Teszt | Garnier Vitamin C termékcsalád

A C-vitamin az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb összetevő néhány éve a bőrápolási piacon. Nincs már olyan külföldi vagy hazai márka, amelynek ne találnánk meg C-vitamint tartalmazó kozmetikumát. A mai posztban a Garnier Skin Naturals Vitamin C termékcsaládjáról lesz szó.

Kedvelem a Garnier termékeket, és előszeretettel próbálok ki tőlük újdonságokat, legyen szó bőrápolásról vagy hajápolásról. A Vitamin C produktumok a bőrt hivatott ragyogóvá tenni, valamint halványít a foltokon. A termékcsalád öt tagból áll, amellyel egy szuper rutint is fel tudunk építeni, de külön-külön használva is hatékonyak. Úgy jönnek a termékek, ahogy használom őket most már hosszú hetek óta.

Arclemosó


Arclemosók közül a gél állagúakat kedvelem a legjobban, jobban esik a bőrömnek ilyenkor a könnyed lemosó. A Garnier Clarifying Wash C-vitaminnal turbózott változata nagyon hamar a kedvencemmé vált, szinte az első használatát követően. Az illata nagyon kellemes citrusos. Vizes bőrrel érintkezve krémes habja lesz, amellyel gyengéden mégis alaposan meg tudom tisztítani az arcbőrömet a mindennapi szennyeződésektől. A bőrömet nem csípi, nem szárítja és az elektromos arctisztítómmal is tökéletesen működik. 

Micellás víz


Nagy népszerűségnek örvend a rózsaszín kupakos változata, és szerintem a Micellar Vitamin C sem lesz lemaradva mögötte. Az illata szintén citrusos, de nem érzem annyira intenzívnek, mint a lemosójának. Könnyedebb, illetve közepes erősségű sminket viszonylag könnyedén el lehet távolítani, de makacsabb, füstösebb sminkekhez kell külön lemosó is. Az arcbőrömet nem csípte, a szememet sem bántotta. Ebben a nagy melegben napközben is áttörlöm vele az arcomat, sokkal felfrissültebbnek érzem a bőrömet, valamint a közérzetem is sokkal jobb utána. 

Szérum


Aki régebb óta olvas, tudja, hogy mennyire szeretem a szérumokat, és ez most sincs másként. Egyetlen egy bajom van ezzel a termékkel, hogy átlátszó az üvege. A C-vitamint tartalmazó termékeknek sokkal jobb, ha sötét üvegben tároljuk. A Vitamin C Super Glow Serum 3,5°%-os C-vitamint tartalmaz. A szérumot még hidratálás előtt szoktam felvinni, óvatos, lapogató mozdulatokkal dolgozom a bőrömbe. Kellemes érzés használni, nem húzódik nem feszül utána az arcbőröm. Bő két hét használat után vettem észre, hogy ez az első C-vitamint tartalmazó szérum a rutinomban, amely használ is. A pattanások után maradt foltok sokkal gyorsabban halványodtak el nyomtalanul, ráadásul csak menstruáció idején jön elő egy-két pattanás és az sem a makacs fajta. Nagyon-nagyon szeretem ezt a szérumot, és örülök neki, hogy végre használhatok egy olyan kozmetikumot, amely működik az én arcbőrömmel is. Korábban többféle C-vitamint tartalmazó krémet, szérumot használtam, de egyik sem hozta az elvártakat. 

Gélkrém


A Vitamin C Glow Jelly nappali arckrémje szintén tökéletes a kánikula idején (is). Az illata megegyezik a fent említettekével, frissítően citrusos. Nagyjából egy diónyi mennyiséget oszlatok el a szérum felett, majd bemasszírozom a bőrömbe. Nem kell túl sokat bajlódni a kenegetéssel, mert pikk-pakk beszívódik, nem hagy maga után ragacsos utóérzetet. Egyáltalán nem nehezíti el bőrt, sőt felfrissültnek érzem, valamint nagyon szép, természetes fénnyel vonja be a bőrt. Kellően hidratál, és kiváló sminkalap. A bőröm összképét egységesebbnek látom, amióta használom, de szerintem ez a szérum miatt van nagyrészt. Mindenesetre ez egy tökéletes arckrém a nyári hónapokra. 


Arcmaszk


Talán a fátyolmaszkok mostanában nem annyira népszerűek, mint néhány évvel ezelőtt, ennek ellenére mindig tartok itthon belőlük egy-két darabot. Most már csak valamilyen esemény előtt szoktam használni, mert szeretnék extra boostot, valamint szüksége van a lelkemnek az extra élményre. A Vitamin C Sheet Mask nagyon sok folyadékot tartalmaz, bőven jut belőle másnap is, igaz akkor már a tasakból viszem fel kézzel a benne lévő szérumot. Ezek a maszkok többnyire rövidtávon teszik látványossá a bőrt. A felhelyezése egyszerű, nagyjából illeszkedik az arcomra. Az illata szintén citrusos, amelyet relaxálás közben élvezet érezni. Igazából feltölti a bőrt, de csodát nem tesz, egy-egy kényeztető és ráérős készülődős napon úgy gondolom érdemes bevetni. 


Összességében nagyon örülök, hogy az All2test jóvoltából kipróbálhattam a Garnier Vitamin C termékcsaládját. Mindegyik termékkel több, mint elégedett vagyok, drogériás viszonylatban pedig az egyik kedvenceim. A szérumot és a géles lemosót mindenképpen szeretném kiemelni, és ha van rá lehetőségetek ezeket feltétlenül próbáljátok ki. 

Nincsenek megjegyzések