Sziasztok Lányok!
Ez már a második poszt lesz a főző tudományomról :D Könnyen elkészíthető hús ételt hoztam ma Nektek, ha kevés az időtök ez hamar kész van. Nem kell a konyhában órákig álldogálni.
Hústorony
Igazából pénteken egy barátnőm mondta a receptet, de kicsit változtattam rajta, mert nagy tepsibe csináltam és csak két sor hús lett, így még meg kellett egy kis szósszal dobnom a dolgot.
Hozzávalók:
Fél kiló csirkemell
300 g ( vagy ízlés szerint) reszelt sajt
4 nagykanál tejföl
4 nagykanál mustár
bors
só
Köret:
Krumplipüré
Elkészítés:
A húst ketté vágjuk hosszában, lezsírtalanítjuk és az így kapott szép hosszúkás husikat, kiklopfoljuk így a húsunk jobban elterül a kiolajozott tepsiben, majd besózzuk. Ezt megcsináljuk az összes felvágott hússal, és szépen lerakjuk a tepsi aljára, majd arra szórunk sok-sok reszelt sajtot, majd egy újabb réteg hús következik, majd egy újabb réteg sajt. Igazából ezt addig csináljuk míg el nem fogy a hús, de arra ügyeljünk, hogy a sajt legyen a hús tetején. Aztán ha ez kész, rárakjuk a mártást. A tejfölt és a mustárt csomó mentesre keverjük ki, ízlés szerint borsozzuk, majd öntsük a hústornyunk tetejére egyenletesen.
Miután ez meg van, ezüst fóliával takarjuk le, és előmelegített sütőben először takarék lángon 20-30 percet süssük, majd vegyük le a fóliát és még 15-20 percig süssük a húst. ( Nekünk lassabban süt a sütőnk, ez is attól függ kinek milyen sütője van, igazából akkor van kész ha már látszik, hogy a hús megpirult és ha villát szúrunk bele akkor puha).
Én krumplipüré köretet készítettem hozzá, de lehet enni rizzsel is akár, vagy salátával.
A végeredmény:
Tálalásban nem vagyok a legjobb, én azt is megeszem ami "rondán" néz ki, az íze a lényeg.
Szerintem hamar kész van, és amíg sül a hús bármi mással foglalkozhatunk.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egyetértek, nem a kinézet a fontos hanem az íz:) Bár a takonylevesem rajtam kívül nem akarja más megenni xD (Pulutyka a becses neve, csak 1-szer 2-szer elfelejtettem belőle a pirospaprikát így akadt rá ez a gúnynév)
VálaszTörlésA húsi nagyon jól néz ki! A krumplipürét hogy csinálod? Teszel bele vajat?
Ilyet még nem ettem. Takonyleves :D Szegény :D Pedig biztos finom :) Levest életemben eddig egyszer csináltam, azt is elsóztam, aztán hígíthattam fel :D
TörlésKöszönöm :)
Általában nem rakok bele semmit, de mivel a Párom úgy nem szereti, vagy tejfölt vagy vajat rakok bele, vagy póréhagymát esetleg újhagymát, múltkor apróra vágott lila hagymát is tettem bele és úgy is nagyon jó volt. Ezt is hagymával akartam csinálni,de abból se kért a Párom, pedig szerintem úgy jobb :)
Jól néz ki, biztos ki fogom próbálni! Én a krumplipürébe mindig teszek vajat, tejet és szerecsendiót, néha passzírozott fokhagymát is. Úgy isteni az íze! :)
VálaszTörlésMellesleg nagyon tetszik a tányér is :)
Jaj tényleg fokhagyma, úgy is finom, szerencsendiót még nem próbáltam :)
TörlésKöszönöm szépen :)
Ha kipróbáltad írd meg milyen volt ^^
De jó recept tetszik!! Anyának mondom is! :D Én nem nagyon szeretek főzni, inkább csak sütni :)
VálaszTörlés:D amúgy régen én is sütöttem, aztán most már főzöm és nem sütök, nem is értem :D
TörlésÉrtem, hátha majd én is ha párommal összeköltözünk :D
Törléspuszi neked!
díjat kaptál tőlem : http://juditnailpolishblog.blogspot.hu/2013/10/dijat-kaptam-i-have-received-awards.html
Engem ez a recept picit emlékeztet édesanyám tejfölös husijára, az is hasonlóan néz ki, csak ő rizzsel tálalja. Nagyon guszta egyébként ^^
VálaszTörlésKöszönöm :) Anyunak is van még ilyen sajtos hús receptje, igaz abba van hagyma is, meg más hússal csinálja (bár most meg nem mondom mivel :D)
Törlés