Teszt | Anew C-vitaminos hidratáló fényvédő krém SPF50

Rengeteg cikket írtam a fényvédő használatának fontosságáról, és nem is lehet aktuálisabb a mai posztban szereplő Avon Anew újdonság, amely nem csak magas fényvédőfaktorszámmal rendelkezik, de C-vitamint is tartalmaz. 


Néhány poszttal korábban már említettem, hogy a C-vitamin milyen hatással van a bőrre, de nem árt az ismétlés. Akik problémás bőrrel rendelkeznek a C-vitamint tartalmazó kozmetikumok segítenek a pattanások után maradt foltok halványításában, valamint a pattanások kialakulásának megelőzésére. 
A leírás szerint 24 órás hidratálást ígér, valamint SPF50-es fényvédőfaktort tartalmaz, amely megvéd az UVA/UVB sugaraktól. 


A csomagolás egy vastag anyagú műanyag, amely védi a terméket a nap által okozott sugaraktól. Említettem korábban, hogy a C-vitamin összetevőt sötét/nem átlátszó üvegben szabad tárolni, és erre az Avon figyelt. A leírásban szerepel, hogy nem csak az káros napsugaraktól véd meg, hanem a halványítja a pigmentfoltokat és egységessé teszi a bőrképet. 
Áprilisban jelent meg az Anew C-vitaminos hidratálója, amelyet azóta használok. A krém állaga sűrű, olyan, mint egy naptej, úgyhogy arra számítani kell, hogy kicsivel több idő bedolgozni a bőrbe. Amit nagyon szeretek benne, hogy hiába viszonylag a testes állag, miután beszívódott a bőrömbe nem érzem úgy, hogy lenne valami nehéz az arcomon. A krém fehér színe teljesen eltűnik, és nem lesz extrémen csillogó sem a bőr. Az illata enyhén citrusos, de hamar elillan. Valóban hidratálja a bőrt, és rendszeres használat mellett a pattanások okozta hegek elhalványulásában nagyon sokat segített. Még mindig teljesen fehér az arcbőröm, röviden a fényvédő hatása is tökéletes, valóban ilyen magas faktorszámot tartalmaz, amely rá van írva.



Összességében, ha még keresel egy szuper fényvédőt arcra, akkor szívből ajánlom az Avon áprilisban megjelent termékét. Két-három borsónyi mennyiséget szoktam eloszlatni az arcomon, annyi nekem bőven elegendő a védelemhez. Közepes időtartam alatt szívódik a bőrbe, nem hagy maga után nehéz krém érzetet, valamint fehér foltokat. Egészséges csillogással vonja be a bőrt. Hidratál, segít a foltok halványításában. Ár-érték arányban egyelőre nem tudok jobbat ajánlani ennél a kozmetikumnál.

Nincsenek megjegyzések