Filmszemle

Sziasztok Lányzók!

Péntek lévén, hoztam Nektek pár filmet amit, ha úgy gondoltok megnézhetitek este a jó puha meleg takaró alatt. :)Ízek, imák, szerelmek
Liz ( Julia Roberts), egy nap rádöbben arra, hogy nem érzi jól magát a házasságában, elvesztette önmagát, így közli a férjével, hogy válni szeretne. Próbál visszatérni önmagához, de sikertelenül. Liz rájön, hogy el kell hagyni otthonát, hogy újra magához találjon, egy évig él különböző országokban: Olaszország, India és a végállomás Bali. Liz nagyon rögös úton halad előre önmagához, ezt követhetjük nyomon.
Tetszett a film, szeretem az ilyen "önmegtalálós" filmeket, de én valamiért jobbra számítottam, kerek a történet, de bennem hagyott egy kis űrt, a könyvet szeretném mindenképpen elolvasni.

forrás
Szex az ex után
Jordan a visszafogott könyvelő azt hiszi a kapcsolata tökéletes, ám barátnője Rachel mégis kiteszi a szűrét mondván unalmasnak tartja a fiút. Jordan nem törődik abba bele, hogy szerelme elhagyta, így minden megtesz annak érdekében, hogy visszaszerezze a lányt. Megismerkedik egy táncoslánnyal akivel alkut köt, Jordan segít neki a tartozásait elrendezni, míg a táncoslány Julia megtanítja őt az erotikus kalandokra.
Azt hittem valami nagyon ramaty film lesz, és meg kell mondjam kellemeset csalódtam, a szex körül forog a téma, mégse gusztustalan mód van tálalva az arcunkba sőt inkább elgondolkodtató módon láthatjuk, és jót lehet röhögni a jeleneteken.
Érdemes megnézni, még az idióta magyar cím ellenére is.
forrás Pain and Gain
Igaz történeten alapuló film melyben Mark Wahlberg és The Rock szerepelnek.
Három férfi, egy edző, egy keresztény hívő aki a börtönből szabadult,  nagyhangú polgár. A közös bennük az, hogy a jobb élet reményében bűnözőnek állnak. És, hogy min mennek keresztül, illetve milyen bajt hoznak a saját fejükre, a filmből kiderül.
Összességében egész jó filmnek mondanám, vannak benne abszurd jelenetek, és a legdurvább az, hogy igaz történeten alapszik, a végén mutatják a valódi bűnözőket.
Szerintem érdemes megnézni, bár egy kicsit fárasztó lehet a végére, de csak azért mert az az érzésünk támad, hogy ennyire hülye nem lehet senki :D

forrás


Vasember 2
Tony Stark a kütyü milliárdosról kiderül, hogy valójában ő a Vasember. Tony szeretné a világot a fejlesztéseivel jobbá tenni, ám a hadsereg azt akarja, hogy adja át nekik a fejlesztéseit, ám Iron Man kötélnek áll.
Közben felbukkan egy titokzatos és rejtélyes figura a család múltjából egy orosz zseni aki Tony életére tör. Hogy kinek a  technikája jobb? És mit akar az orosz Tonytól, a Vasember 2. részéből kiderül.
Nem vagyok Marvel rajongó, sőt nem is szeretem az amerikai képregényeket, a film adaptációkkal sem vagyok kibékülve (a japánoké sokkal de sokkal jobb), még is azt kell mondjam és nem csak Robert Downey Jr <3 miatt, hogy a Vasember igen is jó film :) Nekem nagyon tetszett.
forrás


Vasember 3
Tony Starkot rémálmok gyötrik miután visszatér a Bosszállóktól, mivel alig alszik így jobbnál jobb páncélokat fejleszt magának.
Ám egy "új" gonosz üzen hadat Amerikának és szuperhősünk a rémálmok és pánik rohamok ellenére is úgy dönt felveszi a harcot az ismeretlennel. Miközben küzd a világért magáért is küzdenie kell.
Talán eddig ez volt a legjobb rész a három közül, főleg úgyhogy a 2 után közvetlenül néztem meg a 3-at.
Nagyon jó lett a látvány világa a filmnek, a humort elég jól eltalálták benne és Robert Downey Jr. még mindig unhatatlan :D

forrás


Ti láttátok valamelyiket? Esetleg van amit ezek közül megnézték a hétvégén?
További szép napot és kellemes hétvégét kívánok Nektek!

4 megjegyzés

 1. Az Izek Imák, Szerelmeket láttam, de nem is tudom, valahogy nem tartozik a kedvenceim közé, de lehet hogy többet vártam a filmtől a reklámok alapján.
  A Vasember 3-at láttam még, az viszont tetszett, lehet meg kellene nézni az 1 és 2-t is. Egyébként a leirásod alapján több film is megtetszett, ha lesz egy kis időm megnézem őket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is ezt éreztem, annyit áradoztak az Ízek,imák, szerelmekről, hogy én is többet vártam tőle, talán ezért maradt egy kis űr utána bennem, pedig jó téma, de jobban is ki lehetett volna dolgozni, mondjuk a könyv biztos más és részletesebb.
   A Vasember első két része is nagyon klassz, nekem is tetszik a Bosszúállókat is a Vasember miatt néztem meg :D
   No ennek örülök, remélem tetszeni is fog neked amit még nem láttál :)

   Törlés
 2. Én imádtam az EatPrayLove filmet, komolyan azt hittem, hogy a moziból egyből a reptérre megyek! Igaz, ez a film nem épp 30 alattiaknak való - abszolút nem bántásképpen, csak itt azt az élethelyzetet célozza meg, amikor már csomó lehetőség és idő elfogyott és a maradékból kell kihozni a legtöbbet: így tesz egy 180 fokos fordulatot Liz :) Nekem az olasz rész a kedvencem már csak a származásom miatt is, konkrétan párás lesz a tekintetem a kajás jeleneteknél! :D
  Robert Downey Jr. még jobb pasi az Only You című filmben, ahol Marisa Tomei-el játszik együtt. Szintén Olaszország, de évtizedekkel korábban forgatták (a '90-es években), mondjuk úgy, hogy nem utasítottam volna vissza :)))))))))) Nézzétek meg ezt a filmet is! :)
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D A film témája tetszett, ha olvastad a mailem nagyjából ezt éreztem akkor mint Liz, sőt most is érzem, jó lenne elmenni, de talán nincs bátorságom hozzá...:D Neki volt, de hát az Amerika ott nem kell dolgozni az embernek, és bő egy évig elvan a megtakarított pénzéből más országokban :D Amúgy a film teljesen rendben van témailag, de nekem hiányzott az érzés, ezért szeretném a könyvet elolvasni, szerintem ott jobban le van írva a lelki vívódása a főszereplő lánynak, bár lehet megnézem még egyszer a filmet, szerintem ez is többször nézős fajta lehet, és abban is egyet értek, hogy bizonyos dolgokat vagy érettséget el kell ahhoz érni, hogy az embert megérintse a film :) Úgyhogy nem vettem sértésnek :D igazad van :) Jaj ne is mond miket zabált ott, kénytelen voltam kimenni kajáért :D
   Uh megnézem azt a filmet még a hétvégén! Köszönöm az ajánlást!

   Törlés