Fitt | Csavart pesto csiga

Ez az egyik kedvenc receptem, ha sós pékárura vágyom. Gyorsan elkészül, nem túl bonyolult a tészta összerakása sem, és bármilyen pesto íz mehet bele, sőt bármilyen sós vagy édes töltelék. 


Hozzávalók 

500 g finomliszt (vagy fele-fele arányba mehet bele teljeskiőrlésű, zabliszt stb.)
15 g himalája só
1 csomag instant élesztő
10 ml olívaolaj vagy napraforgóolaj
350 ml víz
50-75 g pesto (bármilyen ízvilágban)

A lisztet, a sót, a instant élesztőt összekeverjük, majd mehet bele az olaj. Kicsit összedolgozzuk, teszünk bele egy 1-2 gramm cukrot is az élesztő miatt. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá (természetesen lehet gépben is dagasztani). Akkor van kész, amikor a nyers tészta leválik az tál oldaláról. Takarjuk le, és kelesszük nagyjából 40-60 percen keresztül meleg helyen. Amikor megkelt a tészta, sütőpapíron téglalap alakúra nyújtom, majd a felét megkenem pestóval. A pestót a Lildben szoktunk venni, a képen zöldfűszereset láthatjátok. Amint kész vagyok a tészta megkenésével, pizzavágóval hosszában 2-3 ujjnyi vastagságúra vágom, majd ketté hajtok egy csíkot, és spirál alakban összecsavarom. Amint ezzel megvagyok feltekerem, mint egy csigát, kicsit eldolgozom a végét, hogy sütés közben ne essen szét. Szimpla gázsütőnk van, takarékon szoktam sütni, nagyjából egy órán át, olyan kinézetűre, ahogy a képen láthatjátok. Másnap is finom, és puha marad a tésztája. 








Nincsenek megjegyzések