Vibráló ajkak: Clinique, Matte Peony

A márka 1968-ban alakult, székhelye New York. A Clinique termékek magas árkategóriát képviselnek, tehát erősen highend kategóriába tartoznak a márka termékei.
A Clinique számomra mindig olyan hatást keltett, hogy az idősebb korosztály számára készít termékeket, a 30-50 közötti nők célcsoportjának. Először a Pixibox által ismerkedtem meg a márkával, amit próbáltam azzal elégedett voltam, de sosem éreztem késztetést, hogy jobban belássam magam a termékvilágába.
A címben szereplő rúzst, Ildie nyereményjátékán nyertem. Sokáig halogattam használatát, mert komfortzónámon kívül esik ez az árnylat.

A Long Last Soft Matte Lipstick kollekció tagjaként látott napvilágot a Matte Peony. Nézegettem képeket róla, és a zöld tubusos kiszerelés mellett, már egy ezüst, és modern kialakítású kollekció is kapható. 


A csomagolás világoszöld árnyalatú, és masszív műanyag a tubus, tetején a márka fémjelzése egy C-betű. A csomagolása egyszerű, egyáltalán nem hivalkodó, de nem is kelt minőségi érzetet. 
A rúzs könnyek kitekerhető a tubusból, és jól visszazárható. Igazából ez a része tetszik, mert sok rúzs esetében tapasztaltam, hogy egy idő után kiesnek a tokból.


A rúzs állaga krémes, könnyen felkenhető, és szépen terül az ajkakon. Emellett nagyon pigmentált is, már egy húzással intenzív színt érhetünk el az ajkainkon. Tökéletesen követhetjük vele ajkunk vonalát, nem szoktam ajakkontúrt használni a felvitele előtt. 


Krémes textúrája miatt, inkább félmattnak hat az ajkakon. A színe érdekes, míg erőteljes és vibráló, mégsem bántja a szemet. A honlapon azt írják, hogy vibráló hibiszkusz pink árnyalata van.  
Kényelmes viselni, az ajkakat nem szárítja. Felvitel előtt azért érdemes alaposan leradírozni az ajkainkat, mert kiemeli a cserepes részeket. 
Evést-ivást elég jól bírja, fokozatosan kopik, így nem feltűnően tűnik el ajkainkról. Evés-ivás nélkül viszont órákig lerobbanthatatlan az ajkakról.


Összességében egy jó minőségű rúzsról van szó, aminek a viselése kényelmes, tökéletesen terül az ajkakon, nem szárít. A szín tartósan rajtunk marad, az evést-ivást remekül bírja, az átlagos rúzsokhoz képest.
Abszolút megéri a pénzét, egy ilyen árkategóriájú termék mellett, már elvárom, hogy ne hibázzon semmiben. A Matte Peony ennek a kritériumomnak is megfelelt. 

További árnyalatokat EZEN a linken találtok, a rúzs ára 17 dollár, ami nagyjából 5000 forint körül mozog. Szerintem bőven megéri érte ez az összeg. Sajnos MAC rúzsom nincsen, így nem tudom összehasonlítani a kettő tudását.

Nektek, hogy tetszik? Mi a kedvenc Clinique terméketek?


9 megjegyzés