Arcápolás | Bioderma Sensibio AR arckrém

 A Bioderma az egyik kedvenc arcápolási márkám, évek óta stabilan tartják magukat a termékeik az arc -, és testápolási rutinomban. Az én bőrtípusomra a legmegfelelőbb és az általam legjobban kedvelt termékcsalád az a Sensibio vonal. A mai posztban is egy Sensibio csoportból való arckrémmel ismerkedhettek meg közelebbről. 


A Sensibio termékcsaládról az általános tudnivaló, hogy érzékeny bőrre lettek kifejlesztve, illat -, és parfümmentesek. Az arc ápolására különböző típusú termékeket találunk a kínálatban, lemosót, arckrémeket, színezett hidratálókat, és igen a micellás vizek királynője a Sensibio H2O is ide tartozik. 
Az AR nevet viselő alcsoport elsősorban a könnyen kipirosodó bőrre ajánlott használni, hiszen csökkenti a hajszálerek láthatóságát az arcon. Azért választottam ezt a krémet, mert az orrom körül nekem is vannak apró hajszálerek, amelyek ugyan nem feltűnőek, de szeretném megelőzni és elhalványítani a már meglévőket. A márka minimalista és letisztult szín és formavilága továbbra is jelen az AR krém esetében is. A dobozán rajta van minden információ, illetve a legfontosabbak a szűkített csőrrel ellátott tubuson is. 
A krém fehér színű, közepesen sűrű állagú, könnyen kenhető. A bőrbe viszonylag hamar beszívódik, ha nem túl sokat viszünk fel, amely jelen esetben szükségtelen, hiszen egy nagyobb borsónyi adag bőven elegendő az arc hidratáláshoz. Nem hagy maga után semmilyen réteget, abszolút kényelmes viselni, illetve kiváló sminkalap. Fényes lesz tőle az arcunk, (de ez nem a zsíros csillogás) akit ez zavar utána használhat púdert. 
A hidratáló hatása már az első pár nap után abszolút látható és érezhető, a bőr sokkal üdébb és élettel teli lesz, ugyanakkor a kipirosodott területek látványos elhalványulásához legalább egy hónapnyi rendszeres használat szükséges. Ez a 40 ml-es tubust már 2-3 hónapja használom, mindennap, és az utóbbi pár hétben látom tűnt fel sminkelés közben, hogy szinte teljesen eltűntek a hajszálerek az orrom körül. Valószínűleg újra fogom vásárolni, de akkor csak az orrom környékén fogom alkalmazni, mert az én kombinált bőrömet zsírosítja kicsit, főleg a homlokomon. Összességében az biztos, hogy az enyhe bőrpír teljesen megszüntethető a Sensibio AR Cream segítségével. Tökéletesen hidratál, feltölti a bőrt nedvességgel. Kevés kell belőle, valamint célzottan is lehet használni, szóval még tovább elegendő lehet ebben az esetben egy tubus krém. Hosszú távú használat esetén semmiféle irritációt nem tapasztaltam. 


Nincsenek megjegyzések