Karácsonyi inspiráció

Tavaly volt az első karácsonyi inspirációs bejegyzésem, szeretnék ebből hagyományt teremteni a blogon. Minden évben, első Adventkor fog kikerülni a karácsonyi inspirációs bejegyzés.
Gyönyörködjünk, és álmodozzunk együtt a képek láttán. Remélem idén akár ezekből az ötletekből is valami megvalósul mindannyiunk számára.
A karácsony nem csak a szeretetről, de a falatozásról is szól. Ilyenkor sokan nem foglalkoznak a diétával, az életmóddal, hanem élvezik azt, ami szem szájnak ingere. Jelen esetben ezt a trüffelt gondolkodás nélkül megenném. Csodás a díszítés is, igazán csábító.


Maradva a édességeknél, idén nagyon szeretnék készíteni a mézeskalács mellé, ilyen hóember fejeket. Kókusz golyó alapot, olvasztott fehér csokiba belemártjuk, majd ételfestékkel szemet, orrot, és szájat varázsolunk a fehér gömbre. Oreo vagy egyéb más keksszel is díszíthetjük a tetejét. Ezt viszont lehet, hogy sajnálnám megenni...az első 5 percben.


Az igazi fenyő mellé dukál egy csokis brownie-féle fácska is. Szerencsére ez ehető, és nyalóka kialakítása van. *-*


Ha már ettünk, azt le kell öblíteni egy különleges ízű forrócsokival. 


Ezek a pöttöm mézeskalácsok, nagyon nagyon aranyosak. Remekül feldobják a bögréket, és még ehetőek is. Nehogy kevés kalóriát vigyünk be. :)


Manna jutott eszembe elsőként erről a lépcső korlátról, biztos vagyok benne, ha az ő házukban lenne ilyen lépcső minden reggele jól indulna, de az enyém is, ha nálunk ilyen lehetséges lenne.


A lépcsőknél időzve még egy kicsit, nagyon tetszik ez a megoldás. Biztosan nagyobbacska házban van ez a dekor. Mert keskeny lépcsőn én biztosan fél éber állapotomban lerúgnék véletlenül mindent.


Egyszerű, de szép asztali díszítés, a Szentestei vacsorához.


Ez az üvegből készült dekor igencsak látványosan mutathat az asztalon sötétben karácsony napjain. 


Szintén egy egyszerű, de mégis mutatós dekorral állunk szemben. Leginkább téli kertben tudnám elképelni ezt a díszt. 


A benti díszítésről sem feledkezhetünk meg, hiszen többségünk szerintem nem kertes házban él. Ki mondta, hogy koszorút csak az ajtóra lehet tenni?! A kandalló felett csodás ez a látvány.


Szélcsendes időben akár kint is el tudom képzelni ezekkel a szegfűszeggel körberakott gyertyákat. Forrócsoki, egy vastag pokróc, hintaágy, vagy hinta szék...idilli környezetet varázsol. 


A karácsony megszokott színeivel feldíszített szoba is lehet nagyon csodálatos. Kissé giccsesnek hathat ez másoknak, én viszont minden mennyiségben el tudom viselni ezt az ünnepek alatt.


Azoknak akik a letisztult formákat szeretik, ideális lehet ez a túlnyomó részt fehér dekoráció. Az ezüst kellően kiemeli a fehér tisztaságát, már-már a hófödte hegycsúcsok jutnak eszembe. Szívesen eltöltenék ilyen hangulatban egy karácsonyt.


Ha kint nem esik a hó, akkor essen bent. Legalábbis legyen meg a téli hangulat. Nem is tudom 
hányadik "fekete" karácsonyunk ez már. És hányadik fehér Húsvétunk.


Szintén egy asztali dísz kapott helyet az egyik kedvenc dekorációim közé. Egy letisztult, minimál bútorzatú szobában nagyon el tudnám képzelni.


Természetesen rózsaszín nélkül nálam már nem is karácsony a karácsony. Hiába nem egy tipikus szín, de ezeknél a kis fácskáknál igazán elegánsan hat, és ünnepi hangulatot varázsol.


Számomra ez az ideális karácsonyi helyszín. A kandalló nagyon ötletesen van megoldva, gyertyákkal tele. A karácsonyfa csodálatos. Engem valahol a régmúlt karácsonyokat juttatja eszembe ez a kép, legalábbis annak hangulata.


Ez a szobarészlet kissé modern, mégis tetszik. A fehér és a piros kombinációja örök érvényű, nagyon jól mutatnak egymás mellett. Akár a Télapóéknál is lehetne ez a dekoráció az ünnepi vacsorához.


Ezen a szobán látszik, hogy gyermekek is lakják. Egyszerre felnőttes, ugyanakkor a játékok miatt felidézi bennem a gyerekkorom karácsonyait. Semmi csicsa, csak maga a letisztult ünnep, családias hangulata.


Ha lenne kertes házam, biztosan kidíszíteném az ajtó szegélyét. Akár feltűnően, hogy már a messziről jövő emberek arcára mosolyt tudjak csalni. 


Ha már kinti dekor, akkor az ajtóra el tudnám képzelni ezt a koszorút. Színes, feltűnő, vidám, játékos.  

A téli álomházam, kívülről. Csodásan lehet díszíteni, igazán meghitt hangulatot áraszt magából. Elképzelem ahogy bent minden díszes, a karácsony illatai száll a szobákban. A fa a plafonig ér, telis tele szebbnél szebb díszekkel, villódzó karácsonyi fényekkel. A lépcső korlátja is csupa dísz. És az ajtó mögött mindent átjár a kacagás, a hangos nevetés. A gondtalan, boldog nevetés.

Nektek melyik kép tetszik a legjobban? Milyen dekorációval készültök az ünnepekre?

11 megjegyzés

 1. Idén valszeg nem.karácsonyozunk...vagy legalábbis a kis család, szóval nem 'kell' dekoralnunk...viszont minden ehető vagy iható dolgot elfogadnek innen...*-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért remélem mégis lesz karácsonyban részed. Én biztos hülyét kapnék, ha a hangulat sem lenne meg.

   Törlés
 2. A házat nem szoktam dekorálni, csak a karácsonyfa van minden évben, igaz az mindig jó terebélyes és a plafonig ér... A fahéjas gyertya nagyon jól néz ki, az a kedvencem a képek közül! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Juuuj. Nekünk csak kis korunkban volt plafonig a fa. Igan 3-4 m a bemagasság. Idén kb 1,60-as fát szeretnék:)
   Azt meg akarom csinálni...idén még talán összejön:D

   Törlés
 3. fúú választani se tudnék annyira oda vagyok mindért *-* én is készülök ilyen bejegyzéssel, decemberben szeretném aktivizálni magam végre. a pingvin csúszda az nagyon édes, Mannának biztos nagyon fog tetszeni! : D

  VálaszTörlés
 4. jajj annyira cukiiii az a pingvin csúszda. :D mondtam nővéremnek rögtön, hogy csináljuk meg a teraszra, de ott már fel van díszítve, de lehet, hogy bentre meg fogom csinálni, csak az a baj, hogy nekünk keskeny a korlátunk. :/ :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D sikerült végül pingvin csúszdát csinálni?

   Törlés
 5. Szuper az összes, persze legjobban a klasszikusabb, egyszerűbb dekorok tetszenek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Idén is sok klasszikust akartam megvalósítani. De majd jövőre ősszel elkezdem beszerezni a kellékeket. :)
   Hozzám is azok állnak Közelebb.

   Törlés
 6. Nálunk mindig akkora fa van, ami éppen a kertben nő, egyet kiválasztunk. Nekem a klasszikus kandallós képek tetszenek, alulról a 4. a legjobban. Meg a pingvinek :) Karácsonykor nincs olyan, hogy túl sok, de azokat a hegyes csillagokat levenném az asztal fölül, akár piros, akár nem. Gyertya biztos lesz dögivel, asztaldísz meg világító kis ház, de eddig a gyerekek miatt nem mertem nagyon dekorálni, most meg már lehetne, csak nem nagyon van mivel. Tavaly ráfújták a falra a viaszt a koszorúról nagy lelkesen. Oda többet nem teszünk gyertyát :)

  VálaszTörlés