Ajánló | Nyári parfümök

Ugyan már alig pár hónap van a hivatalos nyárból, de szerintem szeptemberben még bőven fogjuk tudni élvezni meleg sugarait, illetve még hátra van az indián nyár is. A mai posztban a számomra kedvenc nyári parfümöket gyűjtöttem egy csokorba, valamint azokat az illatokat, amelyeket szívesen kipróbálnék akár jövő nyáron is. Úgy vettem észre a környezetemben, hogy nyáron nem sokan használnak EDT-ket, pedig rengeteg csodálatos illatú nyári parfümöket lehet kapni és márkák tömkelege áll rendelkezésünkre. 
Azt be kell vallanom, hogy amikor nagyon nagy a forróság én is inkább a testpermeteim felé nyúlok, de hűvösebb estéken vagy kellemesen meleg hőmérsékletű nappalokon szeretem magam befújni friss, könnyed illatokkal. Az Avonnak és az Yves Rochernak elképesztően finom illatú és tartós permetei vannak. Illetve a testpermeteken kívül még krém parfümöket szoktam használni. 


Az egyik kedvencem az Avon tavaly megjelent Scent Mix vonalából a Pure Ocean nevet viselő EDT. Könnyed, légies illat, amellyel valóban az óceánok partjára tudunk utazni képzeletben. Nem erős, nem fojtogató sem magam, sem mások számára. 
Nagyon szeretem még ilyenkor a Lush Sun Gorilla parfümjét, amely kirobbanóan citrusos, ugyanakkor nem töményen. Sőt nagyon halványan lehet érezni a bőrön, ezért általában a ruhámra fújuk belőle. 


A Paco Rabanne ikonikus parfümje az Olympéa egy igazai Jolly Joker aroma nálam. Szerintem nincsen túl bonyolult illata, mégis ezer közül felismerhető, és talán emiatt érzem azt, hogy egész évben előszeretettel nyúlok hozzá különleges alkalmakkor. 

Az egyetlen kívánságlistámon szereplő nyári EDP az a Calvin Klein Eternity Summer 2020 . Az Eternity nevet viselő illatot nagyon kedvelem, ezért gondolom, hogy a nyári kiadása is legalább olyan fantasztikus, mint a legelső Eternity. A fej illatban olasz bergamott, sivatagi rózsa, lila levél a szív illatban kókusz víz, gyömbér, jázmin és az alap illatban a guajakfa, pézsma és a vetiverfű érezhető. Virágos illatkategóriába tartozik. Amint elolvastam a leírást, szinte azonnal a Balaton partjára repültem gondolatban, és emlékeimben felelevenedtek a nyári naplementék. 

Nincsenek megjegyzések