Ajánló | Mire jó a biotin?

A Biotin elsősorban hajnövesztés céljából lehet ismerős az emberek számára, pedig jóval több dologban fejti ki a jótékony hatását. 


A Biotin, más néven H-vitamin a B-komplex csoportba tartozik. A haj és köröm erősítése mellett, fontos szerepet játszik abban, hogy az ételt energiává alakítsa a test számára. Görög eredetű „biotos” szóból ered, melynek jelentése „élet” vagy „fenntartás”. A B-vitamin, különösen a Biotin segít a haj és a körmök megerősítésében, szebbé teszi a bőrt, valamint támogatja szemek egészségének megőrzését, jótékony hatással van a májra. Terhesség során is haszon vitaminnak bizonyult a kutatások alapján, segíti az embrió egészséges növekedését. A H-vitamin vízben oldódik, egy felnőtt ember számára a napi fogyasztás 30 és 100 mg között ajánlott. Toxikus hatása nincs a szervezetre nézve a kutatások alapján, de néhányan emésztési nehézségről és hányingerről számoltak be. Néhány kutatás, beleértve az állatkísérleteket is, azt mutatják, hogy segít visszaállítani a vércukorszintjét 2-es típusú cukorbetegeknél. Másik kutatás szerint segít a  vesekárosodás megelőzésben az 1-es típusú cukorbetegeknél. 

A fent leírt kutatások szerint, tehát a biotin hajra az egyik legjobb választás, ha egészséges és erős hajkoronára vágyunk. Az OGX márka biotin & collagen termékcsaládja a biotin és a kollagén mellett proteint is tartalmaz. Szulfátmentes, dúsít, fényesít és kíméletesen tisztítja a fejbőrt. A Delia Cosmetics Cameleo Collgen & Biotin termékcsaládja nem csak sampont és kondicionálót tartalmaz, hanem egy szuper hajmaszkot is, tehát akinek kicsit több törődést igényel a haja, bátran válassza ezeket a produktumokat. Amennyiben szeretnéd, ha a hajad kapna egy extra törődést, és dúsabb hajkoronára vágysz, akkor a szervezet belső támogatása mellett, érdemes kiegészítő hajápolótermékeket is használni.Nincsenek megjegyzések