2020 | Fényvédő ajánló

A fényvédelemmel nem lehet eleget foglalkozni. Őszintén bevallom, hogy szomorúan tapasztalom, hogy a környezetemben élők nem veszik komolyan a fényvédelem fontosságát. Szerencsére akad sikerélményem a témával kapcsolatban, de én úgy vettem észre, hogy még mindig nem fordítunk kellő figyelmet a bőrünk védelmére. Fényvédőt az év mindegyik évszakában érdemes és kell is használni. Télen nem használok magas faktorszámú fényvédőt, de arra mindig ügyelek, hogy az arckrémem tartalmazzon legalább 20-as SPF-et. 
Az utóbbi idők márka felvezetettje nálam a La-Roche Posay , amely mindenki számára nyújt fényvédőt tartalmazó termékeket felnőttektől kezdve a gyermekig. Májusban enyhítettek a kijárási korlátozásokon, és úgy vettem észre, hogy sokan elindultak a magyarországi tavak felé. Mivel egyre többet leszünk kint a szabadban, ezért úgy gondolom, hogy a gyermekek fényvédelmére fokozottan kell ügyelni. A Notino webshopjában rengeteg baba naptej közül válogathatunk. Ráadásul most a Notinónál ingyenes kiszállítási akció van, úgyhogy most érdemes megrendelni azokat a produktumokat, amelyek szükségesek a nyaraláshoz, a szabadban tartózkodáshoz. 


Nemrég kezdtem el ismerkedni a retinolt tartalmazó krémekkel, ezért mindig van nálam fényvédő, hogy újra tudjam kenni, hiszen hiába kenünk SPF 50-es faktorszámú krémet magunkra, az egy idő után lekopik, illetve leizzadjunk a bőrünkről. Szóval arra mindig ügyeljetek, hogy legyen nálatok magas faktorszámú naptej. A jelenlegi arcápolási rutinom úgy épül fel, hogy megmosom az arcom olaj alapú arclemosóval, majd arra jön egy pipettányi Niacinamide-ot tartalmazó szérum, majd miután vártam egy pár percet, rákenem az aktuális nappali arckrémemet, amely SPF20-at tartalmaz. Erre a krémre szoktam még feltenni egy SPF 50-et tartalmazó fényvédőt, illetve ha sminkelek akkor a Bioderma Nude Touch SPF50-es bőrtökéletesítő fényvédőjét használom. Egyébként már annyiféle kiszerelésű, állagú, illatú és illatmentes naptej kapható, hogy tényleg csak az nem találja meg a számára megfelelő terméket, aki nem akarja. Szóval egy szó, mint száz, aki eddig nem tette vásároljon magának egy fényvédőt, lehetőleg minél magasabb faktorszámban. 

Nincsenek megjegyzések