A július havi recept elkészítéséhez még a sütőt sem kell bekapcsolni, hiszen ki akarja ebben a melegben, még jobban befűteni a lakásban. Ez a torta desszert, egy könnyű, gyümölcsös nyári finomság, amely a meggyet kedvelők számára biztosan telitalálat lesz.
Hozzávalók
200 g vajas keksz vagy háztartási keksz, zabkeksz stb (opcionális)
100 g Vénusz light sós vaj
100 g fehércsokoládé
250 g sovány túró
200 g light sajtkrém vagy mascarpone
1 cs vaníliás cukor
20 g kókuszreszelék
250 g meggy
40 ml víz
20 g étkezési keményítő
Elkészítés
A kekszet darabokra törjük vagy ledaráljuk egy tálba, amelybe beletesszük a mikróban megolvasztott vajat. Ízlés szerint mehet bele az édesítő, de ha édes a keksz, akkor elhagyható. Alaposan összedolgozzuk, majd a tortaformába nyomkodjuk, amelyet előtte kibélelünk zsírpapírral. Amíg a krémet és a meggyes réteget elkészítjük, betesszük a hűtőbe a kekszes alapot. A túrót és a krémsajtot egyneműsítjűk a vaníliás cukorral, és az édesítővel, ezután mehet bele a kókuszreszelék, amelyet alaposan összekeverünk a krémmel. Amint a kókuszos krémmel elkészültünk, a meggyet feltesszük egy lábasba, majd elkezdjük párolni, mehet bele egy kis víz. A keményítőt kikeverjük a vízzel, majd amikor a meggy már kezd egy kicsit összeesni beletesszük, és addig kevergetjük a gyümölccsel, míg be nem sűrűsödik. Amint ezzel megvagyunk levesszük a tűzről a meggyet, és botmixerrel simára keverjük, majd mehet vissza a tűzre egy-két percre. Amíg a gyümölcsös réteg hűl, a túrókrémet ráöntjük a kekszes alapra, szépen elegyengetjük, majd mehet rá a meggyes réteg. Érdemes bő egy napot, de minimum egy éjszakát a hűtőben hagyni, hogy összeérjenek az ízek, valamint minden teljesen összeálljon. Természetesen a gyümölcs lehet bármilyen, illetve mehet bele akár fahéj, valamint a kókusz is kihagyható belőle, akár lehet bele tenni vanília pasztát vagy egyéb más ízű aromát.
Nincsenek megjegyzések