Interjú: MarillaSzappan

Sziasztok, Lányok!

A MarillaSzappan a szemet gyönyörködtető külső mellett, természetességével is elvarázsol minket, ugyanis káros anyagoktól mentesek.
Váli Máriával, a MarillaSzappan megalkotójával beszélgettünk, arról hogy hogyan ismerkedett meg a natúr termékek világával, milyen káros hatással van az emberi szervezetre a helytelen testápolás, valamint arról is, hogyan készülnek a szappan különlegességek.Mesélnél a MarillaSzappan múltjáról? Honnan ered ez a szépen csengő márka név?

Mária: A MARILLASZAPPAN 2013-ban kezdett működni. Célunk az volt, hogy natúr, kézműves szappanjaink segítségével, megismertessük az emberekkel az egészséges, természetes testápolás alapjait. Temészetgyógyászként fontosnak tartottam a vegyi anyagokkal teli kozmetikumok kiiktatását az életünkből, különös tekintettel az egyre növekvő számú, különböző bőrproblémákkal küszködő emberre. Mint mindenben, e téren is kerestem, és ajánlottam a természetes megoldásokat. Először otthoni használatra, saját családomnak kezdtem el készíteni a „finomságokkal” teli, egészséges, tetszetős, természetesen illatosított szappanokat. A kedvező tapasztalatok után már küldetésemnek éreztem, hogy termékeinkkel felhívjam az emberek figyelmét a természetidegen, mesterséges anyagok feleslegesen károsító hatásaira, és helyettük - egészséges alternatívaként – felajánljam natúr, kézzel, szívvel, lélekkel készített szappanjainkat.
A MARILLA név, egy régi barátunk által, nekem adományozott becenév - kicsit átgyúrt - formája. Később jöttünk rá, hogy családi vállalkozásunkat is hűen tükrözi, mert ebben a névben férjemmel együtt, mindketten benne vagyunk: MARia-AttILA

Hogyan ismerkedtél meg a natúr termékekkel? Mikor döntöttél úgy, hogy tudatos testápolásra törekszel?

Mária: A természetesség mindig fontos volt számomra, gyógyítóként pedig alapvetően szükséges hozzáállás, különösen korunkban. Érzékeink lassan eltompulnak a mesterséges adalékokkal feldagasztott ízek, illatok tengerében, egyre ízesebb, illatosabb, tetszetősebb termékekkel bombáznak bennünket, nem törődve annak szervezetünkre gyakorolt negatív hatásaival.
Az egészség megőrzése mindig érdekelt, közel tíz éve pedig - amióta megismertem az alternatív, sokszor több ezer éves gyógyítás alapjait - magam is próbálom segíteni az embereket a tudatos választásban.

Balról jobbra: Körömvirágos szappan, Kakaóvajas szappan


Miért fontos vegyszermentes termékeket használnunk? Milyen következményei lehetnek a helytelen testápolásnak?

Mária: Sajnos nagyon eltávolodtunk a természettől, pedig csak a vele való szimbiózisunk segíti túlélésünket, fennmaradásunkat. Őseink nagyon sokat tudtak a természet gyógyító erőiről, és az élethez szükséges mindennapi tennivalókhoz is megtalálták a természet ajándékait. Nincs szükségünk a laboratóriumokban előállított vegyi anyagokra, mert - bár az emberi szervezet hihetetlen öngyógyító képességekkel bír - feleslegesen mérgezzük magunkat a végsőkig. Az ipar egyre csak önti ránk az újabbnál újabb „csodaszereket”, de a felelősség csak és kizárólag a miénk. Nekünk kell tudatosnak lennünk, hiszen ha nem válogatunk kritikusan, szervezetünk tünetekkel, betegségekkel üzen.
Most már tudjuk például, hogy a káros anyagok a bőrünkön keresztül jóval gyorsabban felszívódnak, mintha megennénk azokat. A rengeteg allergiás, bőrbántalmakkal bajlódó ember is ennek a „szintetikus kornak” a legjellemzőbb képviselője.

Balról jobbra: Csipkerózsika szappan, Hófehérke szappan


A MarillaSzappan csupa természetes alapanyagokat tartalmaz, mik a főbb összetevők a szappanjaidban?

Mária: A MarillaSzappan valóban csakis természetes összetevőkből áll, erre kiemelt figyelmet fordítunk. Élelmiszerekkel színezünk, természetes illóolajokkal illatosítunk, gyógynövényekkel fokozzuk termékeink áldásos hatásait. Kiváló minőségű, gazdag beltartalmú olajokat használunk alapként, pl. elsőrendű spanyol extra szűz olíva olajat, mandula olajat, ricinus olajat, szőlőmag olajat. Minden szappanunk fő alkotórésze a bőrrokon tulajdonságokkal bíró sheavaj, de használunk selymes kakaóvajat, kókuszvajat, méhviaszt is.
A minőségi összetevőknek hála, szappanjaink nem szárítják a bőrt, és sokszor testápolóra sincs szükség, hiszen a tápláló vajak és olajak a bőr kismértékű visszazsírozásáról is gondoskodnak.
Nem csak a választék, de a szappanok külseje is egyedi, milyen eljárással készülnek ezek a formák?
Amit nagyon fontosnak tartunk hangsúlyozni, hogy választékunk valódi választék: a jelenleg kapható mind a 14 féle szappanunk receptje egyedi, tehát – a piacon megtalálható, egyes kézműves szappanoktól eltérően – nem egyféle összetétel, különböző illatokban és színekben! Ezen kívül, egy-egy receptünkben 5-6 féle olaj és vaj jótékony hatását egyesítettük, tehát gazdag, és tartalmas termékeket adunk jó szívvel vásárlóink kezébe.
Szappanjaink hideg eljárással, tömbben készülnek, a készítéstől számított 1 hónapig érni (száradni) hagyjuk őket. Hullámos késsel, kézzel szeleteljük formára.

Melyek voltak az első szappanok a kínálatban? És mennyit változott ez az évek alatt?

Mária: Az első szappanokat magunknak terveztük, szubjektív szempontok alapján. Minden jót bele akartunk tenni, és miután szeretjük a fűszeres és citrusos illatokat, ezek voltak első termékeink is: pl. a FAHÉJAS  MÁKOSLEPÉNY, vagy a SZEGFŰSZEGES NARANCSLIGET szappan. Ezek ma is népszerűek, sokan választják őket a mindennapos testápoláshoz.
Ezek után gyorsan jött a többi recept ötlete is - ugyanúgy a sok finomsággal - és már induláskor 13 féle szappant öntöttünk, hogy mindenki választhasson kedvére.

Balról jobbra: Fahéjas mákoslepény szappan, Szegfűszeges narancsliget szappan


Milyen bőrtípusra ajánlod a szappanokat?

Mária: A MarillaSzappanok minden bőrtípusra bátran használhatók. Ezen felül a legjobb, ha mindenki kipróbálja, melyik szappanunkat kedveli leginkább bőre, szíve, érzékei! Tapasztalataink szerint a száraz bőr a legjellemzőbb, erre bátran ajánljuk – sószappanunk kivételével – valamennyit. Ha valakinek zsíros, pattanásos, vagy problémás bőre van, erre szoktuk javasolna a HIMALAYA ARANYA sószappant, illetve a holt-tengeri iszapot tartalmazó HOLT TENGER KINCSE, vagy az aktív szenes HAMUPIPŐKE szappanunkat.

Neked mik a személyes kedvenceid? Melyek azok a szappanok, amelyek beépültek a mindennapi rutinodba?

Mária: Ha a műhelyben vagyok, és a raktárban végignézek rajtuk, az jut eszembe, mennyire szeretem valamennyit! Mindegyiket másért! Azonban ha mégis ki kellene emelnem kedvencemként valamelyiket, akkor az talán a NARANCSOS KÁVÉ, illetve a SZEGFŰSZEGES NARANCSLIGET lenne.. a fürdőszobánkban azonban felváltva, rendszeresen előfordul valamennyi.

Balról jobbra: Hamupipőke szappan, Narancsos kávé szappan


Mik a jövőbeli terveid? 

Mária: Szappan kínálatunkat bővíteni szeretnénk hajmosó, borotválkozó szappannal, valamint zajlanak a kísérletek egy igazi, különleges olajokat tartalmazó gyógyszappan létrehozására, komolyabb bőrbetegségekkel (ekcémával, pikkelysömörrel, stb.) küzdők részére.
Távolabbi terveink között szerepelnek további, kiváló minőségű, natúr kozmetikai készítmények is (ajakápoló, testápoló, deo, stb.).

(katt a linkre):

Webshop: http://marillaszappan.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/Marillaszappan

2 megjegyzés

  1. De jó nem ismertem őt, rá is keresek facebookon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ^_^ Nagyon szimpatikus márka, guszták a szappanok :)

      Törlés