Filmszemle

Sziasztok, Lányok!

Elég rég volt már Filmszemle poszt a blogon, ennek több oka is van, nem volt annyi időm filmet nézni, illetve inkább olvastam.
Viszont most összegyűlt annyi mennyiség ezalatt a közel két hónap alatt amit érdemes megosztanom Veletek.
Időről időre
Tim Lake húszasévei elején rájön, hogy képes az időutazásra, de nem csak ő, hanem a család férfitagjai is. A történelmet nem tudja megváltoztatni, de a saját életét igen, és miután Londonba költözött, és megismerkedett Maryvel elkezdődik az időutazás, bizonyos sorsok megváltoztatása is. Tim mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csak magán de családtagjain is segítsen, de mint minden képességnek, ennek is meg vannak árai és határai.
Rachel McAdams az egyik kedvenc színésznőm, nagyon sok filmjét láttam, így ennek a filmnek is már előre bizalmat szavaztam. Az elején kissé kesze-kuszának tűnhet a dolog, ám a végére egy nagyon jó kis lezárást kapunk. Igazából ez egy nagyon elgondolkodtató film, nem feltétlen könnyed vasárnapi kikapcsolódásra ajánlanám.
forrás


 Mielőtt éjfélt üt az óra
Már-már kultikusnak számító filmnek kijött a harmadik része is (Mielőtt lemegy a nap, Mielőtt felkel a nap). Jesse és Celine már egy párt alkotnak a filmben, két lányuk is született és Párizsban élnek. A férfi előző házasságából származó gyermeke minden nyarat velük tölt, és az évek múlásával Jesse-nek nagyon hiányzik a fia, és marja a lelkiismeret, hogy nem tud többet vele lenni, csak az iskolai szünetekben. Ezen ki is robban a balhé a házaspár között, hogy ki mit áldozott  fel a kapcsolatukban, előtérbe kerül a megcsalás, illetve, minden probléma ami közel 10 év házasság után felüti a fejét.
Nekem nagyon tetszik ez a sorozat, igazából ez a rész illetve a második rész áll hozzám a legközelebb, nagyon érdekes és elgondolkodtató témát boncolgatnak, amire érdemes figyelni. Nem törvényszerűen ugyan, de minden hosszútávú kapcsolatban felmerülnek hosszú idő múltán azok a problémák amiket ezek a filmek szemléltetnek.
forrás

Gravitáció
 Az űrállomáson váratlan baleset történik. A becsapódó meteorok megsemmisítik a bázist ahol az ott dolgozó asztronautákat elválasztják egymástól, illetve egyikük meg is hal a törmelékek becsapódása közben. Csapatunk női tagja, dr. Stone kétségébe esve küzd az űrbéli elemekkel, és minden erején és tudásán azzal van, hogy hazatérjen, a Földre.
Összességében a rendezés nagyon klassz, nagyon jók a beállítások, látványra klassz a film. Történetre már kevésbé, nem tudom mit vannak úgy odaérte. Persze, nem lennék a helyükben nem azt mondom, de nem feszültek pattanásig az idegeim, nem izgultam annyira Sandra Bullockért. Attól függetlenül ajánlom mindenkinek, mert elég egyedi filmről van szó, csak a története engem nem nyűgözött le.
forrásRiddick 3
Főhősünk immáron a 3. részben is felveszi az őt megtámadó fejvadászokkal a harcot. A második rész összefüggő folytatása. Miután Riddick lett Nekromangerek vezére lett, mindenki az ő helyére pályázik. Azt mondják neki, hogy megtalálták a szülő bolygóját, de ez hazugságnak bizonyult, ugyanis egy veszélyes bolygón találja magát, ahol megpróbálják megölni. Ez nem sikerül, de Riddick a bolygón ragad, míg egy napon két fejvadász csapat is érkezik, hogy fejét vegye.
Én nagy Riddick fanatikus vagyok, az első részt sokszor láttam, a második annyira nem tetszett, de a harmadik rész visszavette az első rész fonalát. Várom a folytatás.
forrásDante's Inferno

Dante maga járja végig a Pokol 9 körét, elkárhozott lelkek közt. Neki egy dolog lebeg a szeme előtt, hogy megmentse szerelmét Beatricét, s közben ezernyi démonnal küzd, illetve a saját elkárhozott lelki üdvéért.
Kétszer is láttam, nagyon nagyon jó animációs film. Nagyon elgondolkodtató, és nagyon kényes kérdéseket feszeget.
Egyébként egy animációs játékból készült a film, nem játszottam a játékkal összehasonlítási alapom nincsen, mindenesetre a történet elég megrendítő, elgondolkodtató, illetve elég horrorisztikus, gyerekeknek nem ajánlom, nem csak a vér miatt, hanem a téma miatt is.
forrásVégzet ereklyéi-Csontváros
 Clary Fray egy rejtélyes gyilkosság szemtanja lesz, és rájön, hogy különleges képeséggekkel van megáldva, és a világ amiben eddig élet egyáltalán nem olyan mint a valóságban. Clary édesanyját elrabolják, ezek után csatlakozik az Árnyvadászok egy maréknyi csoportjához, akik megmutatják neki New York igazi arcát. Ez egy ősidők óta tartó küzdelem, ahol minden lény kiveszi a harcát: vámpírok, vérfarkasok és más "szörnyek". Ennek a kalandnak most már Clary is a részese lesz.
A könyvet nem olvastam, pedig biztos jobb mint a film. Alapvetően az történetet nem tartom rossznak, sőt egész jó és egyedi, mert nem igazán már lehet újat alkotni a fantasy világban, ám a film mégse hozta a várt hatást. Elolvasom a könyvet mindenképpen, ezt meg örülök, hogy csak egyszer láttam.
forrásLáttátok már valamelyik filmet? Esetleg van amit megfogtok nézni?
Kellemes vasárnapot!

14 megjegyzés

 1. az időről időre nekem nem tetszett,a Gravity sem :D, a végzet ereklyéi-t felénék kinyomtam :D
  nehéz eset vagyok filmek terén

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig az első filmet tényleg jónak találom, a Gravitációt ugye a képi világ miatt, a történet nem fogott meg, a Csontváros meg könyvbe érdekel már csak :D Nálam ritka ha kinyomok egy filmet, sőt könyveket se szoktam letenni, nagyon ritka, akkor már nagyon nagyon nem tetszik, többnyire igyekszem mindent végig szenvedni ha nem tetszik :) Na igen, kicsit, ezt már észrevettem :D de legalább van véleményed róluk :)

   Törlés
 2. A Csontváros könyvbe sokkal, de sokkal jobb! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp elolvasom, mert a film alapja tetszik. :)

   Törlés
 3. A Csontvárost szívesen megnézném de a többi sem lehet rossz!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem megnézed, de lehet előtte a könyvet kéne elolvasni, én általában úgy szoktam. :) Gravitáció is jó a maga rendezésében. :)

   Törlés
 4. Az időről időre nagyon aranyos és kedves volt, nagyon tetszett, és volt mondanivalója.
  A Gravitálnál már félidőnél minden bajom volt és nem értem ez hogy kaphatott 8,2-t IMDB-n.
  A Riddick 3-at imádtam, nagy fanatikusként mást nem is tudnék rá mondani:) És kell nekem is egy olyan cuki kiskutyus:) Remélem Lunát még látjuk, nagyon jó karakternek tűnt.
  A Csontváros jó volt, bár a könyvtől messze elmarad, azért kíváncsi lennék a 2. részre ha megcsinálnák.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan kutyus nekem is kell ám: D Egyetértek azzal amit írsz: ) Csontváros második részét úgy tudom elnapolták a nem várt sikertelenség miatt.

   Törlés
 5. Adtál programot jövő hétvégére :)

  VálaszTörlés
 6. A Gravitációt én sem szerettem. Moziban azért megvan a látvány meg a tüdőben dübörgő, adrenalin növelő zene, majd a hirtelen tompa csendre váltás, de rengetegszer unatkoztam a film alatt :(
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Moziba főleg 3D-ben, biztos durva látvány lehetett, de a történet tényleg nem nagy durranás. :(

   Törlés
 7. Az időről időre szerintem is nagyon jó, én azt moziban láttam :)
  Ezenkivül még a Riddick 3 tetszett :) és a Csontváros is, a Gravitációt nem láttam, és nem is érdekel... a Mielőtt éjfélt üt az óra-n pedig sokat gondolkoztam, majd megnézem :)
  Hétvégén a Téli mesét néztük a moziban, majd írok róla, nekem nagyon tetszett az is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Juj, utána néztem, kíváncsi leszek a beszalmolódra, mert engem is érdekel ^_^
   Ha láttad az első két részét akkor szerintem érdemes megnézni a Mielőtt éjfélt üt az órát: )

   Törlés