Filmszemle

Sziasztok Lányok!

Hozom a heti filmszemlét, remélem találtok kedvetekre valót!


Mielőtt felkel a nap
Jesse egy amerikai srác, és Celine egy francia lány Bécsre tartó vonaton ismerkednek meg, mondhatnánk szerelem első látásra, Jesse megkéri, hogy szálljon le vele a vonatról és járják be Bécs városának egy részét egy éjszaka alatt. Különös témák bontakoznak ki köztük, majd eljön a hajnal és Jesse-nek indulnia kell. Hogy mi történik velük egy éjszaka alatt, és vajon találkoznak e még? A filmből kiderül.
Ezt a filmet is elaludtam :D Aztán csak megnéztem a végét, hogy mégis mi fog ebből kisülni. Nem rossz nem rossz, számomra ez egyszer nézhetős kategória, viszont nem egy szokványos romantikus film, a párbeszédek nagyon érdekesek.

forrás
Mielőtt lemegy a nap
Ha már megnéztem az első részét, akkor a másodikat is elővettem, sajnos azt kell mondjam 1.17 perc volt a film, ami irtó kevés.
Jesse és Celine találkoznak Párizsban, hiszen ott él a lány. Kiderül, az elején mi történt 9 évvel ezelőtt a pályaudvaron ahol abba marad a történet, és kibeszélik magukból az elmúlt 9 év történéseit.
Szerintem ez sokkal jobb rész volt mint az első. Talán azért mert itt "felnőtt" dolgokról beszélgetnek, amit már én is tapasztaltam, esetleg pont olyan témát feszegetnek amin én is gondolkodom.
Kár hogy ilyen rövid a játékidő, de itt 20 percet dolgoz fel a történet. A mozikban van a 3. rész is, ezek után kíváncsi vagyok rá, ott már a sokéves házasok problémájával szembesülhetünk.
forrás

Éjfélkor Párizsban
Woody Allan rendezte ezt a filmet, tehát a tőle megszokott "szürrealista" világot láthatjuk.
Inez és Gil jegyespár akik Párizsban töltik a "vakációt". Gil Franciaországban akar letelepedni míg Inez menne vissza Amerikába.
Gil egy bormámoros éjszaka után nyakába veszi a várost, el is téved.
Éjfélkor jön egy autó, ami elviszi őt a '40-es évek párizsi világába.
A férfi ezután minden nap meglátogatja Picasso és Hemingway világát.
Érdekes volta  film, tényleg szürrealista. Aki szereti az kicsit elvont témákat annak ajánlom. Számomra kicsit össze-vissza volt, de élvezhető a film.
forrás


Vaskos hazugságok
Nola Devin szerkesztő egy magazinnál, főnöke és munkatársai folyamatosan gúnyt űznek vele molett teste miatt. Emiatt Nola egy alteregót állít fel magának aki minden nő példaképe, és abban az újságban "publikál" ahol Nola dolgozik. "Két" személy egy testben, hogy működik együtt? Vajon kiderülnek Nola hazugságai?
Szerintem nagyon aranyos kis film, nagyban befolyásolt abban, hogy elkezdjek újra sportolni, pedig akárhogy nézem egy "bugyuta" amerikai tucat film, de nagyon kedvesen van tálalva, és még motiválóan is hathat, ha valaki átlát a felszín felett.
Szerintem érdemes megnézni, én élveztem.
forrás

Az egyezség
Anyjuk halála után vonakodva ugyan, de Nicole és Annie elmegy az anyjuk temetésére, ám Nicole-nak nyoma vész. Annie megkéri unokatestvérüket, Liz-t aludjon velük a gyerekkori házukban, ahol annyi kegyetlenség történt a két testvérrel. A házban különös dolgok veszik kezdetüket, Liz eltűnik az éjszaka folyamán, minden gyanú Annie-re terelődik.
Vajon ki van a szobában aki azokat a különös dolgokat teszi Annie-vel?
Vajon ki ölhette meg Liz-t és Nicole-t?
Mit ne mondjak, volt pár para rész benne, de a vége eléggé csavaros a filmnek. Annyira nem jó, egyszer nézhetős félős film :)
forrás

Percy Jackson
Megaera-Szilvi ajánlotta ezt a filmet. Gondoltam uccu neki megnézzük.
Percy egy átlagosnak tűnő fiú, míg egy napon egy misztikus lény azzal vádolja, hogy ellopta Zeusz villámát, ezen a napon minden megváltozik a fiú életében kiderül róla, hogy ő Poszeidón fia. Percy elkerül egy olyan táborba ahol többi Istenek gyerekei lakknak, és tovább üldözik Percy-t a villámért. A fiú ki akarja deríteni az igazságot és két barátjával együtt egy nagy kalandba kezdenek.
Hm, vegyes érzéseket váltott ki belőlem a film, tetszett is meg nem is. Vagyis a végére nem tetszett annyira, kicsit egyszerű lett a végkifejlet, de érdekel mi lesz a második részben, így megnézem.

forrásLáttatok ezek közül valamit? Vagy van amelyiket megnézitek a bejegyzés miatt?: )

2 megjegyzés

 1. Ráálltál a Párizsos filmekre úgy látom :) valamikor régen én is láttam az egyik filmet, de nem tudom, hogy melyik részét, az elsőt vagy a másodikat.
  A Vaskos hazugságok nagyon felkeltette az érdeklődésemet, imádom az olyan filmeket, ahol a főszereplő újságíró, szerkesztő.. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neked biztos tetszeni fog a Vaskos hazugságok, tényleg jó film :) Meg tetszik benne a lány, remélem látom még más filmbe is.
   Tényleg nem is vettem észre, csak két Párizsban játszódó filmet néztem meg :D ugyan:D

   Törlés