Interjú: Brilla Manufaktúra, Brilla Natúr

7:00

Sziasztok, Lányok!

Brilla Manufaktúra termékei kényeztetik testünket-lelkünket.
Drscsák Andrással beszélgettünk a Brilla Natúr megalakulásáról, és termékeket ajánl különböző bőrtípusokra is, valamint kiderül, hogy mennyire népszerű manapság a férfiak körében a natúr testápolás.Akik még csak most fedezik fel a Brilla Natúr márkát, elmesélné mit kell tudni róla?

András: A Brilla Manufaktúra megálmodója Kerekes Gabriella kozmetikus mester. Gabi az elmúlt 35 évben folyamatosan követte a kozmetikai ipar változásait. Régi álma, hogy saját kozmetikumokat készítsen ez 3 éve vált valósággá. Szakemberként csak a természetes – natúr - bio kozmetikai vonalat tartja elfogadhatónak. Azzal az eltéréssel, hogy a Brilla termékeknek hatásában és illatában is meg kell felelni egy 21. századi modern nő elvárásainak. Ezért a Brilla natúrkozmetikumoknak mindegyike kellemes illatú, melyet a felhasznált, 100 % tisztaságú illóolajoknak köszönhetnek.

Mennyire volt a márka felépítése tudatos a kezdetekkor? És mennyiben változott ez az óta?

András: Már a legelején körvonalazódott, hogy egy olyan saját márkát szeretnénk, ahol a natúrkozmetikumok a vásárlók igényei szerint készüljenek, manufakturális körülmények között.
Rendszeresen megjelenünk különböző egészséggel kapcsolatos rendezvényeken. Nem félünk személyesen találkozni a vásárlóinkkal, hiszen ilyenkor kipróbálhatják a termékeinket, és személyesen tudunk válaszolni a kérdéseikre. Ezeknek a találkozásoknak köszönhetően kapunk visszajelzéseket a kozmetikumainkról. Ezt a rengeteg impulzust pedig felhasználjuk mindig az elkövetkező időszak termékfejlesztéseinél.
Ez a recept azóta sem változott. Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre, ugyanis rendszeresen kiküldjük, hol lehet velünk személyesen is találkozni. Ilyenkor alkalom nyílik arra, hogy mindenkinek személyre szabottan ajánljunk kozmetikumaink közül és azt ki is próbálhassa az illető.

Mik voltak a legelső termékek, amik a hazai piacra kerültek? Ezeket még most is lehet kapni a kínálatban?

András: Legelőször natúrszappanokat készítettünk, majd következtek a különböző természetes vajak, krémek, testápoló fürdőgolyók. 2014 őszén nagy sikerrel mutatkoztak be alumínium-mentes krémdezodorjaink és vegyszermentes natúr tusfürdőink. A kezdeti elhatározásoknak itt is igyekeztünk maximálisan eleget tenni: természetes, hatásos kozmetikumok, kellemes illattal.

Balról jobbra: Epres testápoló fürdőgolyó, Jázmin krémdezodor, Jázminos testápoló fürdőgolyó

Nagyon sok natúr termék közül válogathatnak a vásárlók. A Brilla Natúr, miben emelkedik ki a többi hasonló márka közül?

András: Megnőtt az érdeklődés a natúrkozmetikumok iránt, vagyis az emberek szeretnének visszatérni a természethez. Én Gabitól tudom, hogy volt idő, amikor sokkal szabadabban használhattak természetes anyagokat a kozmetikusok. Ma sok mindenben megkötik a kezüket.
Natúrkozmetikum gyártóként az a célunk, hogy legjobb tudásunknak megfelelően segítsünk az embereknek legyőzni a vegyszeres kozmetikumok okozta bőrproblémákat. Természetes fegyvert adni a kezükbe, amivel harcolhatnak az idő kereke, vagy éppen a pattanások ellen.
Webáruházunkban (www.Brilla.hu) mindenki azt kapja, amit ígérünk, sőt talán néha még többet is.
Nálunk nincsenek trükkös fotók, ahol a vásárlóknak egész szappan helyett csak felet küldenek, vagy éppen nem látszik, hogy egy-egy tégely mekkora is valójában. A kiszállított csomag kibontásakor derül ki, hogy egy 10-20 ml-es tégely parányi, de ügyesen fényképezve azonban nagyobbnak tűnik. Minden terméknél igyekszünk leírni, hogyan érdemes használni és nem habozzuk frissíteni, ha vannak új tippjeink. Ezért vezetünk rendszeresen blogot is.

Kézzel készülnek a termékeik. Hogyan képzeljük el egy-egy termék esetében a folyamatot?

András: A Brilla műhelyben rendelkezésünkre állnak jobbnál jobb bőrápoló természetes olajok, növényi vajak és a legtisztább illóolajok. Ezekből hidegeljárással készítjük kozmetikumainkat, hogy minél inkább megőrizzük természetességüket. A Brilla műhelyben minden gyártási folyamat a legszigorúbb előírások, jogszabályok betartatása mellett, igazi manufaktúraként kézzel történik. Hiszünk abban az emberi tudásban és odafigyelésben, ami a gépeket helyettesíti, hiszen az ember sosem pótolható. Így kozmetikumaink nem olcsó, silány tömegcikkek, hanem vegyszerektől, térfogatnövelőktől mentesek lesznek. Kezeink munkáját mindegyik kozmetikum magán viseli. Természetesen vannak kötöttségeink, hiszen két termék között nem lehetnek minőségbeli eltérések. Elég maximalisták vagyunk, ezért mindig ragaszkodunk a legjobbhoz, amit csak nyújtani tudunk. Ezzel a törődéssel olyan pluszt adunk azoknak, akik kipróbálják a termékeinket, amit ipari kozmetikumoktól sehogy sem tudnak megkapni.

Jelenleg mik a slágertermékek a Brilla Natúr termék palettáján?

András: A tél igencsak meghatározza, mire van szüksége a bőrünknek. Tavaly ősszel megjelentek arcvajaink, melyek rendkívül jól hidratálják arcbőrt. Mandarinos arcvajunkat argán olajjal és körömvirággal készítjük. Az argán olaj természetes hidratáló tulajdonságán túl, ránctalanítja is az arcbőrt, míg a körömvirág – amit sebgyógyításra is használnak – regenerálja a sérült szaruréteget (bőrünk legfelső rétege). A mandarin olaja szintén kiváló bőrápoló, ráadásul kellemes enyhe illata miatt akár kisbabáknál is használható (6 hónapos kor felett).

Balról jobbra: Bio Argán olaj, Mandarin & shea vaj arcvaj argán olajjal


Különböző bőrtípusra készítik a termékeiket, vagy különböző bőrtípussal rendelkezőek is használhatnak akár egyazon szappant? 

András: Különböző bőrtípusokra más-más termékeket ajánlunk attól függően, hogy milyen gyógynövényeket vagy természetes növényi kivonatok használunk egy-egy termékben.
Csak pár dolgot szeretnék itt kiemelni, amit vásárlóinkkal folytatott személyes beszélgetésekből derült ki számomra. Natúrszappanoknál sokszor használnak teafa olajat, fahéj illóolajat: ezek szárító hatású illóolajok. Ha száraz a bőrünk kerüljük őket! Hasonló a helyzet a mézes termékekkel, nagy mennyiségű méz vízelvonó hatással jár. Mindegyiknél érvényes a kevesebb több elve.
A táblázat mindegyik sora egy-egy fürdőkozmetikum: folyékony szappan (tusfürdő) vagy natúr szappan.
Egy-egy terméket nem egy konkrét bőrtípusra javaslunk, hanem kettőre: száraz-normál bőrre vagy normál-zsíros bőrre.

Balról jobbra: Mandarin olívaolaj folyékony szappan száraz és normál bőrre, Levendula és rozmaring folyékony szappan száraz és normál bőrre, Organikus fekete folyékony szappan zsíros bőrre

Balról jobbra: Mandulaolajos szappan száraz és normál bőrre, Zabkorpás-gerániumos szappan normál bőrre,  Afrika forró csókja szappan zsíros bőrreTapasztalataim szerint a hölgyek körében elterjedtebb a natúr testápolás. A férfiak mennyire tudatosak ebben? 

András: A natúrkozmetikum iránt érdeklődők között a személyes találkozások alkalmával egyre többet találkozunk Urakkal is. Ők inkább akkor érdeklődnek a téma iránt, ha már bekövetkezett a baj, pontosabban kialakult valamilyen bőrbetegség. Ez köszönhető a különböző SLS-t és egyéb káros anyagot tartalmazó tusfürdők évekig tartó rendszeres használatától. Természetesen ők is szeretnének tünetmentes, egészséges bőrt. Így egyre több férfi is megkeres minket. Igyekszünk olyan természetes illatokkal dolgozni, ami az ő ízlésüknek is megfelel. Ide tartozik például a levendula-rozmaringos folyékony szappanunk, az Érzéki csokis borsmentás natúr szappanunk vagy a grapefruitos testvajunk.

Önnek mik a kedvenc termékei? 

András: Ó, rengeteget szeretek! Közben pedig folyamatosan vannak új kedvencek. Tavaly 8 új termékkel jelentünk meg és azt gondolom, ez idén sem lesz másképpen. Mindig az újak között vannak a kedvencek.
Levendula-rozmaringos folyékony szappanunk teljesen elvarázsolt az illatával, minden zuhanyzáskor felfrissít.
Energy krémdezodorunkat rajtam teszteltük hosszútávfutás közben a nyári időszakban, mielőtt megjelent volna szeptemberben. Nálam tökéletesen bevált, nem is használom már a drogériában kapható vegyi csodákat.
Nekem nagyon kiszárad a bőröm télen, ha nem figyelek rá, ezért heti kétszer használom körömvirágos vagy gerániumos fürdőgolyót és azzal hidratálok.
Kezemre az extra száraz kézkrémet szoktam használni, vagy amin éppen Gabi kísérletezik. Tudvalevő, hogy mi nem végzünk állatkísérleteket, így mindent először magunkon próbálunk ki. Tele is van a fürdőszobám még nekem is a „teszt1”, „teszt2”, „teszt3” feliratú tégelyekkel, flakonokkal.

Balról jobbra: Levendula-rozmaringos szappan, Körömvirágos testápoló fürdőgolyó, Energy Izzadásgátló krémdezodor


Milyen újdonságokkal várják a vásárlókat a 2015-ös évben?

András: Egy igen izgalmas évnek nézünk elébe, ugyanis annyira sok ötletünk van, hogy nem győzünk válogatni! Ebben pillanatban három terméken dolgozunk, hogy februárra tökéletesek legyenek és megmutathassuk végre a natúrkozmetikum kedvelőknek.
Az első termék a pattanások és a ráncok ellen is kiválóan használható lesz gyulladáscsökkentő és mélyhidratáló hatása miatt.
A második az érett, megereszkedett bőr hidratálására lesz kiváló.
A harmadikat pedig a problémás, ekcémás bőrűek számára fejlesztjük.


Visszatérő vásárlóinktól nagyon sok ötletet kapunk, hogy milyen kozmetikumokra lenne szükségük. Ők visznek minket előre, amit ezúton is szeretnénk nekik megköszönni.


Webshop:
http://www.brillakft.hu/
Facebook:
https://www.facebook.com/brilla.natur.kozmetikumok

You Might Also Like

6 megjegyzés

 1. Nagyon jó az interjú, csak az a bajom, hogy mégsem derült ki semmi a cégről, mert gyakorlatilag ugyanazt mondja, mint a többi natúros. Nekem ez már a bőség zavara, sok ilyen cég van. Persze ha natúrimádó lennék, biztos tudnék különbséget tenni, egyelőre maradok a vegyszernél. Ahogy látom, a körömvirágos krémben is van alkohol, bevallom, csak azt néztem meg, hogy milyen a honlap és fent vannak-e a krémek összetevői.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. Én nagyon kedvelem a natúr termékeket, mindig Örülök, hogy ha új márkát találok:)
   Amúgy a natúr termékekben lehetnek olyan összetevők amikre mostanában szeretik azt mondani, hogy káros. A bio termékek nem tartalmazhatnak semmilyen adalékanyagot.

   Törlés
 2. Tutira veszek olyan levendulás-rozmaringos fekete szappant! Megnéztem az oldalt, tök normális áraik vannak és hatalmas a választék.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Írsz majd tesztet?:) Igen, nekem is elég szimpatikusak :)

   Törlés
 3. Nagyon szimpatikus ez a márka, úgyhogy már megyek is, és körülnézek a weboldalukon én is :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek Örülök:) ha majd áttudsz jönni megmutatom őket élesben ^_^

   Törlés

Labels

A-England Abura Aden Adidas Ajánló Algotherm All In Packaging Alpesi Kurland Alverde Angyalom Szappan Anime Aranyélet Armonía Aromax Ashley Tisdale Atandi Aveo Avon Ayurveda B.U. Baba Babydream Babylove Balea Barilent Barry M Bath & Body Works Bee Méhviasz Benecos BerBer Beauty BH Cosmetics Bielenda Bio-Oil BioAngelica BioArt Bioderma Bione Blanche Blistex Bomb Cosmetics Bonprix Born Pretty Store Born To Bio Borotalco Bortocalo Botanicus Brilla Natúr Bron Pretty Store Bulgarian Rose Burt's Bees Butlers BWT Calena CaoNatur Carmex Catrice Catrie China Glaze Clinians Clinique Coastal Scents Coconut oil Cocoon Manufaktúra Colgate Colletion COLO Skincare Colour Alike ColourPop Converse Cosmia Costal Scents Curaprox Dance Legend Dizao Organics DM DM Kedvencek Dove Dr. Bronner's Dr. Kelen Dr. Krém Dr. Organic Dr. Pasha Drop of nature E- Efektima El Barco El Corazón Elf EOS Escada Essence Essene Essie Esszencia Natúr Eucerin Évca Natural Eveline Ezsubegz F&F Faith In Nature Fama Farmasi Farmona film Floren Flormar franken Freeman FRISS Kozmetikum FRISS Kozmetikumok FUN Lacquer Fytofontana Garnier Glam Polish Golden Rose Golden Tattoo Good Stuff Gosh Greeland Green Pharmacy Hansaplast HappySkin Hawaii Tropic Head&Shoulders Hegron héhé Helia D Hella Care Hello Kitty Hempz Henkel Herbária Hergon Himalaya Herbals I love Makeup Ice Age ILNP Inecto Inspiráció Instanails Institute Karité Interjú IsaDora Isana Iseree JimJams Jimmy Choo Joanna KAP Karin Herzog Kat Von D KBShimmer Kedvencek Kell A Púder KIK Kneipp Korea Könyvajánló Kreatív Ajándék Kreativator L'occitane L'oreal La-Roche Posay Labello Lactacyd Lady Gaga Lavera Lilibe LIMA Lirene Llarowe Lora Lovely Lush MAC Mádara Magister Products Mall.hu Manhattan Manikűr MarillaSzappan Max Factor Maybelline Mel Merio Memebox Messy Manison Milani Cosmetics Milk Shake Miss Sporty Missha Misslyn Mixa Models Own Monster High Moyou Moyra Moyra akrill Mundo de Unas MyBeautyTools Nagora Manufaktúra Nailland Naked Naked3 Naobay Natics Natural Care Natur Con Te Naturalium Naturia Neogence Nici Nikoli MakeUp Nina Ricci Nivea Nonique Notino Nourish Nuxe Nyereményjáték NYX Olivia Natural OPI Oral-B Oriflame Original Source Orly Orshy Cosmetics P.Shine P'etla P2 Paco Rabanne Paese Palette Palmolive Pantene Pepco Peripera Phi Kozmetikum Pickwick Picture Polish Pixibag Pixibox Playboy Pupa Pure by Pixibox Pure Fiji Radox Raunsborg Real Techniques Remington Rexona Rimmel Rival De Loop Rosetti Bizsu Rossetti Bizsu Rossmann S.he Sajtóanyag Sally Hansen Sante Scholl Schüssler Schwarzkopf Seche Vite Secret Selection She Shimmer Shades Shopline Sigma Skinfood Smink Sminktermék Sminktermékek Soap & Glory Soins Solone Stila Sunkissed Szappancsodák Szappanfalu SzapPannon Személyes színminta TAG Tanya Burr TeeTaku Teszt Tetesept The Body Shop Tony&Guy Tonymoly Topic Skin Care Tricovel Twist & Pout UMA Unicorn Urban Decay Uriage UW Premium Vaipani Vanita VeraNatura Vichy Victoria Secret VitalCare W7 W7 Cosmetics Clynol Wellness Szappan Wise Tree Naturals X-epil Yamuna Yankee Candle Yardley Yves Rocher Zendium Zenna Zenzero Zergeboglár Ziaja Zoya Zoya goes pretty