Újdonság a polcomon | Balea Niacinamide szérum

Végre a DM drogéria sajátmárkája a Balea is piacra dobta a saját niacinamide szérumját. Szerintem az egyik leghatékonyabb összetevő pattanásos, mitesszeres bőrre. Évek óta az arcápolási rutinom oszlopos tagja ez az összetevő, és kíváncsi voltam, hogy az általam legkedvezőbb árú szérum mit tud nyújtani.


A csomagolás külcsínre semmi extrát nem nyújt, viszont mindenképpen jó pont, hogy nem átlátszó az üvegcse, amely egyébként műanyagból van. A pipettás adagolójával könnyedén ki lehet nyerni a szérumot. A leírás szerint 10% niacinamide-ot tartalmaz és 1% cinket. Alkoholmentes, alumíniummentes, parabén és ásványolajmentes valamint nincs benne parfümagyag és színezék sem. Tehát nem tartalmaz semmilyen allergén anyagot.


A szérum átlátszó, zselés állagú. Megtisztított arcbőrre kell egy-két pipettányi szérumot felvinni, és óvatos körkörös mozdulatokkal a bőrbe masszírozni.  Én a rózsakvarcos arcrolleremmel szoktam finoman a bőrömbe dolgozni, majd miután beszívódott felviszem a hidratálókrémemet és a fényvédőt. Az egyetlen termék, amelyet valóban mindennap használok és kizárólag a nappali rutinomban. A niacinamide hatása bő 2-3 hét alatt kifejti látható hatását az esetemben, de jelen esetben még egy egész üveg elhasználása után sem tapasztaltam azt a fajta „wow” hatást, amelyet már megszoktam, és amiért ragaszkodom ehhez az összetevőhöz. Nem igazán vettem észre, hogy a meglévő pattanásokat halványítaná vagy meg tudnám vele előzni. A bőrképemen egyébként nem rontott, és nem mondanám, hogy feleslegesen vettem meg, de a pattanásokkal érdemben nem tudta felvenni a harcot az esetemben.Összességében én kissé csalódott vagyok a Balea Niacinamide Serum esetében. Ez az összetevő a hialuronsav mellett elengedhetetlen az arcápolási rutinomban, és eddig akárhány márka niacinamode-ot tartalmazó szérumját próbáltam mindegyikkel elégedett voltam. Örültem volna, ha találok egy hatékony ámde olcsó alternatívát, de ez most számomra nem jött össze. Természtesen nem szeretném elvenni senki kedvét a termék kipróbálásától, mert 2000 forint nem nagy összeg érte, lehet szárazabb vagy zsírosabb bőre hatásosabb, mint az én kombinált arcbőrömnek. 
A DM polcain megtaláljátok, illetve online felületen is meg lehet rendelni. 

Nincsenek megjegyzések