Sminktermék | Makeup Revolution Brush Cleanse, ecsettisztító

Szerintem senkinek sem kell már elmondani (remélem), hogy mennyire fontos a sminkeléshez való ecsetek rendszeres tisztítása. Én kéthetente mosom az ecseteimet, akkor is, ha valami oknál fogva nem sminkelek, hiszen a por ugyanúgy megtelepszik rajtuk. Két nagymosás között is szeretem, ha tiszták az ecseteim, ilyenkor ecsettisztító spray-t használok, mint amilyen a mai poszt főszereplője a Makeup Revolution Brush Collection


Korábban is tisztító spray-t használtam, szintén a márkától, és azzal annyira elégedett voltam, hogy gondoltam teszek egy újabb próbát, de ezúttal egy másik tisztítóval. A Notino webshopjáról rendeltem a Makeup Revolution ecsettisztítóját, amely a leírás szerint annyira kíméletes az ecsetekhez, hogy meghosszabbítja azok élettartamát, megakadályozza a baktérumok elterjedését és mindenféle ecsetet lehet vele tiszítani.
A tubus szerintem mutatós, a fekete mindig is egy elegáns külsőt kölcsönöz a termékeknek, az aranyozott betűk pedig eleganciáról tanúskodnak. Maga a spray szuperül működik, könnyű lenyomni, elegendő folyadékot spriccel ki, azt sem össze-vissza elszórtan. 
Azokat az ecseteket, amelyekkel a poralapú sminkeket viszem fel, könnyűszerrel ki tudom tisztítani, a krémes színeket is ki tudom tisztítani, de ahhoz kicsivel többször kell ráfújnom az ecsetre. A púdert, a pirosítót és a bronzosító, kontúrozó ecseteimet is tisztára tudom varázsolni, amivel nem tud megbirkózni és mindenképpen a Vanish szappanhoz kell nyúlnom azok az alapozásra és korrektorozásra használt eszközeim. 
Illata nincsen, ellenben az alkohol kiérződik, szóval mélyet lélegezni nem szoktam ecsettakarítás közben. Sosem volt szempanaszom, és ez a termék sem váltott ki semmilyen szempanaszt, de sosem használom az ecseteket közvetlenül tisztítás után, minimum 24 órát várok az újabb használattal. 


Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a sprayjel, mert sokkal tisztábban és „egészségesebben” tudom tartani az ecseteket, mint ha csak szimplán szappannal/samponnal egyéb folyadékkal tisztítanám. Alaposan ki lehet tisztítani vele az ecseteket, mérettől függetlenül, de az alapozáshoz tartozó sminktermékekkel nem bír el. Néha napján fertőtlenítés céljából is lefújom az ecsetek, még frissen mosott állapotukban is. Az ecsetek „szőre” nem hullik sem tisztítás közben, sem utána. Mindenképpen egy jó vétel, érdemes beruházni rá, a 2600 forintot bőven megéri. 

Nincsenek megjegyzések