Filmszemle

Sziasztok Lányok!

A hétvégére való tekintettel hoztam Nektek pár filmet, csemegézzetek belőle, hátha valamelyiket nem láttátok és felkeltette az érdeklődéseteket.
Az a bizonyos első év
Nat és Josh teljesen különböző személyiség mégis úgy döntenek pár hónap együtt lét után, hogy összeházasodnak. Nem sokan hisznek abban, hogy ők valóban együtt maradnak e, az első egy évben kijönnek a problémák a házasságukon belül, ezt követhetjük nyomon a filmben. És hogy a házasságuk túléli e a megpróbáltatást az a filmből kiderül.
Szerintem amennyire vicces és irónikus ez a film annyira drámai.
Nekem tetszett nagyon, mert valahol teljesen valósághűen mutatja be a mai átlagos házas életi tendenciát. Szerintem el lehet rajta gondolkodni még ha kicsit felszínes a tálalás a filmnek.

forrás

Croodék
Valahol az emberiség kezdete előtt él egy család a vadonban ahol a féltő apa arra tanítja gyerekeit, hogyan éljék túl a veszélyekkel teli világot. Fura lények veszik őket körül, és egy barlangban élik minden napjaikat a túlélés érdekében, csak vadászni merészkednek ki, de azt is csak világosban. Ám egy napon Eap a lány kimerészkedik a barlangból ahol megismerkedik egy "felvilágosult" fiúval, aki közli vele, hogy hamarosan itt a világvége, Croodéknak ki kell merészkedniük a barlangból és világot látni, az apa legnagyobb félelmére.
Imádom!!! Nézzétek meg mindenképpen, nagyon nagyon nagyon klassz mese, sőt az idén a legjobb animációs film.

forrásA burok
 A Földet békés idegenek foglalják el, ám van az embereknek egy kis csoportja akik még küzdenek az idegen létforma ellen. Melanie-t is megszállja egy Vándor nevű lény, de Melanie élni akarása nagyon erős, így ne enged teret a benne lakozó idegennek. Az ő kalandos útjukat követhetjük végig, azt hogy az emberek, hogy fogadják maguk közé a kedves Vándort és hogy birkóznak meg azzal a tudattal, hogy Melanie és Vándor egy testen osztozik. Vajon az ember ismét győzedelmeskedik az idegenek felett?
Nem szeretem az Alkonyat szériát ( kevés filmek egyiket amit nem tudtam végignézni), de nem voltam előítéletes. A könyvet nem olvastam, de a film tetszett, egyszer érdemes megnézni A burok című mozit.
forrás
A halottlátó

Thomas külsőre átlagos fiú, de van egy különleges képessége, látja a halottakat, akik a segítségét kérik, abban, hogy igazságot szolgáltasson nekik, így lelki békére találhatnak és elhagyhatják a Földet.
Imádom Koontz regényeit, nagyon sokat olvastam már tőle, többek között ezt A halottlátót is ami sorozat egyébként. Nem sok köze a filmhez, de egynek vagy külön álló filmnek elment. Igazából tetszett, bár szerintem a csavar a végén kiszámítható volt az első perctől kezdve, de jó film érdemes megnézni, nem tipikus thriller.

forrás
Az öt legenda
A világot fenyegető gonosz Szurok újra életre kel, a "Hold" négy legendát nevez ki a világ megmentésére név szerint, Mikulást a Húsvéti Nyuszit, a Fogtündért és Homokembert. Ám Szurok erősebb mint valaha ezért egy ötödik legendára is szükség van, az alig ismeretlen Dér Jankóra esik választása. Jankó beáll a legendák közé, hogy megfékezzék együtt a gonoszt.
Nagyon jó kis animációs film. Tetszett az ünnepek ezen feldolgozása, bár a Fogtündér meg a Homokember nekem kicsit kilógott a sorból emiatt, mert én egy nagyobb egységre számítottam a film elején, de nagyon jópofa mese tényleg, elég sokat mosolyogtam rajta. Szerintem újranézős :)
forrásEnnyi lett volna mára a hétvégi filmajánlóm Nektek!
Meg fogjátok nézni valamelyiket? Esetleg láttátok valamelyik filmet?
Kellemes hétvégét!


12 megjegyzés

 1. A Host könyvben nagyon jó, a filmet nem szeretném megnézni, mert nem így képzeltem el a főhősnőt :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kíváncsi vagyok erre a könyvre :) Na igen nem olvastam a könyvet, bár szerintem a színésznő elég jól adja ezt az ufó formát :D

   Törlés
 2. A Burok könyv tényleg jó, sokkal jobb, mint a film! Nekem a Croodék nem jött be, idegesítő volt az apa figurája. Az öt legendát már vagy 3-szor láttam, imádom a Homokembert benne :)
  A másik kettő érdekesen hangzik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp elolvasom a könyvet ezek után :)
   Oh nekem nagyon tetszett a Croodék kár hogy neked nem, mondjuk ilyen apám lenne lehet én is besokalnék :D
   Remélem megnézed a többi filmet :)

   Törlés
 3. Ó a Croodékat megnéztem a mozikban 3D-ben és imádtam! Tényleg a legjobb animációs film, az idén. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 3D-ben még jobb lehetett :) Biztos újra nézem pár hónap múlva :)

   Törlés
 4. Az a bizonyos első éven és a Croodékon nagyon sokat nevettem :) A burok nekem tetszett, bár nem olvastam; az Öt legenda pedig annyira aranyos, hogy bármikor meg tudnám nézni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neked úgy látom nem sok újdonságot hoztam :D
   Croodék nagy kedvencem lett, újranézős :) Majdnem verte nálam a Gru szintjét, de csak majdnem :)

   Törlés
 5. A Croodék nekem már valahogy trailer alapján sem tetszett, ez a szokásos vagány amerikai páros már túlságosan idegőrlő számomra, viszont a Burok és az Öt legenda nagyon tetszett nekem is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig tényleg nagyon jó, én elég sokat nevettem rajta, jobb mint a Lorax :D
   Öt legenda is újra nézős, szerintem karácsony tájékán elő is veszem :)

   Törlés
 6. A burkot láttam, az tetszett, a többit nem ismerem, de köszönöm a film tippeket, így lesz miből válogatnom! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem neked is tetszeni fog amit megnézel ezek közül :)

   Törlés