Hőségálló sminktippek

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de pár alkalommal már elértük azt a hőfokot idén is, hogy semmi kedvem sem volt sminkelni, de még arra a minimálisra sem tudtam rávenni magam, ami azért jellemző rám. Nem azért, mert ne szeretném a sminktelen arcomat, hanem ez egyfajta kikapcsolódás nekem a reggeleimben.  Viszont, amikor még éppen hogy nem olvadok el, azonnal nyúlok a „játékaim” után, és egy „hőségálló” sminket feldobok. A mai posztban az általam legtöbbet használt nyári sminktermékről olvashattok


A BB krémek már nagyon régóta népszerűek a hölgyek körében, még annak ellenére is, hogy sok profi sminkes azt mondja, hogy igazából egy olcsó vagy drága krémbe kevert alapozóról van szó. Ettől függetlenül szerintem praktikusak lehetnek, mert nem kell állandóan kevergetni, ha már megvan a megfelelő árnyalat, és sokkal könnyebb mindig ugyanazt a mennyiséget felvinni. 
Általában biztosra megyek és a fényvédőm fölé is még olyan BB krémet igyekszem választani, amely tartalmaz fényvédőt. Az egyik nyári kedvencem a Bioderma Sensibio AR BB krémje, amely ugyan kicsit sötét a bőrtónusomhoz (nagyon örülnék, ha a márka kijönne több árnyalattal a jövőben), de nagyon könnyű felkenni, és mivel tudom, hogy ez egy kiváló minőségű krém alapvetően is, így a bőröm kap egy extra ápolást. 
Amely elmaradhatatlan a nyári sminkrutinomban, az egy szájfény vagy egy olajos ajakápoló. Amikor tényleg hőgutát lehet kapni a melegtől, az olajos formulát jobban preferálom olyankor, hiszen a nap ugyanúgy szárítja az ajkakat, elkél az extra ápolás. Emellett pedig csodás fénnyel vonja be és kiemeli az ajkak természetes színét. Lehet már kapni színezett vagy csillámokkal ellátott ajakolajakat, illetve a klasszikus színtelen verziót is beszerezhetjük. 
Szájfények közül a Nobea márka a favoritom már tavaly óta. Volt szerencsém kipróbálni néhány árnyalatot a márkától és napi szinten hozzájuk nyúltam, amikor sminkeltem. Mikor ha nem máskor mutat jól egy highlighter a lemenő nap fényénél egy koktéllal a kezünkben?! El sem tudom képzelni magam highlighter nélkül. Jobban szeretem ilyenkor a természetes fényű, kicsit bronzos, arany illetve a rózsaszín finom szemcséket tartalmazó színeket. Gyönyörű, ahogy felsejlik az arccsonton, illetve a kulcscsonton és a vállvonalon. Egy leheletnyi highlightert szoktam tenni a belsőszemzugba is (még akkor is, ha a szemhéjam nincs kifestve), hogy még ragyogóbb és még nyitottabb legyen a tekintetem. Érdemes lehet egy kompakt palettába befektetni, amely nem csak highlighter színeket tartalmaz, hanem bronzosítót is, hiszen a kettőt használva az összhatás még ragyogóbb lehet. 

Nincsenek megjegyzések