Ecsetmosás babáknak való samponnal? Igen!

Az ecsetek mosása szerintem kicsit olyan, mint a fényvédők használata. Mindenki tudja, hogy kellene, de viszonylag kevesen rendszeresek. Jómagam bő 5-6 éve használok ecseteket, illetve alapozáshoz szivacsot, szóval a sminkeszközök tisztítása kötelező. Mindenféle ecset tisztító folyadékot próbáltam már az évek alatt, de számomra a samponos tisztítás vált be a legjobban. 


Természetesen nem mindegy milyen samponnal mosom az ecseteket. A samponnak tudnia kell alaposan tisztítani, ugyanakkor kíméletes lenni a szőrrel. A Dove babáknak való termékei tapasztalataim alapján döntöttem el, hogy az ecseteimre kipróbálom a Dove Baby Rich Moisture samponját. 


A kiszerelés semmi különleges, illetve a formája szokatlan a felnőtt Dove termékekhez képest, de a dizájn elég minimális. A kupak jól záródik, könnyen nyitható, valamint adagolható.
A sampon állaga sűrű, és krémes, illatot nem nagyon érzek, ha valamihez hasonlítani kéne, akkor enyhe tisztaság aromája van. Nővéremtől, Katytól kaptam elképesztően sok ecsetet, különböző márkától, valamint különböző tapintású és kialakítású szőrrel, illetve még kaptam egy olyan szilikon eszközt, amellyel egyszerűbb tisztítani az ecseteket, alaposan. 
Erre a kis szilikon eszközre szoktam nyomni a samponból, majd összefogok 3-6 ecsetet és belemártom a samponba, majd elkezdem dörzsölni, hogy biztos legyek abban, hogy alaposan sikerül megtisztítanom a sminkeszközeimet. 
A sampon jól habzik, a kezemet nem bántja, amely külön plusz pont, mert eddig akármit próbáltam megviselte a kezem a sok „mosogatás”. Az ecseteket alaposan megtisztítja, igazából a krémes festékekre használt ecseteket, illetve az alapozáshoz való ecseteket nem első mosásra tisztítja ki, de plusz samponozás után korrekt a végeredmény, de ezt több mindentől függ. Az ecsetek szőrei nem hullanak azóta sem, pedig már hosszú hetek óta ezt a sampont használom. Mosás után ugyanolyan jó minőségű tiszta ecsetekkel találkozom, mint amikor „frissen” bontom ki a csomagolásból. 


Összességében az egyik legjobb választás volt, ami az ecsetek tisztítását illeti. Két hetente igyekszem tisztítani az ecseteimet, de használat után babatörlőkendővel eltörölgetem őket. A sampon kíméletes az ecsetekhez, de nagyon alaposan tisztít, illetve nem irritálja a kézbőrömet. Illata nem igazán van, de az a kicsit sem érződik az ecseteken száradás után. Szerintem, ha ti is samponnal szerettek ecseteket mosni, akkor ajánlom a márka babáknak való samponját.

Nincsenek megjegyzések