Teszt | Avon Anew arcápoló készítmények

Pár hónappal ezelőtt jelentek meg az Avonnál az Anew posztban szereplő arcápoló készítmények. Szerintem arcápolókról nem lehet néhány hét használat alatt elég tapasztalatot szerezni, emiatt pedig lassabban haladok az ilyen jellegű posztokkal, de remélem még néhányotok számára, ha nem is újdonság, de segítség lesz a posztom a választásban. 

Kezdeném is a sort a kedvencemmel az hialuronsavat tartalmazó szérummal. A termék gyönyörű kék, szögletes üvegcsében érkezett, adagolni pipetta segítségével lehet. A pipettával akad némi gondom, mert nem mindig tudom belőle kinyomni a szérumot, de ilyen esetben ujjal leszed a pipettára „feltapadt” átlátszó terméket. A leírás szerint azonnal mélyen hidratál, segít kisimítani a ráncokat, rugalmasabb bőrt ígér két hét rendszeres használat után. 
A szérum állaga légies, kissé géles textúrájú, amelyet megtisztított arcbőrön könnyedén eldolgozható, és pár másodperc alatt a bőr teljesen beissza. Nem hagy maga után semmilyen kellemetlen érzetet. A hialuronsav az egyik kedvenc összetevőm, hiszen szinte azonnal érzem az eredményt. Hosszú távú használat mellett, pedig tényleg látványos változást tud nyújtani a bőrnek. Az orcám gyakran volt száraz évszaktól függetlenül, amióta a hialuron szerves része a mindennapjaimnak egyáltalán nem küzdök ezzel a bőrproblémával. 
Szerintem már az összes nő tudja, hogy a ráncokat megszüntetni krémekkel nem lehet, de a megelőzés rettenetesen fontos. A retinol pedig nem csak a bőr tökéletes összképében tud segíteni, hanem a ráncok megelőzésében is. Ezt az összetevőt 0,1%-ban tartalmazza a szérum. A leírás szerint segít csökkenteni a ráncok láthatóságát akár két hét használatot követően. Amit fontos a retinolról tudni, hogy MUSZÁJ mellette fényvédőt használni (SPF50 a legjobb), hiszen fényérzékennyé teszi a bőrt, ezért érdemes inkább az őszi-téli időszakban hozzászoktatni a bőrt. Korábban már próbáltam retinol tartalmú készítményt, de nem volt hatásos, úgyhogy nem is foglalkoztatott ezidáig a retinol téma. 
Mielőtt belemennék a részletekbe a csomagolás igen praktikus, hiszen nem csak a fényt nem engedi be, ezáltal nem sérül a krém, de jelen esetben a pumpás adagoló is tökéletesen működik. 
A szérum tört fehér, kinyomva igencsak sűrű állagú, ugyanakkor a megtisztított arcbőre felkenve már pikk-pakk beszívódik. Néhány percen keresztül érezem, hogy kentem valamit a bőrömre de nem zavaró. A retinol tartalmú készítményeket az éjszakai rutinba célszerű beépíteni. Eleinte heti két alkalommal használtam, habár a csomagoláson az van feltüntetve, hogy mindennap lehet, de én biztonsági játékos vagyok, úgy tettem, ahogy korábban hallottam nálam okosabbaktól, hogy érdemes eleinte szoktatni a bőrt a retinolhoz, még akkor is, ha nem tartalmaz nagy mennyiséget. Már jócskán benne voltunk a tavaszban, amikor elkezdtem használni. Bő egy hónap rendszeres használat után azt vettem észre, hogy a mitesszerek mintha halványabbak lennének, ezáltal a pórusok nagysága optikailag kisebb lett, illetve pattanások sem alakultak ki. A bőröm sokkal simább és egységesebb volt, a hegek is sokat halványultak amíg használtam. Ahogy berobbant a jó idő félretettem, és csak akkor kenem be vele az arcbőrömet, ha már nem tudom kezelni a pattanásokat hormonális változások következtében. Amint visszatér az ősz újra rendszeresen fogom használni ezt a szérumot. Nincsenek klasszikus értelemben véve eltüntetni való ráncaim, úgyhogy ebben a témában nem tudok nyilatkozni érdemben, de pattanásos, problémás bőrre jó megoldást nyújthat. 
Ha őszinte akarok lenni, akkor ezt a  terméket vártam a legjobban. A leírás szerint regenerálja és feszesíti a bőrt és segít csökkenteni a ráncokat. A csomagolása színben eltérő a másik két termékhez viszonyítva, és szintén szuperül működik a pumpás adagolás. 
A szérum színe átlátszó narancssárga, könnyed és géles állagú, gyorsan beszívódó formula, amely nem hagy maga után ragacsos utóérzetet. Elsősorban a nyakamra és a szemkörnyékére használom. Lassan kifogy a tubus, és elgondolkodtam azon, hogy újra vásárolom és nem keresgélek egy darabig másik feszesítő szérumot. A legtöbb esetben utolsó lépésként viszem fel a nyakam és a szemkörnyéki területekre az esti arcápolási rutin keretein belül. Jótékony hatását az első egy hónapot követően vettem észre először. A szemem környéke sokkal üdébbnek tűnt, nem volt reggelre beduzzadva. A nyakam bőrének tapintása sokkal simább, és egyenletesebbnek látszódik. Szükségem van az életmódváltásom miatt egy kis rásegítésre, ami a bőrömet illeti. Ebben sokat segít ez a termék. Összességében mindhárom termékekkel több, mint elégedett vagyok. Ezek azok a szérumok, amelyek a legjobban sikerültek az Avon eddigi arcápolási produktumai közül. Mindhárom termék jótékonyan fejtette ki hatását a bőrömre. Egyikben sem érezek semmilyen illatot sem, tehát akik érzékenyek az erős aromájú arcápoló készítményekre bátran tegyenek ezekkel egy próbált. A hónapok óta tartó használatot követően nem tapasztaltam bőrirritációt, allergiás reakciót vagy állagbeli romlást. 

Nincsenek megjegyzések