Akik követnek Instagramon, tudhatják, hogy az utóbbi 2-3 év alatt hatalmas utat jártam be. Erről majd fog születni egy külön poszt, nem tudom mikor, mert nekem erre fel kell készülnöm lelkileg, illetve néhány dolognak rendeződnie kellene az életemben. De, ezektől függetlenül úgy gondoltam (és bevallom rengeteg üzenet érkezik az Instagram fiókomra), hogy megmutatok a blogon néhány receptet, illetve eleget fogok tenni azoknak kéréseknek, akik szeretnék, hogy megmutassam kedvenc termékeimet stb. Nem szeretném bő lére ereszteni a mondandóm, hiszen mindannyian azért vagytok itt, mert a címben egy népszerű sütemény fitt receptverzióját ígértem, ami nem más mint a Vakondtúrás torta, pohárdesszert verziója.

Az édesség a gyengém, de szerencsére ma már rengeteg recept alternatívát találunk a hagyományos süteményekre, amelyeket könnyedén be tudunk illeszteni az étrendünkbe céljainktól függően.
Őszintén bevallom a hagyományom vakondtúrás tortát nem ismerem, nem kóstoltam, de mindig is szerettem volna kipróbálni. Néhány hete jött velem szembe a GymBeam receptje (csekkoljátok az oldalt, mert szuper receptek és sportolással kapcsolatos tippeket olvashattok), amelyet először úgy próbáltam ki, ahogy le van írva, utána elkezdtem kísérletezni az én szám íze és keretemnek megfelelően.
Hozzávalók 1 személyre
Tésztához:
Édesítő (én folyékonyat használok)
5-10 g zsírszegény kakaópor
1 db közepes méretű tojás
10 g pudingpor (vaníliással és a csokoládéssal is működik)
Fél teáskanál sütőpor
A krémhez
250 g zsírszegény túró
Őszi barack (igazából ez szezon függő, de bármilyen gyümölccsel működik)
20 g Skyr
Édesítő ízlés szerint
Az elkészítése igen egyszerű. A tészta hozzávalóit simává dolgozzuk villa vagy habverő segítségével, ezt követően egy sütőpapírral kibélelt bármilyen alakú formába öntjük a masszát (én a Lidlben vettem pár hónappal ezelőtt szuflé formát, azokba tökéletes adagok készíthetőek egy fő számára). Én Air fry-t használok, azon 180 fokon sütöm 20-30 percen keresztül. Amikor megsült a kis adag tésztánk, hagyom kihűlni, addig megcsinálom a krémet, amely szintén pofon egyszerű.
Kizárólag zsírszegény túrót fogyasztok, de természetesen olyan túrót használtok a recepthez, amelyet akartok. A Nádudvari zsírszegény túrónak van a legkevesebb kalóriatartalma (250 grammban 198 kcal), ez rögös túrónak számít, ezért keverni szoktam hozzá egy kevés Skyrt vagy natúr joghurtot, hogy a botmixerrel könnyen tudjam simára, lágy állagúra készíteni a túrót. Ebbe teszem a folyékony édesítőt is, majd alaposan elkeverem a krémmel. Kedv függő nálam, de néha a gyümölcsöt is keverek a túróba, így lesz egy gyümölcsös krémtúróm, de a receptben csak felkockáztam a barackot és ahogy a képen látjátok két réteg közzé raktam a gyümölcsöt. Szóval, amint teljesen kihűlt a tészta az egyik kedvenc üvegpoharamba rétegezem a már kész hozzávalókat. A pohár aljára kerül egy adag felkockázott tészta, arra egy réteg túró szépen eldolgozva, arra egy réteg barack, majd még egy réteg túró és végül de nem utolsó sorban a maradék tészta. Amint ezzel megvagyunk tegyük be a hűtőbe és pihentessük egy éjszakán át, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a tészta.
Nincsenek megjegyzések