Nagyon-nagyon szeretem a kakaókrémeket, habár az életmódváltásom valóban életmódváltás, így az évek alatt nem nagyon eszek boltban kapható kész krémeket. Többségük már nem ízlik, túlságosan édesnek, illetve mű ízűnek hat, úgyhogy addig-addig bújtam az interneten házi krémek receptje után, hogy ráakadtam a csicseriborsós változatra. Korábban csak sósan ettem ezt a hüvelyest, el nem tudtam képzelni, hogy milyen lehet édesen. Eleinte nem találtam el a megfelelő arányokat, de ma már tökéletes hamis Nutellát tudok készíteni csicseriborsóból, amely nem csak kalóriaszegény, hanem egészséges, mennyei és táplálja a testet. A mai posztban megosztom veletek a tökéletes hamis Nutella receptjét.
Akik követnek Instagramon (@titaniablog) már olvashatták a receptet és az elkészítési módot, de tudom, hogy sokan a blogomat olvassátok, úgyhogy remélem sokatok számára hasznos lesz ez a poszt.
Valamelyik nap megkívántam a csokikrémmel töltött gombócokat, amelyeket fagyasztott állapotban szoktam venni a hipermarketekben. Viszont nem volt belőle otthon, így kitaláltam, hogy mi lenne, ha az általam annyira szeretett csokis csicseriborsókrémmel tölteném meg a krumpligombóckákat. Szerencsére már az első próbálkozás finomra sikeredett, azóta pedig heti szinten elkészítem magamnak ezt a desszertet, így már nincs igényem arra, hogy a bolti változatot fogyasszam. A posztban szereplő mennyiség egy étkezésre való, nyilván lehet duplázni vagy triplázni az adagokat.
Hozzávalók
Hamis Nutellához
127 g csicseriborsó (konzerves, mert az már meg van puhulva)
4 g zsírszegény kakaópor
3 g cukormentes vaníliás cukor (Dr. Oatker)
Folyékony édesítő ízlés szerint
Krumpligombóchoz:
52 g Édenprémium nokedli lisztkeverék (de mehet a hagyományos gombóc recept is)
125 g burgonya
Só
Elkészítés:
A csicseriborsót beletesszük egy tálba, de nem kell leszűrni, mehet bele egy kevés konzervlé is Botmixerrel krémesre pürésítjük, majd mehet bele a kakaópor, majd a folyékony édesítő, és alaposan sűrű krémmé keverjük, ha túl sűrűnek ítéljük meg, mehet bele még egy kevés konzervlé vagy víz. Ezt be lehet tenni a hűtőbe, amíg a gombócokat készítjük. A krumplit megfőzzük, amint megfőtt leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük, ezután mehet bele a liszt és egy masszává gyúrjuk.
Amint ezzel megvagyunk, kis gombócokat formázzunk, a kanál végének a segítségével csináljuk bele kis lukakat, amelybe bele lehet tölteni a kakaós krémet, amelyet habzsákkal a legkönnyebb beletölteni. A gombócokat a maradékkal lezárjuk, kicsit még meggörgetjük a tenyerünk között, és már mehet is bele a sós lobogó vízbe, és amint feljönnek a víz tetejére egy-két percig főzzük még, majd leszűrjük. Marad a Nutellából is, amelyet elfogyaszthatunk a gombócok mellé.
Nincsenek megjegyzések