Ajánló | Eszközök edzéshez

Nem kell túl sok eszköz ahhoz, hogy otthon is átmozgassuk fáradt végtagjainkat. Egy-egy fárasztónak ható munkanap után sem kell(ene) nélkülöznünk a testünk karbantartását némi erősítő mozgással. A mai posztban néhány tippet adok viszonylag költséghatékony eszközök beszerzésére. 


A bandekről megoszlanak a vélemények, hogy érnek-e valamit vagy sem. Amennyiben a testépítést érdekli az emberlányát, valószínűleg nem fog vele túl sok izmot (semennyit) magára pakolni, viszont ellenállást tud adni a helyes használata otthoni edzéshez. Többféle erősségű és anyagú szalagot lehet már kapni, és az a szerencse, hogy a Notino webshopjában is fellelhetőek már a GymBeam egyes termékei. Remélem, hogy bővülni fog a termékpaletta más kiegészítőkkel a későbbiek folyamán. Én a szöveg bandeket részesítem előnyben sajáttestsúlyos edzéseknél, mert a gumiszalagokat hamar elhasználtam. A szövet bandnek annyi a hátránya, hogy nem annyira rugalmas, így csak bizonyos erősítő edzésekhez lehet használni, a gumi szalag viszont több gyakorlatra alkalmazható. Egyet mindenképpen szeretnék kiemelni, hogy ezeket a szalagokat ne használjátok súlyokkal együtt, mert nem ér semmit, sőt nagyobb a sérülés veszély, illetve elveszi a koncentrációs terhet az izomról. Nagyon népszerű, hogy csípőemelésnél a térdfelé felvesznek egy ilyen szalagot, de nincsen szükség az ilyen irányú terhelésnek, nem hatékony. 


Érdemes a szalagok mellé néhány kézisúlyt is beszerezni. Amennyiben csak átmozgatás a cél, elég kisebb súlyokkal dolgozni 1-5 kilóig tudom javasolni a megvásárlást. Célszerű olyan kézisúlyt választani, amely bővíthető tárcsákkal, így többféle súllyal tudjuk terhelni az izmainkat. A súly alakjában nincsen javaslatom, viszont a képen szereplő háromszög forma segít többféle hát és válledzés variáció végzéséhez. Sok-sok helyesen kivitelezhető gyakorlatot láthattok az interneten. A bokasúlyt is érdemes lehet beszerezni, hogy kicsit formáljuk a lábunkat vele. Ebből sem érdemes 1-2 kilónál többet használni, mert az ízületeknek nem tesz jót.

Kardiómozgáshoz egy jó minőségű ugrókötél beszerzését javaslom. Ha nincs időnk napi 10-12ezer lépést megtenni, akkor érdemes lehet egy kötelet vásárolni, amellett, hogy gyerekkorunk emlékei feltörnek egy-egy ugrókötelezés közben, nagyon jót tesz a keringésnek, valamint a szívet is megdolgoztatja, valamint az erek működését is támogatja. 
Igazából mindegy, hogy milyen mozgásformát választunk, lényeg, hogy napi szinten tegyünk valamit testünk egészsége érdekében. Hiszen a mozgás egészségesen és fitten tart, és sokféle betegség megelőzhető vele. 

Nincsenek megjegyzések