Fittnasi | Sütőben sült túró fánk

Elkezdődött a fánkszezon, ennek apropójából gondoltam megosztom Veletek az új kedvenc egészséges és kalóriaszegény fánk változatomat, amely sütőben sütve készül, így felesleges zsiradéktól is megkíméljük a szervezetünket. 



Hozzávalók 24 darabhoz:

Zsírszegény tehéntúró 200 g (természetesen sovány és zsírosabb túróval is működik)
Dia-Wellness Sütőliszt 250 g (fehér liszttel és zabliszttel vagy akár teljes kiőrlésű liszttel is kipróbálhatjuk)
5 g sütőpor
Ízlés szerint eritrit vagy bármilyen édesítő, illetve aki eszik cukort annak mehet a fehér cukor vagy a barna, kókuszvirág, bármi amit használsz
2 db tojás
7 g napraforgóolaj
1 db tojássárgája a kenéshez 



Az elkészítéséhez nem szükséges szerencsére gyakorlott cukrásznak lenni, és viszonylag hamar el is készül. A lisztet, a sütőport és az édesítőt egy tálba tesszük, majd összekeverjük. A tehéntúrót a tojásokkal összetörjük, alaposan összekeverjük, majd túrós tojásos keverékhez adagoljuk a lisztet fokozatosan. Miután nagyjából összekevertük az alapanyagokat érdemes kézzel is kicsit átgyúrni, míg egy nagyobb egybefüggő masszát nem kapunk. Egy tepsit sütőpapírral béleljük ki, és egy kis napraforgóolajjal lekenjük a papírt. Formázás előtt a sütőt előmelegítjük. Enyhén vizes kézzel egy nagyobbacska diónyi mennyiséget formázunk ki, majd mehet a tepsibe. Érdemes egy kisebb távolságot hagyni a gombóckák között, hiszen valamennyire meg fog dagadni a sütés folyamán a sütőpornak köszönhetően. Amikor már mind a 24 gombóc a tepsiben fekszik, lekenjük őket az enyhén felvert tojássárgájával. Amint ezzel is megvagyunk, mehet be a sütőbe. Időt nem tudok mondani, de addig kell sütni, amíg aranybarnává nem változnak a fánkok. Melegen érdemes elfogyasztani, ízlés szerint gyümölcslekvárral, édes öntettel vagy porcukorral tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések