Hajápolás | Alfaparf Blonde Ambition sampon

Már több, mint tíz éve festetem szőkére a hajamat, többször variáltam az árnyalatokat. Korábban nem figyeltem oda, hogy lila samponokat használjak, sosem volt sárga a hajam. Az utóbbi pár évben kezdtem észrevenni, hogy igen gyakran lesz sárgás tónusú pár hét után, főleg a hajtövemnél. Egy ideje már keresem a sárga tónusok eltüntetésére a megoldást. A mai posztban egy valódi hajápoló márka lila samponjáról írtam, az Alfaparf Milano That's it Blonde Ambition.


Korábban használtam Alfaparf hajfestékeket, és meg voltam elégedve velük, ezért döntöttem úgy, hogy adok esélyt a lila samponjának is. Egyébként a neten egész jó véleményeket olvasni róla. 
A csomagolása nagyon tetszik, mert holografikus borítást kapott. A kupakja pattintós, amely könnyen nyitható, ugyanakkor biztosan zár. A kiszerelés teljesen rendben van. 
Mint minden szőkére való hamvasító sampon, ez is lila színű. Ami meglepett, hogy eszméletlen finom illata van. Citromos krémtúró. Korábban még nem éreztem egyik lila samponnál sem édesség illatot, de ez emiatt a tulajdonsága miatt levett a lábamról azonnal.
Heti egyszer szoktam vele hajat mosni, és minden mosásnál kétszer mosom át vele a hajam, majd a második kört fent hagyom a hajamon pár percig. Könnyen habzik, és alaposan tisztít, egyáltalán nem irritálja a fejbőrömet, nem nehezíti el a hajamat, és nem is zsírosodik tőle gyorsabban.
A hamvasító hatásával is teljesen elégedett vagyok, a hajhosszom egyáltalán nem sárga, amikor már nagyobb a lenövés, mint kellene, akkor sárgásabb a tónus a töveknél, de egyébként valóban jól semlegesíti a sárgás tónusokat a hajban. Hajfestés után ezzel mosom le a festéket a hajamról, és sokkal, de sokkal szebb szőke a végeredmény, mintha általános samponnal mosnék hajat. Összességében eddig ez a legjobb lila sampon, amelyet eddig használtam a szőke hajamra. Az illata nagyon kellemes, könnyen habzik, nem szárítja, és irritálja a fejbőrömet. Valóban semlegesíti a sárgás tónusokat. Heti egyszer bőven elég használni az friss szőke haj érdekében. 

A lila sampont a Notino webshopjában vásároltam 3 150 forintért. További Alfaparf termékeket is a webshopban találhattok. 

Nincsenek megjegyzések