Arckeret | A szép szemöldök fontossága

Abban szerintem mindannyian egyetértünk, hogy a szemöldökünk meghatározza az egész arcunk fizimiskáját. Mint mindenben itt is évek óta jelen vannak különböző trendek, és szinte végtelen eszköz közül választhatunk, ha a szemöldökünk megrajzolásáról vagy kiemeléséről van szó. A mai posztban a saját tapasztalataimat osztom meg veletek, illetve jól bevált kedvencekről is olvashattok. 


A szemöldökünk formája és mennyisége nagyban függ a genetikai adottságtól, illetve attól, hogy mennyire szedtük túl tinédzseréveinkben. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert a formája is szép, illetve pont annyira dús, hogy csak egy-két kósza szálat kell kiszednem néhány hetente. Egyébként tényleg örülök ennek, mert látom, hogy mennyi lány „szenved”, hogy megtalálja magának a megfelelő formát, illetve dússágot. 
Sminktől függően emelem ki a szemöldökömet. Ha minimális smink van rajtam, akkor csak egy színezett szemöldök spirált használok.


Egyik kedvenc sminkeszközöm a szemöldökceruza. Kedvenc márkám nincsen, de jobban szeretem azokat ceruzákat, amelyek kicsit porhatásúak, mert sokkal természetesebb végeredményt tudok elérni. Itt is azt szeretem, ha tudom építeni a színt. Tartósságát tekintve az általam próbált ceruzák közül mind tartós volt, és a nap végén sminklemosóval tudom csak eltávolítani. 


A másik terméktípus, amelyet nagyon szeretek használni a szemöldököm kitöltésére az a por állag. Ma rá rengeteg árnylat és kiszerelés közül választhatunk. Én az utóbbi időkben a Maybelline The Nudes palettájának a közepes barna árnyalatát használom. Persze, korábban használtam szemöldökre való szetteket és azokat is kedveltem, de helytakarékosság miatt inkább kiválasztom a szemöldökömnek való megfelelő színt egy palettából. Ahhoz, hogy felvigyem a kiválasztott színt a szemöldökömre, én egy ferde végű tusecsettel teszem. 
Még a húszas éveim elején szemöldökfestékeket használtam, amelyet a kozmetikusom kevert ki és vitt fel. Nagyon kényelemes megoldásnak tartom, de szerintem ez azoknak a lányoknak lehet jó megoldás, akik hasonlóan szerencsések, illetve sok a szemöldök száluk, de túl világos, így beleolvad az arcukba. Ez a megoldást csak pár hetente kell kibírni pár percre. 
Amit még nem próbáltam az a pomádé, illetve érthető okokból szemöldöktetováláson sem gondolkodom. Ha van kedvetek kommentben megírhatjátok Nektek mik a kedvenc terméketek, illetve ajánlhatnátok nekem egy megbízható pomádét. 

Nincsenek megjegyzések