Kedvcsináló | Tavaszváró illatok

Leírhatatlanul várom már a tavaszt, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül. A környezetemben is alig várják, a kellemes meleget, a kinti programokat, a friss virágok imádni való illatát. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy a február kegyes volt hozzánk, hiszen gyakran sütött a nap, és volt nagyon-nagyon kora tavaszias idő. Az utolsó hét következik a hivatalos télből, és amíg nem érezzük a valódi tavaszi aromákat, addig kellemes illatú gyertyákkal már el is kezdhetjük a hangólódást.


Többféleképpen állítanak elő gyertyákat, és ha tehetjük figyeljünk oda a környezetünkre. Például a szójaviasz gyertya és méhviasz gyertya előállítása környezetbarát, illetve a gyertyák égetése is. A szójaviasz a paraffin gyertyákhoz viszonyítva 90%-kal kevesebb kormot termel, tovább égnek, mint az átlagos gyertyák, valamint alacsonyabb az olvadáspontjuk ezáltal hamarabb lehet érezni az illatokat. 
Az általam preferált illatok ebben az időszakban, még kicsit visszanyúlnak a borongós időhöz, ugyanakkor eszembe juttatja a tavaszi záporokat, az eső után a leveleken maradt cseppeket. Ehhez tökéletes választás a Milkhouse Candle Co. Dancing in the Rain gyertyája, amely nem csak hűen adja vissza az esős napokat, hanem megalapozza a hűvös tavaszi kuckózós napok hangulatát. 
Zajlik a Japán filmhét, és ilyenkor szívesen gyújtok meg olyan gyertyákat vagy teszek be illóolajat a párologtatómba, amelyek a távoli szigetországba repítenek filmnézés közben. A Yankee Candle Sakura Blossom Festival kollekciójával a kelet-ázsiai országok kedvelői biztosan kedvelni fogják, hogy mi is érezhetjük a cseresznyefavirágzás hangulatát. 
Nem utolsó szempont nálam gyertya választásnál az, hogy milyen formájú üvegben kaphatóak. Ma már a lakásunk berendezéséhez, az aktuális évszakhoz passzoló címke és forma világgal, én szeretem, ha az évszakhoz passzoló üveget helyezhetek a polcra, illetve kedvelem azokat az üvegeket is, amelyek eltérnek a megszokottól, ezáltal igazi dísze lesz bármelyik szobába helyezzem el. 

Nincs más teendőnk, hogy türelmesen kivárjuk a tavasz beköszöntét. Válasszuk ki a nekünk tetsző illatokat akár a Notino webshopjából, élvezzük a gyertyából áradó kellemes aromát egy jó könyv és egy puha, de talán már nem olyan vastag takaró társaságában. Így a várakozási idő is sokkal rövidebbnek fog tűni. 

Nincsenek megjegyzések