Újdonság a polcomon | Yves Rocher Pure Calendula smiklemosó

Jómagam rendszeresen sminkelem magam, az esetek többségében itthon is van rajtam némi  no makeup makeup, szóval ha nem is havi szinten, de viszonylag gyakran vásárolok sminklemosó terméket. Szeretek a bőrtípusomnak megfelelő lemosók között kísérletezni, újdonságokat tesztelni, így esett a választásom az Yves Rocher nemrégiben megjelent termékére. 


Akik már régóta olvasnak tudhatják, hogy az Yves Rocher az egyik kedvenc brandem, amelynek produktumait már ezer és egy éve használom, és számtalan bejegyzés született róluk a blogon. Időről időre megújul a márka külseje, összetevői és folyamatosan innovatív termékekkel jelennek meg a kozmetikai piacon. A Pur Calendula név alatt szereplő termékcsalád sokféle bőrápoló készítményt kínál, legyen szó tonikról érett bőrre, frissítő tisztító habról vagy a posztban szereplő smiklemosóról.

Pure Calendula szemfestéklemosó tej nyugtató hatással érett bőrre 


A csomagolása és a címke színvilág a gyönyörű, harmonikus. Az adagolása egy egyszerű szűkített kupakon keresztül történik, könnyű adagolni a terméket, hamar rááll az ember keze a megfelelő mennyiség eltalálásra. 
A lemosó színe fehér, állaga nagyon krémes és bársonyos. Illata tisztaságillat, amely nem túl erős, sőt inkább az illatmentes felé tendál. A leírás szerint nyugtató hatású, hidratál és maradéktalanul eltávolítja a sminket és a szennyeződést a bőrről. 
Én a kezembe szoktam kinyomni egy diónyi mennyiséget (a mennyiség függ a sminkem intenzitásától is) és körkörös mozdulatokkal eldolgozom az arcomon és a nyakamon, majd egy-két percig fent hagyom, hogy legyen ideje leoldani az alapozót, a spirált és a szemsminket. Többnyire sminklemosó korongot használok és azzal dörzsölöm át az arcomat. Szóval, miután elegendő időt hagytam a bőrömön, a már előbb említett benedvesített sminklemosó párnával óvatos mozdulatokkal leszedem a sminkemet. Néhányszor át kell vele dörzsölnöm az arcbőrömet és a nyakamat a teljes tisztaság érdekében. Spirál márkától függően kellő türelemmel attól is teljesen meg tudunk szabadulni a lemosó segítségével. Amint úgy látom, hogy eltűnt minden az arcomról hideg vízzel lemosom a maradék terméket, és külön egy kis arclemosásra használt törölközővel leitatom a vizet. Valóban sokkal puhább tapintású és hidratált a bőröm, amelynek hatását másnap reggel is érzem. 


Összességében egy igencsak jó sminklemosót dobott piacra a márka. Elsősorban kombinált vagy száraz bőrűek számára ajánlanám, hiszen van egy egész erősnek mondható hidratáló hatása is. A sminket maradéktalanul eltávolítja, ha kellő türelemmel és odafigyeléssel, illetve eszközzel töröljük át vele arcunkat. Kíméletes a bőrhöz, hosszútávú használat mellett sem okozott irritációt. El tudom képzelni, hogy újravásárolom amint elfogy, ha nem találok más kipróbálni valót, akár az Yves Rochertól. 

Nincsenek megjegyzések