Teszt | Essence Myskin perfector tinted primer

Az évek során rengeteg primert kipróbáltam, és még csak most kezdtem kitapasztalni, hogy mégis melyek azok a textúrák, amelyek nem csak a bőrtípusomnak felelnek meg, hanem a sminket is valóban tartóssá teszik, időjárástól és a sminktermékek minőségétől függetlenül. 


A bőrtípusom kombinált, felszíni vízhiánnyal megspékelve, ezért arra szoktam ügyelni primer választásnál, hogy legyen hidratáló hatása, illetve a pattanások után maradt hegeket elhalványítsa, valamint a bőrkép egységesítésére alkalmas legyen. Pórus kitöltésre szerencsére nincs szükségem és túlzott mattításra sem. Fontos továbbra az is, hogy a különböző textúrájú alapozók is szépen mutassanak a primeren. Az előző primerem is az Essence márkától volt, amelyről olvashattatok tesztet ITT. Mivel a linken szereplőt nagyon szerettem, és az Essence termékeivel is általában elégedett vagyok, ezért ismét tőlük választottam, de most valami újat kerestem. Így került a virtuális kosaramba az Essence My Skin Perfector primer. A leírás szerint tökéletesen kisimítja a bőrt és előkészíti azt a smink felvitele előtt. Hosszan tartó hatású, növeli a smink állóképességét és feltölti a pórusokat. 
Három színben érhető el, én a legvilágosabbat választottam, mert nagyon fehér bőrű vagyok. A kiszerelése tubusos, amelyből egész könnyedén lehet adagolni a színezett alapot. Azt hittem erős fedése lesz, amikor először kinyomtam belőle a kézfejemre, de alaptalan volt ez a felvetés. Előzetesen megtisztított és hidratált bőrre egy borsónyi mennyiséget oszlatok el az arcom és a nyakam területén a primerből. Kicsit több ideig kell eldolgozni, mint az egyszerű primerek többségét, illetve ha túl sokat viszünk fel, akkor hajlamos foltosodásra. Nagyon szépen egységesíti a bőrt, és illeszkedik annak tónusához. Amikor szép állapotban van a bőröm, olyankor nem is szoktam alapozót használni, csak ezt és némi korrektort, valamint púdert. Nagyon természetes fedése van, szépen mutat az arcon és könnyű eldolgozni a jelenleg használt alapozómat, de a púder is nagyon jól mutat felette. Az alapozót valóban tartósítja, nem mondom, hogy teljes fedése van a nap végig, de azért 4-5 órát nem túl meleg időben rajtam kitart. Illata nincs, és hosszú távú használat mellett nem tapasztaltam bőrirritációt. 


Összességében egy nagyon jó ár-érték arányú primert találtam a Notino webshopjában. Mindent betart, ami a leírásban szerepel, egységesíti a bőrt, a minimális fedésének köszönhetően önmagában is lehet használni olyanoknak, akiknek nincsen különösebb problémájuk a bőrükkel, de szeretnének egy kis színt vagy egységes összképet. A ráépített sminket valóban tartóssá teszi, és egészen jól működött magasabb hőmérséklet idején is. Valószínűleg tartom, hogy újra vásárolom, mert tetszik benne az, hogy elég sokszor csak korrektort használnom mellé.

Nincsenek megjegyzések