Hajápolás | Vita Coco termékcsalád

A Vita Coco kókuszos termékcsaládját már hosszú hetek óta tesztelem, szóval eljött az idő, hogy megosszam tapasztalataimat róla. A márka jelenleg a Notino webshopjában kapható, ha rákattintotok az előző sorban megjelölt linkre, akkor találkozhattok a márka további termékeivel. 


A márkáról érdemes tudni, hogy az első termékei 100%-ban bio és finomítatlan kókuszolaj készítmények voltak, amelyeket a bőrápolásban és a gasztronómiában lehetett használni. Később a kókuszvizet felhasználva megjelent a hajra való termékcsalád is, amely jelenleg három termékcsaládot fed le: száraz hajra, érzékeny fejbőrre és sérült hajra valót.
A posztban a száraz és rakoncátlan hajra való termékcsaládról lesz szó. 

Korábban nem hallottam még a Vita Cocoról, de amint utána néztem, hogy ki áll a brand mögött kíváncsian vártam, hogy mit fog nyújtani. A termékek csomagolása hajaz az üdítős dobozokéra, amely nekem nagyon tetszik, illetve ez a kék színvilág. A tubuson valamint a tégelyen további információk olvashatók, mint például az összetevők, jelölve van, hogy vegán és 95%-ban természetes összetevőket tartalmaz. 
A Vita Coco Nourish sampon a leírás szerint, tisztítja a fejbőrt, intenzíven hidratál, kisimítja a hajszálakat, meggátolja a haj szöszölését és selymessé teszi a hajat. A használata igen egyszerű, egy-egy diónyi mennyiséget felviszek a nedves hajamra, és alaposan megmosom. Mivel mindenmentes, ezért az első mosásnál nem habzik fel a termék, viszont a másodiknál már igen, nekem a hab kell ahhoz, hogy úgy érezzem, hogy megtisztult a fejbőröm. A sampon átlátszó, géles állagú, könnyen eloszlatható a hajon. Könnyen kimosható a hajból, és kellemes kókuszillattal vonja be azt. A hatásával abszolút elégedett vagyok, hiszen sok szilikonmentes sampontól úgy érzem, hogy „csikorog” a hajam, de ennél a samponnál szerencsére nem. Valóban simít a hajon, és fényesnek tűnik szárítás után, és puhítja is a hajszálakat. 


A balzsam csomagolása ugyanolyan, mint a samponnak, úgyhogy mindig meg kell néznem, hogy melyik után nyúlok, mert volt rá példa, hogy majdnem a kondiciónálóval mostam meg a hajamat. A balzsam állaga sűrű, színe fehér, a kókuszillata valamivel intenzívebb, mint a samponnak. A leírása hasonló, mint a samponnak, annyi különbséggel, hogy segíti a könnyebb kifésülést. Az abszolút kedvencem a termékcsaládból az a Vita Coco Nourish mélytápláló hajpakolás! A hajam vége még mindig száraz (igazából amióta az eszemet tudom), szóval a hajpakolások kötelező elemei a hajápolási rutinomnak, de ezt a régi olvasóim bizonyára tudják. 
A termék állaga sűrű, és krémes, ugyanakkor mintha egy kicsit olajos is lenne, gondolom a benne lévő kókuszolaj végett. A leírás szerint intenzíven ápolja a hajat, segíti a kifésülést és intenzív kókuszillatot ad a hajnak, valamint erősíti a hajszálakat. 
Mióta a hajam egésze sprőd, így hajtetőtől a hajvégekig használok a pakolásból, nedves hajra viszem fel, majd rajta hagyom néhány percig, a hatóidő letelte után pedig alaposan kiöblítem. Valóban csodás, igazi és hamisíthatatlan kókuszillata van, amely sokáig érződik a hajban még szárítás után is. Az első használatot követően éreztem, hogy puhítja a hajamat, és szárítás után sem volt annyira sprőd, mint korábban. Néhány alkalom kellett neki ahhoz, hogy érezzem és lássam a változást a hajamon. Fényesebb, puha tapintású és sokkal kevésbé száraz az alja. Összességében ez egy remek termékcsalád száraz hajra. Gyakori használatra is bátran ajánlom, mert nem változtat a haj állagán, nem zsírosít, nem nehezít. A sampon abszolút teszi a dolgát, a balzsamot is szereti a hajam, és az óriási kedvencem a hajpakolás. Amennyiben szárazabb és szöszölősebb hajjal rendelkeztek, és fontos nálatok az, hogy egy termékcsalád vegán és természetes összetevőket tartalmazzon, akkor érdemes lehet kipróbálnotok a Vita Coco termékcsaládját, amelyet most 15%-kal olcsóbban vásárolhattok meg, és még karácsony előtt odaér. Nincsenek megjegyzések