Újratöltve | La Roche-Posey Effaclar Duo

Korábban már volt szó a blogon a La Roche-Posey Effaclar Duo arckrémjéről, de az tartalmaz fényvédőt is. Mivel azt a krémet nagyon szerettem, így biztos voltam abban, hogy maradni fog a bőrápolási rutinomban, de szerettem volna összehasonlítani a fényvédő nélküli változatával. 


A La Roche-Posey Effaclar termékcsaládja kifejezetten pattanásos bőrre lett kifejlesztve. Több, mint egy év kellett ahhoz, hogy a felgyülemlett hormon kiürüljön a szervezetemből, így már csak akkor jelennek meg pattanások a bőrömön, amikor ciklus előtt állok. 
A leírás szerint a termék nem csak az aknék kialakulását akadályozza meg, de halványítja az azok után maradt foltokat, amelyekre nekem igencsak szükségem van, hiszen a hegesedéssel mindig is voltak gondjaim. Emellett szabályozza a faggyú termelődést, egységesíti az arcbőrt, valamint nyugtat és hidratál. A kiszerelés és a csomagolás változatlan a fényvédős változatéhoz képest. Amit észrevettem, hogy állagban változott, ez a krém nem annyira sűrű, és talán nem is annyira fehér, mint a fényvédős társa. Illata nincsen. Valamivel hamarabb beszívódik, és mattabb lesz a végeredmény a sima krém esetében. A hatása és minden más ugyanolyan, mint a LRP Effaclar Dou SPF 30-nak. Valóban megakadályozza a pattanások kialakulását, egységes bőrképet ad, könnyen beszívódik, nem hagy maga után ragacsos érzetet. Kiváló sminkalap. 


Összességében csak azért maradok a fényvédős változatnál, mert az tartalmaz fényvédőt. Hatásban és viseletben ugyanazt tudja mindkét krém. Segít megelőzni a pattanások kialakulását, még ciklus idején is, nem ragad, nem hagy foltot, maradéktalanul beszívódik. Arra figyelni kell, hogy ha túl sok krémet viszünk fel, akkor bekukacosodik. Könnyen be lehet építeni rétegzős rutinba is. 

További a pattanás elleni krémeket találtok a Notino webshopjában, ha a linkre kattintotok.

Nincsenek megjegyzések