Ajánló | Sminktermékek kánikula idejére

Hiába rövidülnek a nappalok, még csak most kezdődik a nyári Pokol! Biztos tudjátok már, de rettenetesen utálom, amikor 30 fok felé kúszik a hőmérő higanyszála (árnyékban). Hiába a forróság nem szeretnék lemondani a minimális sminkrutinomról, ezért összegyűjtöttem ebben a bejegyzésben a számomra legmegbízhatóbb hőségálló sminktermékeket. 


Nagyon fontos nyáron is a bőr hidratálása nem csak folyadékbevitellel, hanem kozmetikumokkal is. Számtalan lehetőség van már SPF-fel ellátott alapokkal találkozni, a teljesség igénye nélkül pár kedvencemről ejtenék néhány szót. Ilyenkor az alapozót félre teszem, és nagyon könnyed állagú fényvédővel ellátott alapot készítek, amellyel elsősorban a bőröm egyenletessé tétele a célom. A fényvédő fölé szeretek még egy fényvédőt tartalmazó primert is feltenni, majd erre a szintén fényvédőt tartalmazó smink jöhet. Szerencsére pénztárcabarát dekorkozmetikumok közül is bőven van választék, az egyik például az Essence Stay All Day alapozója, amely abszolút természetes fedést biztosít, nem nehezíti el a bőrt, és nem folyik le hőség idején sem. Az ultimate kedvencem a Bioderma Photoderm termékcsaládjához tartozó bőrtökéletesítő termékek, amelyek nem csak új csomagolást kaptak, hanem új formulát is. A Photoderm Cover Touch egy erősebb fedésű SPF50-nel ellátott termék, amelynél jobbat keresve sem találhatnánk a kozmetikumok piacán. Természetesen, aki jobban bízik a drágább árkategóriákban onnan is számtalan alapozókkal, könnyed állagú színezett krémekkel találkozhat. Egyik kedvencem a Shiseido Sun Care Tanning Compact Foundationja, amelyet a táskába tudok dobni, anélkül, hogy attól félnék kifolyik. Egy cuki kis kompakt szerkezet, amely nyaralásra ideális. 


Ami elmaradhatatlan a nyári sminkrutinomban az a szempillaspirál használta, illetve a szemöldököm formázására is figyelek. Ilyenkor kizárólag vízálló szempillaspirálokhoz nyúlok. Spirálok közül ilyenkor is ugyanazt preferálom, mint a nem vízálló társaitól. Azt szeretem, ha dúsít és hosszabbít, valamint fekete szempillákat varázsol. Szemüveges vagyok, ezért fontos számomra, hogy valóban pigmentált legyen egy spirál. Amit észrevettem, hogy ezek a spirálok kicsit jobban potyognak le nap végére, mint a hagyományos verziók, de inkább ez, mint a „panda” szem.

A szemöldök formázására is számtalan formula közül válogathatunk, viszont az én személyes kedvenceim a puhább ceruzák és a filcek, valamint a színezett spirálok. Kapható szemöldököt rögzítő ceruza is, mint például az Essence Brown Wax Pen dekorkozmetikuma, amely áttetsző és színezett verzióban is elérhető. 


Ezekkel a dekorkozmetikumokkal húzom ki a nyári hőséget, amikor nincs kedvem csupasz arccal megjelenni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem megyek ki smink nélkül az utcára, viszont vannak olyan események, amelyekre szeretem, ha egy frissebb és kipihentebb arcomat mutathatom. Ha van Nektek is jól bevált vízálló kedvenc sminkterméketek, valamint van bármilyen tippetek a smink tartóssággá tételéhez, írjátok meg kommentben! 

Nincsenek megjegyzések