Egy csipetnyi luxus | Jo Malone Lime Basil & Mandarin

A Jo Melone London egy angol luxusparfüm és kozmetikai brand, amelyet 1994-ben alapított a névadó Jo Malone parfümőr. A márka kozmetikumait a letisztultság, az elegancia, a kifogástalan minőség és a luxus jellemzi. A mai posztban az egyik legnépszerűbb illatát mutatom be a Lime Basil & Mandarin parfümöt.


A Jo Malone illatai mindkét nem számára készíti, ahogy a Lime Basil & Mandarin parfümről is elmondható. Nagyon szeretem a citrusféléket, elsősorban a nyári időszakban. 
A parfümhöz nem volt doboz, de nem is hiányzott, ráadásul környezetbarát megoldás. Az üvegcse vékony és hosszúkás. a szélei lekerekítve. Elegáns és egyszerű. 


Illatjegyek 

Fej: bergamott, mandarin, limett
Szív: kakukkfű, menta, orgona, nőszirom
Alap: pacsuli, vetiverfű
Az illat fajtája: citrusos, aromás

Nem tudtam, hogy mire számítsak, mert ilyen magas árkategóriájú parfümöm még nem volt, de az elvárásaim ilyenkor elég magasra ugranak. Már a kupakját levéve éreztem az illatot, még hozzá a kakukkfűjét, amelyet egyébként én nem kedvelek túlzottan. Annak dacára, hogy első szaglásra nem tetszett, kifújtam egy keveset a csuklómra. Rajtam a kakukkfű dominál az első pár másodpercben, amint eltelik egy-két perc előbújik a mandarin frissítő és a telekre oly jellemző hűvös illat. A vetierfű és a menta is kibontakozik a mandarin mellett, majd amikor már órák teltek el a viselése óta a pacsuli is megmutatkozik, habár nagyon halványan, de ad egy fűszerességet az alap citrusos illatvilágnak. 
A tartóssága elképesztő. Reggel befújom vele magam, de szigorúan csak két spriccelésnyit, mert nem ugyan nem túl intenzív az illat, mégis nagyon „él” a bőrön. Szóval, egész nap kitart, reggeltől estig ugyanolyan erőteljesen, mint fújáskor. Sőt, sokszor érzem magamon fürdés után is, attól függően milyen erős illatú tusfürdővel fürdöm éppen. Összességében egy nagyon kellemes, számomra téli világot idéző citrusos friss illat a Jo Malone Lime Basil & Mandarin parfümje. Nagyon egyedi aromája van, amely egyszerre frissítő és kicsit fűszeres, de nem túlságosan. Egyszerre visszafogott és intenzív, valamint tényleg ad egy luxusérzetet. Természetesen csak különleges alkalmakkor kerül elő, hogy magabiztosnak és nőiesnek érezzem magam. A márka parfümjeit megtaláljátok a Notino webshopjában, kétféle kiszerelésben. 

Nincsenek megjegyzések