Izzadásgátlás | Schmidt's Coconut Pineapple dezodor

A Schmidt's-re a Notino webshopjában figyeltem fel, leginkább az ára miatt, hiszen aki ismeri a márkát az bizonyára tudja, hogy igen borsos áron kaphatóak a stift dezodorjai. Igazából nulla infóval tettem be a kosárba az dezodort, és a számomra legszimpatikusabbnak tűnő illatot választottam. 

Hosszas utána járás után megtudtam, hogy a márka alapvető filozófiája, hogy „egészséges” és természetes összetevőkből készüljenek kozmetikumaik. A stift kiszerelésű dezodorokban nincs alumíniumsó és parabén. Továbbá nem tartalmaz ftalátokat és propilén-glikolt. Az összetevők között a sheavaj, a kókuszolaj, a jojobaolaj és a szódabikarbóna szerepel. Vegán termék, és nem tesztelték állatokon. A cég kitalálója Jamie Schmidt, aki szeretett volna természetes izzadásgátlót használni, de emellett hatékony is. Hosszas kísérletezés után megszületett a márka, és Michael Cammaratával karöltve felépítették a Schmidt's-t. Azóta a dezodorok ikonikus kozmetikumokká váltak.


Ez mind jól hangzik, ezért nagyon kíváncsi voltam, hogy valóban hatékony-e. Elmondhatjuk, hogy viszonylag kevés „vegyszermentes” dezodor igazán hatékony.  Többféle kiszerelés megtalálható a kínálatban, de én a stift és az aeroszol deókat használom elsősorban,  aN webshopban csak a stiftes verziókat lehet kapni. Az illatok közül a kókusz-ananász volt a legszimpatikusabb, hiszen mindkét illatot nagyon szeretem külön-külön és együtt is. 
A dezodor egy plusz papírdobozban érkezik, amelyen növényszerű alakzatok vannak. Ami meglepő volt számomra, hogy maga a stift elég nehéz és nagy. A deo kupakja könnyel levehető és visszazárható, és a tekerőjével sem akadt gondom a hosszú hetek alatt. 
Az illata egy kicsit csalódás volt számomra jóval intenzívebbre számítottam, és eldönteni sem tudom, hogy melyik gyümölcs dominál benne, mert mindkettőt érzem, de nincsen trópusi jellege. 
Tipikus szódabikarbónás dezodor állaga van, de ez valóban könnyen „olvad” miután párszor végig húztam a hónaljamon. Nem lesz darabos, és zavaró a végeredmény felkenés után, ebből a szempontból pont úgy működik, mint az átlagos dezodorok. 
A hatása is meglepően jó, az első olyan természetes összetevőjű dezodor, amely valóban hatékonyan működik az izzadás ellen a hétköznapokon. Egy edzést nem bír, de ha nem izzadunk edzés közben, akkor valamit nem jól csinálunk. A kellemetlen szagok ellen tökéletesen véd, méghozzá úgy, hogy nem a deo illatát érzem, hanem  mintha semlegesítené a szagokat. 


Összességében a leghatékonyabb természetes összetevőkből álló dezodor, amelyet az évek alatt próbáltam. Az illata ugyan nem túl intenzív, de ennek talán az egyik előnye, hogy bármilyen parfümmel kompatibilis. Jól gátolja a nedvességet, emellett pedig kiválóan semlegesíti a kellemetlen szagokat erőteljes izzadás esetén is. Igazából csak pozitív véleményem van róla, egyetlen egy dolog az ára, amelyet túlárazottnak gondolok. A kiszerelése 75 gr és 2 440 forint. 

A Schmidt's Coconut Pineapple deo stiftet a Notino webshopjából tudjátok megvásárolni többféle illatban. 

Nincsenek megjegyzések