Yves Rocher Purbleuet sminklemosó

Amikor én voltam tini, az internet egyáltalán nem volt alapszolgáltatás a háztartásokban. Iskolában és egy-egy tehetősebb barátunknál tudtunk internetezni, és akkoriban kevés információ áramlott felénk a netről, nem úgy, mint manapság. Én az a korosztály vagyok, akik gyakorlatilag magukon tanultak meg sminkelni mások szokásait ellesve, vagy a tévéből és újságokból informálódtunk. 
Így történt az is, hogy a sminklemosás is testápoló vagy szappan használatával esett meg, mert többségünk pénztárcája nem engedhette meg magának, hogy drága sminklemosókat vásároljon, valamit a választék is elenyésző volt.
Ma már ezernyi sminklemosó közül választhatunk, ráadásul nem csak Magyarországon forgalmazott márkáktól. 
Az Yves Rocher márka szerencsére több üzlettel is jelen van kis hazánkban, valamint online felülettel is rendelkezik, így könnyen beszerezhető a Purbleuet sminklemosó oldat.Nagyon szeretem az Yves Rocher termékeit, de ezt már bizonyára tudjátok, hiszen közel 4 év blogolás során elég sokszor került szóba a márka. 
A Purbleuet-vel még a decemberi üzletnyitón ismerkedtem meg, és izgatottan vártam, hogy kipróbálhassam, mit is tud.
Ez egy kétfázisú sminklemosó, amelyet ha összerázunk, hatékonyan távolítja el a sminket, ráadásul a vízálló spirállal is megbirkózik.
3-4 vattakorong segítségével tökéletesen eltávolítható a smink ezzel a lemosóval. Illatot én nem igazán érzek használat közben.
A lemosást követően egy enyhe olajos réteget hagy maga után, amelyet langyos vagy hideg vízzel le lehet mosni az arcunkról. A biztonság kedvéért még egy kis micellás vízzel is áttörlöm az arcomat, de semmilyen szennyeződés vagy sminkmaradvány nem látszik a vattakorongon.
A szememet nem irritálja, a bőrömet nem csípi. 

Összességében ez a leghatékonyabb sminklemosó az általam próbáltak közül, mert a legintenzívebb szemsminktől is dörzsölés nélkül megszabadít, valamint az alapozót és a rúzst is eltávolítja. A bőröm használata után hidratált, puha és sima tapintású. Hosszú távú használata mellett semmilyen bőrirritációt nem okozott.

Az Yves Rocher Purbleuet sminklemosóját keressétek a márkaboltokban, valamint online
A kiszerelése 200 ml-es, akcióban 1690 forintba kerül. A 200 ml-es változat mellett kapható 100 ml-es kiszerelésben is.

Nektek melyik a kedvenc sminklemosótok?

6 megjegyzés

 1. Óh, az én tinikoromban bár net már volt, egyáltalán nem volt ennyi információ, főleg nem sminkelésről...És igazából mindig is meggyőződésem volt, hogy a női/tini magazinok hazudnak...Szóval bár én már sminklemosóval kezdtem, esélyem nem volt utána nézni, hogy adott termék mennyire hatékony, mik az összetevői, vagy esetleg mennyibe kerül...Így sikerült megismerkednem a kétfázisú szemfesték lemosókkal...és nem kedvelem a kétfázisú, olajos sminklemosókat, viszont ez nekem is bevált...Én csak szemsmink ellen használom - bár aztán nyakig olajos leszek, és még a legerősebb sminkeknél is elég két korong rá, szóval hatékony...Mondjuk én most a régebbi verzióját vettem meg még, valahol van egy az újból is, kíváncsi leszek van-e különbség a kettő közt.

  A kedvencem a nivea krémes vízálló szemfestéklemosója (14 éves koromtól azt használom, azóta egyszer átcsomagolták, mert megváltozott a nivea logo, de ugyanolyan, mint mindig)...Nagyon sokáig elég, kevés kell belőle, és nagyon hatékony - illetve az állagát jobban kedvelem, mint az ilyeneket. :) (Nagyon fog hiányozni. :/)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, de van is köztünk pár év :). Mondjuk nekem alapból nagyon-nagyon későn lett internet itthon és hozzá való gép is. Anyukám elég maradi felfogású, úgyhogy az OKJ-n lett először beköttetve a net, és hozzá valami "ócska" gép is lett, hogy ne én legyek az egyetlen aki kézzel írottan adja be a dogáját.
   De annak idején tényleg a tinimagazinok maradtak nekünk, illetve a Joy és társai.
   Nivea lemosót nem is használtam még, csak a micellás vizüket, de azért nem voltam teljesen oda. Jó volt, de akkor már inkább Bioderma vagy Natics.

   Törlés
 2. Yves Rocher.. Számomra kedves ez a márka és most elnosztalgiáztam a bevezető soraidat olvasva. Mikor én voltam tini nem volt net. Tinimagazinokból tájékozódtam az ilyen témákról. És nem is emlékszem, de talán postai úton kaptunk ilyen szórólapot az Yves Rochertől. És így rendeltünk Anyummal, elég sokszor! Talán az Avonhoz tudnám hasonlítani, ahogy működött a dolog, sok mindent kipróbáltunk. (-: Sajnos aztán elmaradtak ezek a kis katalógusok, lehet, mert nem rendeltünk.... És azóta nem használok tőlük semmit, mert nálunk nincs üzletük, furcsa, de a netről nem rendeltem még soha.
  Egy időben kizárólag ilyen kétfázisú lemosókat használtam. Nagyon szerettem az Avon termékét, a Baleat.... Aztán mégis beszippantott a micellás víz őrület. Egy Garniert vettem meg, és utáltam! :D A Pixibox szerettette meg velem, mikor kipróbálhattam kicsit prémiumabb micellás vizeket általuk. Igaz, én nem használok vízálló sminket..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annak idején a YR úgy működött mint az Avon és az Oriflame valóban 😊. Mondjuk akkor nem ismertem. Arra emlékszem,hogy jóval a blogolás előtt már YR rákhoz ő voltam,de hogy pontosan, hogy ismertem meg a márkát rejtély. :D
   A micella melletr mindig használok sminklemosót is. Biztos, ami biztos alapon :). A Pixiben eddig mindig szuper micellás vizeket próbáltam ki. :)

   Törlés
 3. Épp kifogyóban van a Garnier kétfázisú sminklemosóm, szóval szerintem meg fogom nézni ezt. :)

  VálaszTörlés