Ajánló | Fényvédelem a hajápolásban? Igen!

Szerencsére ma már sokkal, de sokkal tudatosabban használnak fényvédőt az emberek testre, de mi van a hajjal? Azt még mindig kevesen tudják, hogy a hajat is nagyon fontos védeni a nap káros sugaraitól, főleg a nyári hónapokban. 


A nap káros sugarai ugyanolyan negatív hatással vannak a hajra, mint a bőrre. Biztosan észrevettétek ti is, hogy a nyári hónapokban sokkal szárazabb tapintása van a hajnak, illetve a nap sugarának köszönhetően néhány árnyalattal világosabb is lehet a hajszíne. Továbbá a víz is szárítja a hajat. 

Sok hajápolással foglalkozó márka kínálja fel saját alternatíváját arra, hogy a megfelelő terméket válasszuk ki a hajunk fényvédelme érdekében. Emlékszem, évekkel ezelőtt a Schwarzkopf jött ki egy olyan termékcsaláddal, amely kifejezetten a nap káros sugarai által okozott károkat hivatott rendbe tenni. Azóta sok víz lefolyt már a Dunán, a termékcsalád külleme is megváltozott, de a hatékonysága ugyanolyan szuper, mint az elődjének. Nyaranta többször újra szoktam venni a BCBonacure Sun Protect termékcsaládot, érdemes utazó kiszerelést választani belőle.


Amennyiben nem bízod a véletlenre, és úgy döntenél, hogy nem elég csak a sampon és a hajpakolás, ma már szuper kozmetikumokat lehet kapni ki fejezetten az UV-sugárzás ellen, hajra. Egyik remek választás lehet a Babaria Sun Aloe fényvédője, amely nem csak az UV-sugárzástól védi a hajat, de puha tapintást, és selymes fényt kölcsönöz neki. Ráadásul az ára is igencsak kedvező. 


Hajmosás után érdemes kiegészítő kezelésként, még egy hajpakolást is feltenni, amely szintén védőréteggel vonja be a hajszálakat, és puhítja a hajszerkezetét. Ezáltal a károsodás mértéke is csökken. Mindenesetre nyáron ajánlott változtatni a hajápolási rutinunkon. Érdemes tápláló sampon használni, hajszerkezet erősítő pakolásokkal kombinálva, illetve fényvédőt tartalmazó hajformázót alkalmazni. Emellett a hajápoló olajokról se feledkezünk meg, én heti egyszer fél napra eloszlatok egy-két diónyi hajápoló olajat a hajamon, majd nagyon-nagyon alaposan kiöblítem, hogy selymes és fényes maradjon a hajam a tűző nap ellenére. A tanulság az, hogy nagyon fontos a fényvédő hajra való használata. Nincsenek megjegyzések