyokat sétálni, úgy gondoltam ma egy bekucorodós filmes poszt jól jöhet Nektek!
Lássuk az utóbbi hetek filmélményeit.Runner, runner
Itthon Vakszerencse néven fut a film, de én nem tartom magam szerencsésnek, hogy láttam.
Dióhéjban a történet: Richie egy egyetemista srác aki szerencsejátékkal próbálja meg az egyetemi tandíját kifizetni, ám mikor szinte mindent elveszít, rájön, hogy csalás áldozata lett, kinyomozza, hogy Ivan Block áll minden hátterében, a férfi ráveszi Richie-t, hogy dolgozzon neki, és gazdaggá tesz őt.
Nagyjából ez a sztori, persze csavar itt, csavar ott, mert Richie (Justin Timberlake) bedől a fő gonosz Ivannak (Ban Affleck) és persze mindenki igazságot akar szolgáltatni mindenkin. Számomra unalmas volt, és Justin menjen vissza énekelni, ne színészkedjen.
forrás


 Fogságban
Keller Dovernek a szülők rémálma válik valóra, mikor elrabolják kislányát és annak barátnőjét. Egyetlen nyom egy lakókocsi, ahol a gyerekeket utoljára látják, majd kiderítik ki a kocsi tulajdonosa. Nincs bizonyíték, hogy a lakókocsi birotokosa rabolta el a gyerekeket, így elengedik, majd Keller elkapja, és fogságban tartja, kínozza, hogy ki és miért rabolta el a lányokat, és hol vannak, de a fiú enyhe fogyatékkal küzd, így kétes válaszokat ad a férfinak. Egy nyomozó is csatlakozik az ügyhöz, aki igyekszik felderíteni az igazságot, és célja megtalálni élve a lányokat.
Egész jó kis thriller, én Hugh Jackman-t fel se ismertem..., vannak igzalmas pillanatok a filmben, szerintem érdemes megnézni. Másik főszereplő Jake Gyllenhaal
 forrás


 Justin a hős lovag
 Justin, a gyengécske fiú, elhatározza, hogy nagypapája nyomdokaiba lép, és lovag lesz, ezzel egy gond van, hogy a királyné és az ügyvédei (aki Justin apukája), betiltották a lovagságot. A fiú egy nap, meglátogatja nagymamáját, aki fellelkesíti őt, így Justin elindul megkeresni az idős lovagokat, hogy tanuljon tőlük. A fiú nehézségek árán, lovag lesz, amit a kitartásának és a sok gyakorlásnak köszönhet.
Felbukkan a gonosz is, aki le akarja igázni a királyságot, Justin újdonsült képességeivel felveszi vele a harcot, ezzel bizonyítva, hogy lovagokra igen is szükség van a világon.
Szerintem nagyon aranyos mese, egyszer nézhetős egy vasárnap délután.
forrásCarrie
Stephen King regénye alapján készült a film (Boszorkány lány, Carrie), a könyvet olvastam és nagyon kíváncsi voltam, hogy sikerül King uraság regényét megfilmesíteni.
A történet: Carrie nem egy átlagos lány, különös képesség birtokában van, tud tárgyakat mozgatni. Édesanyja próbálja magához láncolni a gyermekét különböző módszerekkel, lelki terrorban tartva őt, hogy ne érezze magát átlagos lánynak. Nem csak az édesanyjával gyűlik meg Carrie baja, hanem az iskolatársaival is, akik folyamatosan bántják őt, de van az osztályában egy lány aki megsajnálja Carrie-t. A lány ráveszi barátját, hívja el Carrie-t az iskolai bálba helyette, hogy minden rosszat amit okoztak neki, ezzel kompenzálni tudja, a fiú vonakodva ugyan, de belemegy a dologban és egy nagy jól kezdődő estébe nyerhetünk betekintés, igen ám, de a bál király és bál királynő megválasztása után, elszabadul a Pokol.
Nagyjából egyezik a film a könyvvel, persze vannak eltérések, de ha a filmet nézem, nagyon jó kis horror-drámát sikerült összehozni, Julianne Moore nagyon jól hozza az elmebeteg anyuka szerepét. Az emberi gonoszságot jól adja vissza a film, és a végén egy kis gondolkodásra is adhat okot, hogy kiből, mikor és miért lehet kihozni a legfélelmetesebb tulajdonságait.
forrás

Last Vegas
Csupa nagyágyú, egy filmben. Fő szerepekben: Michael Douglas, Robert De Niro, Morgen Freeman és Kevin Kline.
Négy idősödő férfi, négy gyerekkori jó barát, akiket az idő folyamán elsodort egymás mellől az élet, de még mindig tartják a kapcsolatot.
Billy az örök agglegény, úgy dönt megnősül és elvesz egy nála 30 évvel fiatalabb lányt, úgy érzi 60 felett ideje lenne már megházasodni, ezért a barátait összehozza, hogy egy legénybúcsú keretien belül búcsúztassa agglegény mivoltát. Természetesen Las Vegas-ban van az esküvő, és viccesebbnél viccesebb helyzetbe keverednek az idősek, elgondolkodván az életükön, és elmúlt fiatalságukon.
Persze a csattanót nem akarom lelőni, úgyhogy nem árultam el direkt sokat a filmről, meg kell nézni, mert hűen tükrözi azt, hogy nem csak a húsz éveseké a világ :) Szerintem tanulságos.
 forrás


 A jogász
Nem is tudom hol kezdjem a filmnek a bemutatását, mert igazából nagyon értelmetlen az egész. Tömören a lényeg, jogász fiúnknak nem elég az a pénz amit keres, ezért egy drog ügyletbe keveredik, természetesen a drog sehol, mert időközben, egy másik maffia vezér ellopja a szállítmányt, ezzel sok gondolt okozva a főszereplőinknek, akiket igyekeznek megölni, hiszen minden nyom arra utal, hogy ők tervelték ki azt, hogy a szállítmány más kezébe kerüljön.
Hiába a bámulatos szereplő gárda: Cameron Diaz (a körme-ami úgy néz ki mint a fólia hatású OPI lakk, és a haja csudiklassz), Brad Pitt és Penelopé Cruz, valami botrányosan rossz film, a végéről ne is beszéljünk, mert semmi nem derül ki belőle.
Nem is tudom kiknek ajánlom, mert az eleje és a közepe nem rossz, de az utolsó 20 perc csapnivalóan borzalmasra sikeredett.
forrás

Láttátok már valamelyiket?
Kellemes vasárnapot!

20 megjegyzés

 1. Én egyiket sem láttam, de üres estéimen, lehet belenézek majd a Fogságba,mert érdekesnek hangzik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek közül ami kicsit borongósabb abból a Fogságban a legjobb :) A többségnek tetszik a film :)

   Törlés
 2. A fogságban nagyon jó film, bár a vége érdekes...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Izgalmas volt szerintem is, na igen, mondjuk kíváncsi lettem volna mi lesz az apával...

   Törlés
 3. Fogságban az egyik kedvencem!!! runner runner nem tetszett,carrie sem,a jogász-t lekapcsoltam a felénél :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Vártam már, hogy mit fogsz írni egyébként :D Runner borzalmas, fúj, még szerencse, hogy olvastam közbe valamit, és csak fél füllel hallgattam. A jogász az év eddigi legborzalmasabb filmje, igaz elaludtam egyszer rajta, aztán valami miatt visszatekertem és végig szenvedtem. Bár Diaz jó volt benne :)

   Törlés
 4. A Last Vegast nagyon szeretem, mert már az alapötlet is nagyon hasonlít az örök kedvencemre, a Másnaposokra. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van benne valami :) Szerintem is nagyon jó vígjáték, én nem értem másoknak miért nem tetszik, mondjuk a mögöttes tartalma elég elgondolkodtató. :)

   Törlés
 5. Last vegason én elaludtam :D :D olyan Másnaposok-fílingre számítottam, nem az volt :D a Carrie nagyon-nagyon tetszett, a Fogságban normál mértékben tetszett ezek közül :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Nekem nem jutott az eszembe, bár én a Másnaposokat annyira nem szeretem mint az átlag, nálam a favorit a Női szervek és a Terhes társaság :)
   Carrie szerintem is jó volt, bár a könyv nyomasztóbb egyébként, a Fogságban nálam is egy jó erős közepest ért el, de azért jó film volt, úgy a hangulat meg a történet is, csak a végén volt egy kis hiányérzetem.

   Törlés
 6. A Carrie-t már régóta terveztük megnézni, de valahogy mindig elfelejtődik. Köszi az emlékeztetőt, legközelebb ez lesz terítéken. Most én is sok filmet megnéztem, nekem is lesz hamarosan Filmélményes postom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem tetszeni fog Nektek :) Juuj de jó, kíváncsian várom már :)

   Törlés
 7. Vakjátszmát egyedül Ben Affleck miatt nem nézem meg, és hogy őszinte legyek a trailere sem tetszett..... DE így, hogy ezeket írtad, már kicsit sem bánom, hogy kimarad az életemből.
  Fogságban, én imádtam, moziban néztük meg, feliratosan, szóval eredeti nyelven ment, és szerintem nagyon jó, bár a végén nekem is ott a hiányérzet... dehát innen még akár folytathatják is :) egyébként anno bejegyzést is írtam róla, mert olyan jóóóó :)
  Carrie még nem láttam, de már itt porosodik nálam :)
  Last Vegas nekem tetszett, szerintem nem Másnaposok feeling, aranyosnak mondanám, és azért valami-féle tanulság is van benne :) meg hát, brutálisak a "nagypapák" :D
  A jogász, nekem egy tök átlagos film, Cameron Diaz-t emelném ki egyedül, nagyon jó a haja, az aranyfogát meg már el se hiszem... na meg a párducokat :)
  A Női szervek nekem is tetszett, a Terhes társaság már annyira nem :) és igazából én sem rajongok annyira a Másnaposokért, mint a többség, de az első és a harmadik tetszett a legjobban.... a 2. részét nagyon kapkodósnak és szinte totális koppintásnak éreztem.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Affleck fiúért én sem rajongok amúgy, nem nézem meg a filmjeit többnyire :D Na akkor megnyugodtam, mert amúgy nagyon jó kis film volt a Fogságban, de a vége miatt, tényleg nem ütött mint kellett volna, vagy lehetett volna neki.
   Carrie-t nézd meg, szerintem klassz, jó mondjuk én elfogult vagyok mert szeretem Stephen Kinget. :)
   Én nem is tudom mit vártak a Last Vegastól mások, mert mikor láttam hogy mi is ez, és olvastam miről szól, nem értettem akik megnézték miért húzták le. Jó nem nevettem rajta, de önmagában nagyon aranyos film, főleg a tanulságával együtt, szerintem egész elgondolkodtató, ahogy Te is írod .)
   Jaaj sajnálom hogy a Terhes társaság nem tetszett, de én megnéztem már vagy 4 szer :D Imádom, akkora nagy ökörség, főleg mikor isznak az apukájából :D A harmadik része nekem is tetszett a Másnaposoknak, talán az a legjobban :)

   Törlés
  2. Szerintem az a fő baj a Terhes társasággal, hogy nem szeretem Robert Downey Jr.-t, ezért nem tetszenek a Sherlock-os filmek sem.... végülis, én sem szerethetek mindenkit :D

   Törlés
  3. Jaj én oda vagyok érte: D Bár a Sherlockot önmagában nem szeretem, szóval még Robert sem érdekel benne.:D de igaz nem lehet mindenkit szeretni: D

   Törlés
 8. A jogászról abszolút meg van a véleményem! Nem is tudom, de olyannyira vártam, ám mikor tegnap végre eljutottam oda, hogy megnézzem, jött a csalódás. A hatalmas csalódás. Kár a színészekért, mert hiába pakolták össze a sok jót, még is rossz az egész. Cameron valahogyan nekem visszataszító volt, tény, hogy nagyon jó színésznő, de messze nem ez volt a legjobb alakítása. Egyedül a körmei tetszettek nekem is! :D

  A Last Vegas-t láttam még, és azért teljesen oda meg vissza vagyok. Hihetetlen egy film, a négy örök klasszikussal, a poéngyárosokkal. Összességében nem is vártam többet tőle, mint hogy egy mosolygós estét varázsol nekem. Könnyű, laza, egész egyszerűen jó! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én elolvastam a hozzászólásokat a Jogásznál, nem szoktam hinni a kritikának, de ez tényleg kritikán aluli volt :D Borzalmas, nekem is nagy csalódás volt. Diaz körme mindent visz, viszont a sminkje nagyon rossz volt :S

   Szerintem is jó film a Last Vegas, később elő fogom venni :)

   Törlés
 9. Én a jogászt láttam, imádtam Cameron körmét, de azon kívűl nem volt jó. Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen aki nem értettem meg (nem hiába 16 karikás), pedig a trailere alapján nagyon tetszett

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Borzalmas film, és tényleg Diaz haja és körme miatt értékelhető a film. Nem lett volna rossz elgondolás, csak a kivitelezés volt rossz Ridley bacsitól, pedig az Alien filmek jók: )

   Törlés