Lushápolás

Évek óta használok Lush termékeket, de még mindig annyi minden vár felfedezésre. A márka folyamatosan megújul és bővíti a már meglévő termékpalettáját. A mai posztban lesz szó arcra való, testre való, ajakra való kozmetikumokról.


Korábban még nem használtam krémes arclemosót a márkától, úgyhogy kíváncsian próbáltam ki a 9 to 5 nevű arclemosót. A leírás szerint hidratálja és nyugtatja az arcbőrt, megtisztítja az arcbőrt a napi szennyeződésektől és sminklemosóként is funkciónál.
A lemosó állaga nagyon-nagyon krémes és sűrű. A használati utasítás szerint, elég egy vékony rétegben kell eldolgozni az arcbőrön, majd a felesleget elég egy vattakoronggal eltávolítani. Én az a lány vagyok, aki még a micellás víz után is hideg vízzel átmossa az arcát. A 9 to 5 esetében sem teszek másként, miután alaposan megtisztítottam vele az arcomat, vízzel lemosom. Törölközés után csodásan puha és hidratált bőrérzet fogad. Nem húzódik, nem feszül az arcbőröm és hosszú távú használat mellett sem tapasztaltam irritációt.
Sminklemosóként is elég hatékony, de mindenképpen kell utána egy plusz micellás vizes áttörlés, hogy valóban minden sminktől megszabaduljunk.


Évek használok hintőport, főleg nyáron és elsősorban edzős napokon. A Silky Underwear rengeteg tulajdonságban különbözik a drogériákban fellelhető hintőporoknál. Az egyik ilyen különbség, hogy csodás jázminos illattal von be, valamint a kakaóvaj és kukoricaliszt tartalmának köszönhetően hihetetlenül selymes bőrt eredményez. Nyáron nem szeretek testápolót használni, de felszíni vízhiánnyal küzdök, hiába iszom sokat, ráadásul a napi kétszeri fürdés sem tesz jót a bőrömnek feltétlenül jót, hiába használok kíméletes termékeket. Nagyon jól esett vele bekenni magam nyáron, hiszen nem éreztem a ragacsos érzést, amelyet ilyenkor a testápolók nyújtanak. A kellemes virág illat sokáig megmarad a bőrön. 

Azt hinné az ember, hogy mindegy milyen kézkrémet használ, de ez nem így van. Nekem nagyon fontos, hogy tápláljon, ugyanakkor ne irritálja a bőrömet, mert pillanatok alatt elbújik az ekcémám. A Love and light kézkrém tele van hidratáló bio kakaóvajjal és bőrpuhító nerolival. Fanyarkás illatát a brazil narancs adja, amely hosszan érződik a bőrön. Nagyon kevés elég belőle, pillanatok alatt beszívódik és szinte azonnal hidratált bőrérzet fogad. Csodásan ápolja a száraz részeket és az ekcémámat sem irritálja. 


És végül, de nem utolsó sorban az ajkak ápolására is érdemes gondot fordítani. Évekkel ezelőtt butaságnak tartottam én is az ajakradírok használatát, addig amíg ki nem próbáltam a Lush Bubblegum peelingjét. A Mint Tulipnek pont olyan illata és íze van, mint az After Eight csokoládénak. A hatása elképesztő, amellett, hogy remekül radíroz és távolítja el az elhalt hámsejteket és puhítja az ajkakat, a mentolnak köszönhetően bizsergeti azt. Kicsit fel is duzzad, úgyhogy örömmel nézem magam a tükörben, hogy teltek lettek az ajkaim, kár hogy ez csak pár percig tart. A Mint Tulip jelenleg nem kapható a webshopban, de amint ismét elérhető lesz próbáljátok ki ti is. Viszont, ha még nem ismeritek a cukoralapú radírokat, akkor ajánlom, hogy nézzetek szét a Lush webshopjában, biztos vagyok benne, hogy találtok magatoknak olyan ízűt, amelyet szívesen használnátok.

Nincsenek megjegyzések