Újdonság a polcomon | AVON Nutra Effects Soothe arcápolók

Májusban jelent meg az Avon Nutra Effects termékcsalád legújabb vonala érzékeny bőrre. A Soothe termékcsalád öt tagból áll, amelyből én kettőt használok rendszeresen, a micellás arctisztítógélt és a micellás arcradírt.


A leírás szerint Soothe arcápoló termékek E-vitamint, kurkumát és cica kivonatot tartalmaznak, amelyek enyhítik a bőr pirosságát, nyugtatják az irritált és húzódó arcbőrt. 
Nagyon kíváncsi voltam a termékcsalád egyes darabjaira, hiszen a leírás igazán ígéretesnek tűnt. Az orrom környékén nekem is van egy enyhe pirosság, és szerettem volna valamivel csökkenteni ezeket a foltokat. Valamint a micellás vízből sosem elég, és nem emlékszem, hogy használtam-e volna valaha gél formulájút. 
A csomagolás a Nutra Effects termékcsaládra jellemző egyszerű, letisztult külső, amelyet jelen esetben a kedvenc árnyalatom színezi ki ráadásként. 

Az utóbbi pár hónapban nem használtam arcradírt, de a nyár közeledtével úgy gondoltam jó lesz heti egyszer finoman átdörzsölni az arcbőrömet valamilyen peelinggel. 
A termék állaga krémes és nagyon-nagyon apró szemcséket tartalmaz, amelyeket épphogy lehet érezni az arcbőrön. Nedves és száraz bőrön is lehet használni, mindkét esetben igazán frissítő és tisztító hatású. Úgy vettem észre van egy enyhe frissítő hatása, ezért ebben a melegben nem mosom le azonnal, hanem hagyom hatni pár percig, addig és élvezem, hogy hűsíti az arcomat. 
Bő hideg vízzel eltávolítom a terméket az arcomról, amely után tiszta és puha bőrérzet fogad.
Hosszú távú használat mellett nem tapasztaltam semmilyen irritációt. Illatmentes. Először is szeretném kiemelni a pumpás kiszerelést, amely megkönnyíti a termék adagolását. Ahogy a csomagoláson is fel van tüntetve, a lemosó valóban gél állagú, illatmentes. Körkörös mozdulatokkal alaposan bemasszírozom a gélt az arcbőrömbe, majd bő vízzel lemosom. Nincs feszítő vagy húzó érzés használata után, éppen ellenkezőleg az arcomat hidratáltnak és puha tapintásúnak tűnik, és tisztának. Amikor sminket viselek ezt a gélt vetem be utolsó lépésként, hogy biztos legyek abban, hogy teljesen tiszta az arcbőröm. 


Összességében ezt a két terméket nagyon szereti az arcbőröm. Nagyon jól esik ebben a forróságban heti egyszer átdörzsölni az arcomat a kíméletes peelinggel. A micellás gél alaposan megtisztítja a bőrömet a napi szennyeződésektől, nem okoz feszítő, száraz érzetet. A pumpás kiszerelés pont az i-re. A pirossággal az én esetben nem sokat tettek, de ettől függetlenül nagyon megszerettem mindkét produktumot. Hosszú távú használat mellett egyik termékre sem lettem érzékeny, nem okozott irritációt. 

Nincsenek megjegyzések