Parfüm | The Library of Fragrance Christmas in New York

Tudom-tudom, karácsony már rég elmúlt és biztos vagyok abban is, hogy mindenki a háta középre kívánja a már a telet, de muszáj megmutatnom a legújabb kedvencemet a The Library of Fragrance-tól.  


Errők parfümmárkáról korábban még nem hallottam, és most sem tudom, hogy honnan ered vagy ki/kik állnak a brand mögött, de ahogy megláttam a Notino webshopjában a The Library of Fragrnace Christmas in New York nevet viselő illatot, szinte azonnal le is adtam a rendelésem. 
New York mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, rengeteg dokumentum filmet és könyvet olvastam a városról, főleg általános iskolás koromban. Aztán ott van sokunk kedvence a kultikus Szex és New York sorozat, illetve megannyi dolog és álom, amely a városhoz köt. Mindig is csodálattal néztem NYC-t a Halloweent követő időszakban, és megfogadtam még kislánykoromban, hogy első utazásomat Amerikába mindenképpen úgy időzítem, hogy felölelje az ősztől télig tartó időszakot. Nagyon sok embertől hallottam, hogy New York City karácsonykor csodálatos, és egyszer az életben mindenkinek meg kell tapasztalnia, milyen is ez az érzés. Egyelőre várat még magára a nagy találkozás NYC-vel, de addig is megelégszem a város által inspirált aromával is. Elöljáróban annyit, ha ilyen élmény a karácsony a Nagy Almában, mint ennek az a parfümnek az illata, akkor örökre ott fogok maradni.


Az üvegcse nem kapott külön dobozt, szóval így „pucéran” érkezik a webshopból (természetesen atombiztos csomagolásban), de ez nem okoz különösebb hiányérzetet nekem. Maga a címke sem túl feltűnő, ünnepi hangulatú darab. Szóval maga a külcsín szóra sem érdemes igazából. A szórófej remekül működik, kellő mennyiségű permetet szór. És akkor most következzen a lényeg: az ILLAT! Ezt így mind csupa nagybetűvel, igen. A leírás alapján abszolút kellemes, számomra szerethető illatra számítottam látatlanban is, de ez minden képzeletemet felülmúlta. Nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog, de ahogy csuklómra fújtam belőle, azonnal szerelem lett, azonnal magamat éreztem benne. Tudjátok szokták mondani, hogy mindenkinek van egy illata, amely csak az övé, amelyben otthon érzi önmagát. Na, nekem ez az illat az! 

Illatleírás:

- Gurmand illat
- Fűszeres és édes illat
- Speciális karácsonyi kiadás
- Uniszex

Korábban soha ilyen illatbombát nem tapasztaltam, de ez egyszerre fűszeres, édes, friss, gyümölcsös. Első érzetre abszolút a fahéj és macaron csapta meg az orromat, majd másodpercekkel később előbújt a zöld alma frissítő, roppanós illata. Nagyon összetett illat, és valóban emlékeztet az ünnepi forgatagra és életérzésre, a meghittségre és a nyugalomra, ugyanakkor a frissesség miatt, a vásárok nyüzsgése, a színes fények és NYC-re jellemző pulzáló forgatagára. 
A tartósságára sincs panaszom, órákkal később is érzem a parfüm aromáját, nincs szükségem napközben arra, hogy felfrissítsem az illatot. 


Összességében, azt hittem, hogy a Lord Of Misrule (Lush) illatát nem múlja fel nálam semmi. A The Library of Fragrance-nak sikerült a Chirstmas in New York illatával. Csodálatos fűszeres, édes és karakteres illat, amely egyáltalán nem gejl, nem tolakodó, nem fejfájósan édes. Az roppanós alma teszi igazán különlegessé ezt a karácsonyi aromájú egyveleget és talán finomít rajta annyira, hogy még most is szívesen magamra fújom, nem csak az ünnepi időszakban. Remélem tényleg lesz lehetőségem egyszer New Yorkban ünnepelni a karácsonyt és az új esztendőt. Addig is ez megmarad egy különleges álmomnak a szívem egyik csücskében, és amikor szeretnék odarepülni gondolatban, csak magamra fújok ebből az illatból egy keveset, becsukom a szemem és elképzelem, hogy ott vagyok...New Yorkban. 

Nincsenek megjegyzések