Ajánló | C-vitamin a kozmetikumokban

Nem csak tabletta formájában érdemes a C-vitamint fogyasztani, hanem bőrre kenve is csodát tud művelni. 
Emlékszem, hogy mennyire népszerű összetevő volt a C-vitamin, és minden hazai és külföldi kozmetikumokat gyártó cég előállt a saját verziójával. Eleinte elérhetetlen árkategóriában lehetett kapni a C-vitamint tartalmazó szérumokat, ma már annyit fejlődött az ipar ebben, hogy a micellás víz is képes C-vitamint tartalmazni. 

Jelenleg a csodaösszetevőt tartalmazó kozmetikumokból már tényleg Dunát lehet rekeszteni, legyen szó szérumról, arckrémről, lemosóról. Fontos, hogy hány százalékban tartalmaz egy arcra való termék C-vitamint, illetve milyen kiegészítő összetevők vannak mellé párosítva. 
Maga a C-vitamin antioxidánst tartalmaz, gyulladáscsökkentő, fokozza a bőr természetes kollagénképződését, segíti a pigmentfoltok halványítását és visszaadja a bőr fényét, valamint fényvédő alá kenve fokozza a fényvédő hatását. Amit még érdemes róla tudni, hogy vízben oldódó antioxidáns, amely segít felvenni a bőr öregedésével való harcot. Tapasztalatom szerint elsősorban a folthalványító hatása miatt lett olyan népszerű ez az összetevő. Jómagam is a pattanások utáni foltokkal szenvedek a legtöbbet, ezért próbálgattam különböző erősségű C-vitamint tartalmazó szérumokat. Ma már nem csak szérumot találhatunk a boltok polcain, hanem c vitaminos arckrémek közül is válogathatunk szép számmal. 


A Garnier C-vitaminos termékcsaládjáról már írtam egy teljes tesztbejegyzést, de muszáj kiemelnem a szérumot! A Skin Natural Vitamin C számomra az egyetlen olyan C-vitamint tartalmazó szérum, amely valóban kifejti azt a hatást, amelyről sokat olvastam az évek alatt. Idejét sem tudom, hogy mikor volt utoljára ilyen szép a bőröm összeképe, de ha megtehetitek próbáljátok ki a Garnier szérumját, aztán mehet rá egy jó kis hidratálókrém, valamint a fényvédelemről se feledkezzetek meg! 


Nincsenek megjegyzések