Újdonság a polcomon | Avon Radiant Rose sminkpaletta

Avon nyári újdonságai között bukkant fel egy újabb csodás színekből álló paletta a Radiant Rose. Már a promóképek alapján beleszerettem, így nagyon vártam, hogy élőben is megcsodálhassam, és kíváncsian vártam, hogy milyen minőséget fog nyújtani.


A Radiant Rose paletta, a márka drágább árkategóriájába tartozó dekorkozmetikum, amely még mindig a bőven megfizethető kategóriába tartozik. Jelenleg 4 399 forintba kerül az Avon online webshopjában. 
A doboza kicsit csalódás számomra, hiszen ehhez a színvilághoz szerintem egy kicsit elegánsabb külső dukál, de nyilván nem a csomagolás határozza meg a terméket. Maga a paletta és a pan egy kemény kartonpapír csomagolást kapott, szóval érdemes megtartani a hozzá járó dobozt, hogy magunkkal vihessük. Tartozik a tokhoz egy applikátor (amelyet én nem szoktam használni) és egy szép nagy tükör. 
A színeket tekintve csodálatosabbnál csodálatosabb rózsaszín, nude, pezsgő árnyalatokkal van tele. Találhatunk benne matt és csillogó, szatén finisű árnyalatokat is. Balról jobbra láthatjátok az árnyalatokat a fotóimon, alappal. A legelső szín egy matt nude, amelyet én mindig alapnak használok, ezzel is segítve a következő szín intenzitását és tartósságát, valamint sokkal könnyebb elsatírozni a felvitt színeket. A második szín a panban egy halvány rózsaszín szaténfényű csoda, a sorban következő egy piszkos rózsaszín, amely az egyik legpigmentáltabb szín. A negyedik és az ötödik árnyalat a pezsgő színeket képviseli, amelyek csodálatosan mutatnak a szemhéjon és szerintem bármelyik szemszínhez tökéletesen passzolnak. A sorban következő árnyalat egy matt, erőteljesebb nude szín, amelyet szintén alapnak vagy satírozó színnek szoktam használni. Az utolsó négy szín a legerőteljesebb és legfeltűnőbb színek a Radiant Rose-ban, két szatén finisű és két matt árnyalat. A lila és a barna matt színekkel tudunk füstös szemeket varázsolni magunknak, illetve egész szemhéjon is remekül mutatnak, megbolondítva egy kis csillogó árnyalattal a palettából. És a legfontosabb dolog, amiért az ember lánya palettát vásárol magának, az a minősége. Az Avon sminktermékei elég vegyes minőségről tanúskodnak, vannak jól sikerült és kevésbé jól sikerült darabok. Jelen esetben a palettát én középre helyezném. A szaténfényű színek jobb minőségűek, mint a mattak, de ezekkel is kell dolgozni, és építeni őket. Nyilván nem hoz minőségben egy high end palettát, közel sem, de drogériás vonalon megállja a helyét. A matt lilával akadt némi gondom, mert hajlamos foltosan fedni, illetve erőteljesen kell az ecsetet belemártani, hogy vegyen fel színt. A barna mattal elégedett vagyok pigmentáltságot tekintve, viszont a satírozásra kell időt szánnunk, mert ez nem az a minőség, ami „magától” elsatírozódik. A színek tartósságára abszolút nincs panaszom, alappal rajtam a nap végéig szépen fennmaradnak. 


Összességében nem egy hiánypótló darab, viszont remekül helyettesíti a Naked3 ikonikus palettáját. A színek csodálatosak, az árnyalatok sorrendje tökéletesen lett összeválogatva, egyszerűen jó ránézni a palettára. Bevallom őszintén sajnáltam megbontani azzal, hogy belenyúlok ecsettel. A minőségét közepesre értékelem, vannak benne kiváló színek, amelyek pigmentáltak, a matt árnyalatok okoznak némi gondot. Elsősorban azoknak ajánlom, akik ismerkednek a színekkel, a különböző árnyalatokkal. 


Nincsenek megjegyzések