A mai posztban egy igazi húsmentes finomság receptjét hoztam el Nektek. Esetleg, ha még nem tudjátok mi lesz a vasárnapi ebéd, akkor ez a recept segítségetekre lehet, hiszen gyorsan elkészíthető, és számtalan módon varálható benne a töltelék.
Elkészítés
A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Amikor már üveges a hagyma rátesszük az apróra vágott tofut, és a hagymákkal együtt pirítjuk. Ezután mehet rá a paradicsompüré, és mehetnek bele a fűszerek, amely lehet opcionális, én az alábbiakkal ízesítettem: só, fehérbors, édesítő, majoranna, bazsalikom, petrezselyem. Még a szósz felforrása előtt beleöntjük a tejszínt, amelynek egy részével a keményítőt csomómentesre keverjük, hogy kicsit sűrűbb mártást kapjunk. Amikor kész a mártás, egy üvegtálba rétegezzük a lapokkal együtt. Egy adag mártás, néhány lap lasagne tészta, erre mehet megint egy adag mártás, majd erre újabb lasagne lap, és ezt addig folytatjuk míg a lapok el nem fogynak. A szósz tetejére tetszőleges mennyiségben mehet a sajt, majd előmelegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük. Én akkor vettem ki, amikor a sajt már teljesen ráolvadt, és itt-ott barna színűvé vált.
Természetesen meg lehet csinálni teljesen vegán verzióban is, csak a tejszínt kell hozzá vegán tejszínre cserélni. A tofu mellé vagy helyett rengeteg zöldség lehetőség közül választhatunk, mint például a bab, a kukorica, vörös lencse stb.
Jó étvágyat kívánok!
100 gr tápértéke a recept alapján: 179 kcal/ 19,8 g szénhidrát/ 8,8 g fehérje/ 6,9 g zsír
Nincsenek megjegyzések